Zobacz pełną wersję : bcaa raz jeszcze
zamówiłem bcaa mega caps z olimpu (przyszły po 2 tygodniach):evil: jest tam napisane żeby brać 5 rano 5 przed i 5 po treningu dobre to dawkowanie? a jak w dni nietreningowe? moja waga 87kg
Ja mam BCAA ActivLaba w proszku i biorę przed treningiem i po treningu a w dzień bez treningu tak gdzieś w południe z pół godziny przed posilkiem i tyle!!!
to ile byś na moim miejscu brał 9gram przed treningiem i 9 po a w nietreningowe 9 gram tak? a i szybko odpisałeś clap
ogolnie przyjeło się w teorii brac 1g /10kg masy przed i po treningu, czyli jak piszesz. Ewentualnie także z rana.
czyli tak jak napisałem pasuje?
jeszcze jedno pytanie... redukcja?? Ogolnei to tak ale jezeli reudkcja to może mam jeszcze jedna propozycje ;)
nie nie redukcja masa redukcja może za rok :lol: ale napisz o co ci kaman
Ad III
[...]
2. Jest to sposób jednego z bardziej cenionych na świecie dietetykó Johna Berardiego (zapraszam na www.johnberardi.com ). Uważa on że skuteczne może być branie 4-5 dawek BCAA dziennie między posiłkami 5-10g w celu zatrzymania katabolizmu gdy jesteśmy na ujemnym bilansie kalorycznym. Pory okołotreningowe (przed/po) są obowiązkowe, resztę między innymi posiłkami.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19554
o redukcji wiem tyle co o koksach czyli nic co do tego bcaa to zaraz przed pójściem na siłek wziąć a potem to jak przed np carbo jak pije bo nie wiem
Ja wszystko zawsze ąłduje razem :) BCAA popijaj carbo i bedzie ok
Symu a stosujesz bcaa? chwalisz sobie? bo ja się czyta to niektórzy marudzą niektórzy zachwalają
keidys stosowalem jak dosc intensywnie trenowalem. 3x w tyg siłka, 2xsport (tenis , squash) , 2x biegi i powiem że dla mnie super suplemencik.
Pytanie czy na masie i przy mało intensywnym wysiłku tygodniowo nie lepiej zainwestować w dobre białko. Bo na masie to jest supel drugiej potrzeby że tak to nazwę ;) Na redukcji istotny
wiem o co ci chodzi dzięki za pomoc :rockon:
MolderDist
27-05-09, 21:11
Skup się tylko na porze okołotreningowej. Z rana nie bierz.
Porcje jakie napisałeś są dobre - bardzo dobrym rozwiązaniem jest również kolejna porcja podczas treningu tylko tu niestety z kapsami nie zabardzo tylko bardziej proch np. Bcaa Xtra z Activlabu ale mysle, ze jakoś dałoby się to zrobić.
Pozatym nawet na masie bcaa jest dobrym rozwiązaniem - chodzi tu głównie o leucyne.