PDA

Zobacz pełną wersję : Olimp Gainer 6000 i Creatyna Powder - pare pytan

piotrek17
24-05-09, 12:52
Witam,

Mam pare pytan odnosnie dawkowania, picia itp.

1.Czy mozna pic gainera z mlakiem slyszalem ze nie bardzo?
2.Czy kreatyne mozna od razu pic po gainerze? Jak nie to jaki odstep czasowy zachowac.
3.Jezeli jestem poczatkujacy w te klocki to jak mam stosowac oba suplementy? Chodzi mi o dawkowanie, jak chodzi o kreatyne to czy moze byc cos takiego
- 5dni po 20-25g, później w celu utrzymania wysokiego poziomu kreatyny po 5g dziennie = po ok. 5 dniach
- przy dawkowaniu 10g dziennie = po ok. 14dniach
- przy dawkowaniu 5g dziennie = po ok. 28dniach

A gainer jak dawkowac? niby na opakowaniu pisze ze na 100ml wody 100gram ale to nie za duzo jak narazie? kolega mi doradzil zebym bral przez pierwszy tydzien 7 lyzeczek od herbaty a pozniej po tygodniu 14 dobre to rozwiazanie? Bo wlasnie mam problem z tymi dawkami gainera i kompletnie nie wiem ile tego brac:/ bardzo prosze o pomoc.

wojtas3
24-05-09, 13:13
piotrek17 a długo już ćwiczysz? masz dietę?

3ndriu
24-05-09, 13:19
1. Można, ma to swoich miłośników i przeciwników.
2. Najpierw kreatyna, po 20 min masówka. (Mówię i porze po treningowej)
3. Jeśli jesteś początkującym nie bierz kreatyny, zostaw sobie ją na później. Co do dawkowania: 5g rano po przebudzeniu na czczo i bezpośrednio po treningu.

Masówkę dawkujesz według braków w diecie, jest to jej uzupełnienie. Nie zastąpi Ci ona normalnego pełnowartościowego jedzenia.

Pamiętaj że dieta to podstawa.

piotrek17
24-05-09, 13:27
Dopiero zaczynam cwiczyc a diete mniej wiecej mam :)

KowalX
24-05-09, 13:55
Dopiero zaczynam cwiczyc a diete mniej wiecej mam :)

tak jak kolega wyżej nie bierz tak jak na pudełku tylko według braków w diecie i twojej masy ciała...

piotrek17
24-05-09, 14:01
To wiec tak:
wzrost 178cm
waga 55kg -.-

jak proponujecie?

Wiechu
24-05-09, 14:09
Chlopie daj sobie spokoj z kreta jak na teraz.Dieta i gainer i bedziesz mial podobne efekty jak po krecie.Odstaw krete i potem lepiej ja wez.Tak mu doradzacie a ciekaw jestem co bedzie bral za 2 lata jak juz teraz od poczatku krete bedzie bral bardzo madre.

3ndriu
24-05-09, 14:12
Jak mówisz że dopiero zaczynasz nie potrzebna Ci kreatyna, na początku wszystko ładnie leci do przodu.

Musisz dbać o nadwyżkę kaloryczną jeśli chcesz nabrać masy, skocz do działu dieta pokaż chłopakom jak to się przedstawia i jak coś będzie nie tak to poprawią. To samo się tyczy planu treningowego, pokaż go.

KowalX
24-05-09, 14:51
Chlopie daj sobie spokoj z kreta jak na teraz.Dieta i gainer i bedziesz mial podobne efekty jak po krecie.Odstaw krete i potem lepiej ja wez.Tak mu doradzacie a ciekaw jestem co bedzie bral za 2 lata jak juz teraz od poczatku krete bedzie bral bardzo madre.

a czy ja mu doradzałem krete?

luo
24-05-09, 15:00
gainer bież według braków w diecie, oczywiście oprócz kolacji.
Krete lepiej sprzedaj dla znajomego bo przez następne pół roku niebędzie Ci potrzebna, chyba że ma długi termin ważności to może przeleżeć

piotrek17
24-05-09, 15:35
a jezeli ja chce cwiczyc tylko przez 2 cykle to chyba moge brac krete? Mi chodzi tylko o 2 cykle, pozniej przerwa i znow 2 cykle. ja nie chce cwiczyc tak ze juz zaczynam caly czas cwiczyc mowie ze chodzi o 2 cykle z przerwa np miesieczna czy dwumiesieczna.

KowalX
24-05-09, 15:38
Tym bardziej nie potrzebujesz krety. Będziesz miał szybkie wzrosty na sucho....

piotrek17
26-05-09, 15:00
Mam jeszcze pyatanie, jezeli wypije gainera to moge jesc zaraz po wypiciu czy czekac? ma to jakies znaczenie? Moze nacczo pic? Prosze o porade.

3ndriu
26-05-09, 15:27
Masówka to jakby Ci łądnie to przedstawić - jedzenie w proszku.

piotrek17
26-05-09, 16:01
No dobra ale obojetnie czy jakas roznica jedzenia od razu po masowce?