Zobacz pełną wersję : Początek treningu
radziakrts
26-05-09, 18:36
Witam mam zamiar zacząć ćwiczyć od początku wakacji. I teraz mam pytanie do doświadczonych od czego zacząć co polecacie na początek. Mam 182 cm 80 kg i 18 lat
slim shady
26-05-09, 19:25
dieta
trening na mase
Ja proponuję jakiś trening na siłę, a trening na masę po dwóch miesiącach. Do masowania trzeba podnosić duże ciężary, a do tego potrzeba siły. :happy:
Ja proponuję jakiś trening na siłę, a trening na masę po dwóch miesiącach. Do masowania trzeba podnosić duże ciężary, a do tego potrzeba siły. :happy:
co to za teoria?dla niego duży ciężar to może byc 50kg na klate.nie kumam takich teorii....
jesli ci zależy na dobrej jakosci mięśni to zacznij z miesiąc moze 2 zrzucac tłuszcz,biegirower itp.później zabierz sie za cwiczenie na własnym ciężarze ciała czyli pompki,drążek itp.no i do tego ogólnorozwojówke na masę po 3sesje na tydz.w dziale trening znajdz sobie jakis dobry plan na początek i jedziesz:D
dieta
trening na mase
slim rozumiem ze sie zagalopowales :)
zeby koledze nic sie nie stalo na poczatku przygody z silownia, radze zrobic przez 6 tyg. trening ogolnorozwojowy. Poszukaj sobie takiego na forum a pozniej sie oceni. co do diety to jw. :)