PDA

Zobacz pełną wersję : chude ręce :(

Segovesus
28-05-09, 11:21
cześć mam taki problem. Mam strasznie słabo rozwinięte mięśnie obu rąk... tak chude że moja babcia ma bardziej rozbudowane ręce ( prawie same kości ) i to nie jest żart. Mam 24 lata, a już kuzyn 19 letni ma większe ręce.Są chude jak u 15 latka...

http://img32.imageshack.us/img32/7404/zdjcie070s.jpg

Zastanawiam się co może być przyczyną ? Jem kolosalne ilości jedzenia, pracuję siłowo po 10h dziennie a i tak nie przybierają masy... Co może być nie tak ? Może to jakaś choroba ? jaki zastosować trening na rozbudowę masy rąk i mięśni ? Może jakieś białko, suplementy diety ? Proszę o pomoc

http://img32.imageshack.us/img32/3660/zdjcie090y.jpg

luo
28-05-09, 11:58
Zastanawiam się co może być przyczyną ? Jem kolosalne ilości jedzenia, pracuję siłowo po 10h dziennie a i tak nie przybierają masy... Co może być nie tak ? Może to jakaś choroba ? jaki zastosować trening na rozbudowę masy rąk i mięśni ? Może jakieś białko, suplementy diety ?[/IMG]

Zacznij od diety, masz wszystko ładnie opisane w dziale dieta. Pamiętaj o nadwyżce kalorycznej. Jeśli chodzi o trening to zrób ogólnorozwozówkę, każda partia na każdym treningu po 2-3 serie, 10-12 powt żeby nauczyć się wykonywania ćwiczeń. Jak już jakaś technika będzie to możesz robić takie FBW:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15298.
Ale pamiętaj dieta to 70% sukcesu, więc od niej zacznij
pozdr.

Domino
28-05-09, 12:03
ile masz w lapie juz?? jak napniesz?? moze ci sie tylko takie zdaja

sts
28-05-09, 12:16
ile masz w lapie juz?? jak napniesz?? moze ci sie tylko takie zdaja

jak mówi ze ma chude to znaczy ze ma chude niema co się zdawać

Domino
28-05-09, 12:18
Ty STS jak sie robi nowy post bo chce sie cos spytac o metce ruskiej a niewiem jak ja mam jak napne przed cwiczeniami 40cm i sa male a uniego moga byc tez male np 45cm

sts
28-05-09, 12:51
Ty STS jak sie robi nowy post bo chce sie cos spytac o metce ruskiej a niewiem jak ja mam jak napne przed cwiczeniami 40cm i sa male a uniego moga byc tez male np 45cm

ale oto chodzi ze ma chude przedramię i widać to po fotce jego a na tamten temat czytaj pw

Segovesus
28-05-09, 13:18
hm... zależy mi na ręce :) i klatce dokładnie... chodzi mi szczególnie na przybraniu masy rąk bo są chuderlakowate. Nie musza byc bardzo dobrze wyrzeżbione... byle by były duże i silne :-)

zdj. u dołu przedstawia rękę ( +/- 1,2cm )

http://img15.imageshack.us/img15/8652/zdjcie0539.jpg

Dane na obrazku przed cwiczeniami ( po cwiczeniach ok 6 cm wiecej ) tyle ze szybko schodzi...

Segovesus
28-05-09, 13:26
możę są jakies wspomagacze do przybrania na masie ? np. biało, weglowodany, witaminy ( tyle ze zdrowe ) ?
na ogolnorozwojówke nie mam zbyt wiele czasu... może jakies hantle ? cwiczyłem 6kg hantlą po 20 ucisków ( czy jakos tak ) po 7 powtórzeń. Ale to chyba nie rewelacja ?

Jolly
28-05-09, 13:40
Od kiedy to po treningu obwód bica jest 6cm większy? :D. Nie ma opcji.

