PDA

Zobacz pełną wersję : dobre na stagnacje?

janusz123
24-05-09, 17:03
czy jeżeli bede cwiczył planami które zaraz w skrócie przedstawie zapobiegne procesowi stagnacji?

Cwicze splitami które podzieliłem na split A oraz na split B. Cwicze 2 miesiace splitem A, po czym robie tydzień przerwy i jade 2 miesiące splitem B, i tak na okraglo.
Split A rózni sie od Splitu B ćwiczeniami oraz powtórzeniami. A= 4x8, B=4x11,
W wiekszosci cwiczeń.

igrek
24-05-09, 17:18
Jeśli nie należysz do grupy bardzo zawansowanych to najlepsze na stagnacje według mnie to:
-1-2 tyg przerwy
-zmiana treningu
-ewentualnie suple

janusz123
24-05-09, 17:46
Jeśli nie należysz do grupy bardzo zawansowanych to najlepsze na stagnacje według mnie to:
-1-2 tyg przerwy
-zmiana treningu
-ewentualnie suple

No tak ale nie wiem czy ta zmiana treningu bedzie dobra.
Czekam jeszcze na jakies wypowiedzi:P

KowalX
24-05-09, 18:17
jak kolega wyżej zmiana treningu co jakieś 2-3miesiące
może to być również zmiana kolejności wykonywanych ćwiczeń, zmiana obciążenia,ilości serii itp.
polecam też rozciąganie mięśni po treningu naprawdę pomaga...

luo
24-05-09, 18:28
Wszyscy piszecie o zmianach w treningu a nawet nikt niewspomniał o diecie.. Dieta to jest 70% sukcesu, reszta to jest regularna praca na siłowni. Niezapominajmy że siłownia jedynie stymuluje mięśnie do wzrostu. Częsta zmiana planów niejest najlepsza, lepiej trenuj dokładnie jednym planem tak długo aż będzie przynosić efekty, potem zamień pare ćwiczeń/ilość serii/powt. Jeśli coś przynosi Ci efekty to niema sensu tego zmieniać, takie jest moje zdanie

KowalX
24-05-09, 18:31
Wszyscy piszecie o zmianach w treningu a nawet nikt niewspomniał o diecie.. Dieta to jest 70% sukcesu, reszta to jest regularna praca na siłowni. Niezapominajmy że siłownia jedynie stymuluje mięśnie do wzrostu. Częsta zmiana planów niejest najlepsza, lepiej trenuj dokładnie jednym planem tak długo aż będzie przynosić efekty, potem zamień pare ćwiczeń/ilość serii/powt. Jeśli coś przynosi Ci efekty to niema sensu tego zmieniać, takie jest moje zdanie

zgadzam się zmiana co około 3miesiące :)
dieta owszem odpowiednie składniki pokarmowe należy dostarczać zawsze jeśli chcemy mieć jakiekolwiek wzrosty...

Ja szczególną uwagę zwracam na rozciąganie(poprawia ukrwienie i ruchomość stawów) ,bo cholernie mi to pomaga...

slim shady
24-05-09, 18:32
Może po prostu trening intuicyjny pomoże ?

janusz123
24-05-09, 19:17

8 miesiecy jechalem tym samym planem....ale jestem bardzo zadowolony z efektow:smile:

"Może po prostu trening intuicyjny pomoże ? "
Bede jechał na zmiane tymi 2 splitami i mam nadzieje że bedzie ok

slim shady
24-05-09, 19:20
to rób lepiej jeden Tydzień split A a drugi tydzien split B

Jolly
24-05-09, 19:36
Na stagnacje najlepiej wbić na siłkę, potrenować i siłą rzeczy stagnacji nie będzie.

janusz123
24-05-09, 20:05
"to rób lepiej jeden Tydzień split A a drugi tydzien split B "

hmm to tez jest myśl ;], Zobacze jak wiecej osob doradzi. Lepiej bedzie robic jeden tydzień A drugi B, czy dwa miesiące A nastepne dwa miesiące B??

