Zobacz pełną wersję : przepuklina
rafalcabrio
28-05-09, 12:20
witam cwiczylem ponad dwa lata i niestety wyjechalem do angli poszedlem do pracy i przy ostrym wysilku dostalem przepukliny w lutym mialem operacje i teraz chcialbym wrocic na silke
jakie cwiczenia na poczatek ??
wiem ze na pewno lekkie ale czy w kazdych cwiczeniach uzywac pasa ??
ja tam pasa nie uzywalem nigdy mam 17lat nawet na plecy nie uzywam a jak robie na plecy cwiczenia to napie***laja ze ch*j Ale lepiej uzywaj pas ci nie zaszkodzy moze tylko pomoc:)
ja tam pasa nie uzywalem nigdy mam 17lat nawet na plecy nie uzywam a jak robie na plecy cwiczenia to napie***laja ze ch*j Ale lepiej uzywaj pas ci nie zaszkodzy moze tylko pomoc:)
ale ty to nie on...on jest po przepuklinie a to co innego...najlepiej to idz do lekarza i niech ci powie czy nadajesz sie do wysiłku fizycznego czy jeszcze nie...i wiadomo na poczatku mniejsze...lepiej powoli zaczynać niż szybko zacząć i szybko skończyć...
rafalcabrio
28-05-09, 21:56
tak wlasnie sobie myslalem ze pojde na poczatku powoli a pozniej coraz wieksze ciezary
poczatkowo chcem wrocic do tego co mialem czyli 43 w lapce a mam teraz jakies 40 moze 39cm
to moze potrwac i bede uwazal
najlepiej bez pasa mowisz??
Biernaczek
28-05-09, 22:37
Spokojnie, powoli z kilogramem i będzie OK.
Jako , że też jestem po operacji przepukliny to w ostatnim czasie dość dużo się interesowałem ta dolegliwością. I z tego czego się dowiedziałem to tak:
Jeśli operacja została przeprowadzona z użyciem siatki to do normalnego wysiłku fizycznego można powrócić już po miesiącu natomiast jeśli operacja przeprowadzona bez siatki pełen zrost tkanek trwa około 100dni. Po takim czasie można wracać na siłownie. Pozdrawiam