Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przerwy między a6w

marcinn12
24-05-09, 18:30
Zacząłem robić a6w bo podobno to dobra metoda, ale mam pytanie czy wolno robić porzerwy między seriami? Jesli tak to jak długie one mogą byc? Teraz na początku może dam rade bez przerw ale przy kolejnych dniach, kiedy ilość serii będzie się zwiększać to watpie ;/

Drugi problem to że zaczłem dużo bioegać i jezdzic na rowerku treningowym 30km minimum dziennie (około 1 godzina). Robie to regularnie już od 4 dni i przytyłem ponad kilogram ;/ O co kaman? To nie powinno iść w druą strone? Diete tez mam, zero tłuszczów, miesa, dużo warzyw, owoców i tylko 2 razy dziennie jem tzn sniadanie i obiad ale tez nie do syta. Kolacje wyelimnowalem całkowicie, burczy mi w brzuchu na wieczór i ciganie do lodowki ale z tym walcze i na razie wygrywam :) Czy to dobry plan tak sie katowac?
* jakie obciazenia wybrac na rowerku? przy najlzejszych licznik pokazuje spalona wieksza liczbe kalorii niz przy najciezszym, ale sam juz nie wiem komu ufac.

Moje ambicje to schudnac 10 kg ;/ bo juz przy przy 183cm mam 81kg ;/ ostatnio udalo mi sie zrzucic 8 kg ale przestalem cwiczyc i wrocilo sadelko :D Wiec moj plan to dojsc do 70 kg.

Kolejna kwestia to spalacze. Czy moglbym cos zakupic dobrego a nieszkodliwego dla organizmu aby mi pomoglo zrzucic kilogramy? Czy lepiej nie cudowac? Zakupilem tabletki CLA green tea, L carnitine i iron body no i połykam to juz z 2 tygodnie bo pisali na forum ze to pomaga i nie szkodzi ale efekty to są marne ;P

KowalX
24-05-09, 18:44
Zacząłem robić a6w bo podobno to dobra metoda, ale mam pytanie czy wolno robić porzerwy między seriami? Jesli tak to jak długie one mogą byc?

a6w - robimy przerwę po wykonaniu całego zestawu przed następną serią...

Drugi problem to że zaczłem dużo bioegać i jezdzic na rowerku treningowym 30km minimum dziennie (około 1 godzina). Robie to regularnie już od 4 dni i przytyłem ponad kilogram ;/ O co kaman? To nie powinno iść w druą strone?

jest kilka opcji
- zwiększyłeś tkankę mięśniową ,a jak wiadomo mięśnie warzą więcej niż tłuszcz
- stosujesz złą dietę
- źle dobrałeś wysiłek

Diete tez mam, zero tłuszczów, miesa, dużo warzyw, owoców i tylko 2 razy dziennie jem tzn sniadanie i obiad ale tez nie do syta. Kolacje wyelimnowalem całkowicie, burczy mi w brzuchu na wieczór i ciganie do lodowki ale z tym walcze i na razie wygrywam :)

cięższe posiłki spożywamy maksymalnie 3h przed pójściem spać
błędem jest również wyeliminowanie tłuszczy...od nich tyjesz tylko gdy jest zbyt wiele i stosuj te zdrowe.
ogranicz spożycie węglowodanów(cukrów) i zwiększ udział białka w diecie(przyśpieszy twój metabolizm i ochroni mięśnie)

ciągnie ,bo należy coś zjeść...
przed snem możesz zjeść coś lekkiego i z dużą ilością białka np. serek wiejski

Czy to dobry plan tak sie katowac?

niedobry po czasie wykończysz organizm

* jakie obciazenia wybrac na rowerku? przy najlzejszych licznik pokazuje spalona wieksza liczbe kalorii niz przy najciezszym, ale sam juz nie wiem komu ufac.

Obciążenie na rowerku ma być niewielkie nie budujemy mięśni tylko chcemy spalić tłuszcz podskórny...

Kolejna kwestia to spalacze. Czy moglbym cos zakupic dobrego a nieszkodliwego dla organizmu aby mi pomoglo zrzucic kilogramy? Czy lepiej nie cudowac? Zakupilem tabletki CLA green tea, L carnitine i iron body no i połykam to juz z 2 tygodnie bo pisali na forum ze to pomaga i nie szkodzi ale efekty to są marne ;P

CLA i L-karnityna owszem - efekty marne ,bo marna dieta...

marcinn12
24-05-09, 18:47
Tzn cos jesc i ile razy dziennie aby to bylo dla mnie dobre?

marcinn12
24-05-09, 18:56
Nie moge zeedytowac juz posta to dpisuje:

a6w - robimy przerwę po wykonaniu całego zestawu przed następną serią...

Przesledzilem neta i wiekszosc osob uwaza ze nie wolno robic przerw i max to 30 sekund.

I jeszcze jedno pytanko,czy podczas treningów mozna spozywac alkohol czy musze calkowicie go wyeliminowac z mojego zycia podczas treningu?

KowalX
24-05-09, 18:58
Tzn cos jesc i ile razy dziennie aby to bylo dla mnie dobre?

posiłki to min 5 do 6-7 na dzień przy czym najważniejsze to śniadanie , obiad i po treningowy ...

z wysokobiałkowych :
serki wiejskie,chude twarogi,mleko,kefir,maślanka,jogurt,filet z kurczaka,schabowy,czerwona fasolka,zielony groszek,ser feta,jajka itp itd

pamiętaj ,że jak spożywasz duże ilości białka musimy spożywać również produkty odkwaszające takie jak np.
warzywa od czasu do czasu owoce,kiełki, z przypraw np pieprz cayenne

przy dużym spożyciu białka pamiętamy również o odpowiedniej podaży wody, gdyż chroni ona przed wystąpieniem kamicy na nerkach...

nie zapominamy również o węglowodanach jak np.
kasza,ryż,makaron

i tłuszczach z których wybieramy te zdrowe nienasycone ,ale nie eliminujemy całkowicie nasyconych gdyż niewielka ilość jest nam również potrzebna...

I jeszcze jedno pytanko,czy podczas treningów mozna spozywać alkohol czy muszę calkowicie go wyeliminowac z mojego zycia podczas treningu?

przerwę robimy po wykonaniu całego obwodu przed następnym i faktycznie nie powinna być długa jednak jeśli masz słaby brzuch może być ciężko,ale rób na ile masz sił ... ;)

Alkohol - wiadomo,że całkowite wyeliminowanie będzie najkorzystniejsze,ale wszyscy jesteśmy ludźmi grunt to nie przesadzać z ilością i częstotliwością...

Jolly
24-05-09, 19:31
KowalX wszystko profesjonalnie wyjaśnił, dlatego nie będę się powtarzał...

marcinn12
24-05-09, 20:56
To dziekuje panowie, bede tutaj regularnie zagladal i jakby dalej nie bylo efektow bede pisal ;)

Pozdrawiam