pastor
24-05-09, 22:16
ja mam podzielone treningi na a i b zmieniam co tydzień

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18998

taki właśnie i powiem że przychodzę dość dobrze wypompowany po każdym treningu. Nie dokładam zbyt często ciężaru(choć może dobrze) a efekt jest dobry pompa po każdym treningu:)

osobiście polecam spróbować

janusz123
25-05-09, 19:01
to sporo osob doradziło....liczyłem ze chociaż moderatorzy tego działu sie wypowiedzą:errf:

grzela
25-05-09, 19:28
Trening intuicyjny - jest to dobre rozwiazanie na przełamanie stagnacji ( niemniej jednak jest on polecany dla osób z większym stażem niz 8 miesięcy- bez obrazy) trudno jest mi sobie wyobrazić jak mozna złapać stagnację po 8 miesiacach:

- albo masz trening do dupy ( najlepiej jakbyś go wkleił)- tzn zły dobór cwiczeń, złe połaczenie grup mięśniowych, brak czasu na regeneracje itd

- albo dieta kuleje

Możesz pokombinować z superseriami ,seriami łączonymi, seriami kombinowanymi, zmiana czasu odpoczynku ,zmiana kolejności wykonywania ćwiczeń , zmiana ilości wykonywanych serii/powtórzeń itd

Mozesz przerzucić się na FBW , antykulturystyczny, 5x5 , niemiecki trening objetościowy, heavy duty itd

Jesli chcesz wykonywać jednak trening intuicyjny to proponuje nastęoujacy rozkład :

1 dzien - plecy (6-9), czworoboczne (3) klatka piersiowa (6-9).
2 dzien - barki (6-9), biceps (6-7), triceps (6-7), brzuch (6).
3 dzien - uda (10-15), lydki (4-6).

W nawiasach ilośc serii

Powodzenia

janusz123
25-05-09, 19:46
nie no chodzi mi oto poprostu ze 8 miesiecy jade ciągle tym samym planem

Wyciskanie sztangi z przed głowy 4x7
Unoszenie hantli bokiem w gore 4x7
Podciąganie sztangi w zdłuz tłowia 4x7
Szn stojac 4xmax

uginanie stojac sztanga 4x7
ug młotkowe 4x7
porecz podchwyt 4x7
.
Porecz szeroko nachwyt 4x7
Wiosłowanie sztanga 4x7
Mc 4x7

Wl sztanga 4x7
WL na skos sztanga 4x7
Rozp na atl 4x8
.
Wyc wasko 4x7
Pompki 4xmax

z notatnika to wkleilem wiec mam to po swojemu troche opisane ;]

hans87
26-05-09, 08:12
plan kiepskawy, watpie ze cwicząc takim planem przez 8 miesiecy miales jakies zadawalajace efekty.

janusz123
26-05-09, 16:54
z 31 w bic do 35
w klacie mam 109 tera
waga z 75 do 86kg
Wl z cos max 50 do 85 kg

Nie ma rewelacji ale na pewno nie jest źle. NIGDY nie odpuszczam treningu..
No ale jak narazie nikt mi na pytanie nie odpowiedzial...

hans87
26-05-09, 19:57
wrzuc fote, ciezko uwiezyć ze takie przyrosty. A ile juz cwiczysz?

janusz123
26-05-09, 20:23
od czerwca zaczełem juz costam robic pompki,machalem sztanga ale nie mialem pojecia jak sie cwiczy ;]. Od Września zaczełem cwiczyc tak jak sie ma ćwiczyc. Zdięcia moge dać ale nie mam aparatu tylko komórke i troche kiepsko to wychodzi ;/
Warto dodac ze nie stosowalem jeszcze kreatyny ani niczego takiego

hans87
26-05-09, 22:17
zrob te zdjecia czymkolwiek

janusz123
26-05-09, 22:42
ok jutro dodam

janusz123
27-05-09, 15:36
reka która trzymałem komóke nie napielem bo sie trzepała komórka xD
wogole lichawo wyszlo ;]