Mało treningu=małe mięśnie

Domino
28-05-09, 13:41
kratyne i bialko i cwicz ciezszym hantlem np 17kg po 8razy 6seri

jaca666
28-05-09, 13:44
Nie przejmuj się.
Ja mam w nadgarstku tylko 18,5 cm.Ogólnie chude kości a palce jak u kobiety a w łapie mam 46 cm.Czeka Cie duzo pracy ale dasz radę.O wiele łatwiej maja Ci którzy maja grube kości ale my tez nie jestesmy na straconej pozycji.
Wielu kulturystów tez miało te problemy a dali radę: Paweł Brzózka, Radek Słodkiewicz.

MhL
28-05-09, 13:48
6cm po treningu, chyba na huju tyle rosnie.

1. Cwicz przedramiona. Osobiscie robie uginanie nadgarstkow podchwytem i nachwytem w superseriach, po treningu bicepsow. Stosuje 4 powtorzenia po 30 wziosow, zwiekszajac obciazenie po 2,5 kg. Nie ma ze nie urosnie.
Oczywiscie musisz pamietac ze przedramie jest angazowane przy kazdym cwiczeniu w ktorym cwiczymy ramiona.

Segovesus
28-05-09, 15:03
Czyli którą kratynę i białko na początek byście polecili ? chodzi mi o takie zeby byly bezpieczne

Domino
28-05-09, 15:10
Treca Kreatyna Bialgo gainer i Metke i masz lape;D

Vesto43
28-05-09, 18:24
Ja to bym chciał mieć chociaż te 17cm w nadgarstku... mam 15 :/ Swoją drogą bardzo bym chciał spróbowac powerballa żeby troche nadgarstki wzmocnić może i by przybyło troche cm po codziennej zabawie tym cackiem, lecz niewiem czy to działa bo niemam kasy na niego żeby przetestować.
Segovesus jeśli niemasz jeszcze ułożonej diety po poszukaj jakiejś odpowiadającej ci na forum. Jak już zaplanujesz dietę to sobie gainera możesz śmiało dorzucić po paru tygodniach kiedy organizm przyzwyczai się do nowego trybu odżywiania.
Jesli będziesz chciał wybrać gainera to podsunę coś takiego http://www.allegro.pl/search.php?string=bulk+olimp&category=45626&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0&from_showcat=1&country=1
A ty Domino jak masz zamiar takie gówno pisać to lepiej daj se na wstrzymanie.

luo
28-05-09, 18:57
kratyne i bialko i cwicz ciezszym hantlem np 17kg po 8razy 6seri

Treca Kreatyna Bialgo gainer i Metke i masz lape;D
gówno wiesz i się jeszcze udzielasz, już się chociaż poniżasz swoimi tekstami..

Też mam 17cm w nadgarstku i masa ciężko idzie, ale ciężką pracą można troche poprawić genetykę. Jeśli naprawdę "niemasz czasu" chodzić na siłownię to kup mały gryf, troche obciążenia (z 20kg) np 4x1,25kg 4x2,5 2x5 + drążek rozporowy do drzwi do tego i możesz ćwiczyć 2-3 razy w tyg po kilka serii oczywiście nie chaotycznie tylko systematycznie planem, chociaż ja zachęcam Cię do normalnych treningów na siłowni.
Co do supli to one tylko pomagają w przyroście masy uzupełniając braki w diecie, więc zacznij od diety, a w razie braków kup jakiś bulk albo gainer. Za reszte się narazie niebież

Segovesus
28-05-09, 21:11
a sprzęcik jaki kupić ? co polecilibyście do 120 zł z allegro ?

Vesto43
28-05-09, 21:32
Jeśli chodzi o obciązenia to daruj sobie allegro, najlepiej złomowisko odwiedzić i poszukać sobie dużego krążka a małe obciążniki w sklepie sportowym na mieście kupić.
To co luo zapisał wystarczy na początek.

Domino
28-05-09, 21:34
do 120zl to raczej nic nie kupisz drogie sa ciezarki lepiej kupic robione ale jak tam uwazasz zreszta.

