Zobacz pełną wersję : Czy to w ogóle ma sens ?
zCzymDoLudzi
30-05-09, 22:23
Wiem, wiem że pewnie zaraz kilka osób mnie wyśmieje ale i tak zapytam.
http://allegro.pl/item640830922_3_w_1_100_skuteczne_odchudzanie_15kg _w_miesiac.html
brał ktoś to ? Działa ? Pytam bo wydaje mi się to słabszym specyfikiem niż wszystkie suplementy te OLIMP itp. a nie chcę nic ryzykować. ew jeżeli ktoś może polecić coś w PEŁNI BEZPIECZNEGO to nie pogardzę.
Wiem, wiem że pewnie zaraz kilka osób mnie wyśmieje ale i tak zapytam.
http://allegro.pl/item640830922_3_w_1_100_skuteczne_odchudzanie_15kg _w_miesiac.html
brał ktoś to ? Działa ? Pytam bo wydaje mi się to słabszym specyfikiem niż wszystkie suplementy te OLIMP itp. a nie chcę nic ryzykować. ew jeżeli ktoś może polecić coś w PEŁNI BEZPIECZNEGO to nie pogardzę.
na odchudzanie dobra jest dieta wysokobiałkowa...
CLA + Green tea - wspomaga
Karnityna - wspomaga ,ale potrzebny wysiłek
zCzymDoLudzi
30-05-09, 22:34
Rozumiem, do sprawy podchodzę z dużym dystansem. Moim problemem jest to że ja od dziecka uprawiam wszystkie możliwe sporty a ciągle tyję czy stoję w miejscu. Potrafię spędzić dosłownie cały dzień na każdym boisku ( kosz, piłka, siatka...) nic to nie zmienia. Jak już słyszałem nie raz i od lekarza, znajomych i sam stwierdzam że mam złą przemianę materii. Szukam bardziej czegoś na jej pobudzenie.
Rozumiem, do sprawy podchodzę z dużym dystansem. Moim problemem jest to że ja od dziecka uprawiam wszystkie możliwe sporty a ciągle tyję czy stoję w miejscu. Potrafię spędzić dosłownie cały dzień na każdym boisku ( kosz, piłka, siatka...) nic to nie zmienia. Jak już słyszałem nie raz i od lekarza, znajomych i sam stwierdzam że mam złą przemianę materii. Szukam bardziej czegoś na jej pobudzenie.
tak jak napisałem dieta wysokobiałkowa - by wykorzystać energię z białek organizm musi się trochę napocić (ogólnie dieta ta przyśpiesza metabolizm)
jest świetna ,bo nie chodzimy z pustym żołądkiem,a przy okazji najzdrowsza.
Trzeba przy niej tylko pamiętać o dużym spożyciu wody i produktów odkwaszających organizm (warzywa polecam)
Karnityna wspomoże Ci spalanie przy wysiłku.Grasz w piłkę więc jak najbardziej
CLA + zielona herbata - również wspomoże i przy okazji poprawi wygląd skóry(troszkę uelastycznia) co przy gubieniu wagi też jest istotne...
I tak jak kolega wyżej areoby po 40min później zwiększ do 60min
po miesiącu jak złapiesz kondycję i wzmocnisz układ krążenia możesz dodać interwały
zCzymDoLudzi
30-05-09, 22:48
dinozaur (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=10905)
Nie chodzę o pustym żołądku, jem tyle ile potrzebuję by nie chodzić głodnym i strutym przez cały dzień. Rano albo miseczka mleka z płatkami lub jakieś 2-3 kanapki ( Bułeczka z wędliną i sereM) obiad to różnie jakieś potrawy mięsne + surówka i kartofelki , zupy. Kolacja to przeważnie kanapki wędlina+ser+jakiś pomidorek ew. gotowane jajko.
Dzięki za pomoc wszystkim, jeżeli ktoś ma coś do dodania chętnie poczytam.
a i jak nie umiesz mierzyć tętna podczas areobów ...
tempo biegu musi być takie byś mógł prowadzić rozmowę (swobodnie mówić)
jest to najbardziej optymalne tempo na spalanie tłuszczu.Tempo spalania tłuszczu w takim przedziale kształtuję się 0,5g - 0,8g na minutę
tłuszcz zaczniesz spalać po upływie 30minut - wcześniej węglowodany i białka...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wyrzuć ziemniaki z diety i zastąp makaronem i ryżem pełnoziarnistym to samo z pieczywem chleb żytni pełnoziarnisty
na wieczór odpuść węglowodany
mięso - chude najlepiej drób filety z kurczaka / indyka