Segovesus
28-05-09, 21:44
http://www.allegro.pl/item647294639_zestaw_hantli_treningowych_2x15kg_30 kg_12talerzy.html
A coś takiego ?

Domino
28-05-09, 21:57
noi dobrze ze zamowiles starczy ci na poczatek nie drogie jest droga przesylka pol ceny :\

Segovesus
28-05-09, 22:10
hm..a teraz mam jeszcze jedno pytanie :) odnośnie brzucha...mam go 102 cm i ciągle przybiera :( odwrotnie jak z rękoma... co proponujecie by go spalić ? bieganie codziennie po 1h + brzuszki ? czy 6-waidera ? może jakiś inny dobry sposób ?

xxmłodyxx
28-05-09, 22:56
na początek to jak 30min przebiegniesz to bedzie dobrze...napuisz ile masz wzrostu i ile wazysz...nie mozliwe zebys miał 30,5cm w łapie a po napięciu 36cm....a i co do pierwszego postu, nie wszyscy 15-latkowie mają chude łapy np ja:evil::evil::evil:

Segovesus
28-05-09, 23:04
ważę 83kg. Ręka wyprostowana=w bicepsie mam 30,5-31cm po zgięciu i napięciu 36cm
mam 176 wzrostu :) i brzuch 102 cm :-(

xxmłodyxx
28-05-09, 23:10
popracuj nad tricepsem....

Miodowar
29-05-09, 02:20
segovesus co to za opowieści dziwnej treści opowiadasz? ... odrazu widac ze ściemniasz tu cos.

magic_key
29-05-09, 06:52
na początek to jak 30min przebiegniesz to bedzie dobrze...napuisz ile masz wzrostu i ile wazysz...nie mozliwe zebys miał 30,5cm w łapie a po napięciu 36cm....a i co do pierwszego postu, nie wszyscy 15-latkowie mają chude łapy np ja:evil::evil::evil:
niby dlaczego niemozliwe?
Widocznie ma miesnia a nie tluszcz, ze nie widac roznicy czy napnie czy ma wyprostowana...

Segovesus
29-05-09, 12:50
co ściemniam ? 30 mam jak ręka jest wyprostowana a jak ją ugnę w łokciu i napnę mięsień mam 36, swoją drogą to brzuch ma 102cm

Miodowar
29-05-09, 14:23
a na treningu masz 42?

xxmłodyxx
29-05-09, 14:28
Segovesus cały czas piszesz jedno i to samo....magic_key jak to pisałem to myslałem ze na zgiętej nie napiętej ma 30,5 a na napietej ma 36...dopiero puzniej napisał....a i jeszcze co do Segovesus to najpierw poczytaj tematy o treningach i diecie a dopiero puzniej zadawaj pytania....bo z tego co widze to ty nawet nie wiesz jak sie ręce cwiczy

riczard
29-05-09, 14:40
Na nadgarstek nic nie poradzisz - to same kości. Przedramię to i owszem - mi bardzo skoczyło od ćwiczenia...bicepsa na modlitewniku!!! Rośnie też, jak już ktoś pisał, od innych ćwiczeń wymagających chwytu (martwy ciąg, triceps, wiosłowanie, kaptury itd.). Jeśli nie rośnie ci przedramię "przy okazji" to musisz dopracować uginaniem przedramion z obciążeniem maksymalnie, żebys dał radę ruszyć 10razy (masa!!). Samo ci się nic na przedramionach nie "odłoży" w sensie tłuszczu itp. - cały czas nimi ruszasz i się wszystko spala:).

Za 120zł to kup sobie karnet na silownię i takie ściskacze na poprawę chwytu (twarde) - to ci trochę łapę podpompuje.

Co do obwodu bicepsa, to faktycznie myląco podałeś - jak już się mierzysz <blee> to rób porównywalne pomiary (w tej samej pozycji ręki przed i po treningu).

Na temat brzucha się nie wypowiadam, bo na razie mam plan, żeby przytyć jeszcze z 10kg... albo 20;PP