PDA

Zobacz pełną wersję : mega cykl na zime

tomczers17
23-05-09, 14:39
cykl planuje dopiero ma grudzien gdzies, ale pytam teraz bo moze cos sie zmieni a chce kompletowac juz sprzęt.
kilka cykli za soba juz mam.
waga: 97kg, pas-90cm, łapa-46cm.
staz: 6lat
planuje przez pierwsze 10tyg zrobic z 8kg masy (podczas cyklu bedzie leciala mała dawka nolvy, bo mam problemy z gino, wiec retencja bedzie ograniczona, ale mysle ze te 8kg uda mi sie zrobić). przez kolejne 10tyg ubic i podrzezbic ale nie az tak mocno bede redukowal diete, tak zeby max 3 kg spadlo,z pasa polecialo z 3cm a i nowego miecha dzieki trenowi przybylo.takie sa zalozenia a jak bedzie to sie okaze

1-5 meta 30mg (5tydz zejście z dawki)
1-10deka 300-400mg ew
1-10 cypio lub prolo 500-600 ew
11-12 hcg +clen
13-20 prop 150mg e2d
13-18 tren 50-75mg e2d
15-21 wino 40mg

planuje takie firmy:
deka norma hellas, prosto z apteki z grecji
meta scantel
enan - prolka lub cypio ale jescze nie wiem jaki
prop - phoenix
tren -phoenix lub atomic
wino scantel

lg team
23-05-09, 15:07
1-10deka 300-400mg ew
11-12 hcg +clen
13-20 prop 150mg e2d
13-18 tren 50-75mg e2d
15-21 wino 40mg

1-5 meta (nie ma potrzeby schodzić z dawki)
1-10 deka 400mg week 2 x 200mg
1-10 prolo 600mg week 2 x 300mg lub 3 x 200mg

11-12 hcg + clen

13-18 tren
13-20 prop
15-21 wins

nolve mozesz ciagnac do konca clenu do 13 tyg i STOP, dalej nie bedzie potrzeby, zacznij od 10mg ed,

ht
23-05-09, 15:42
dobre firmy wybrales. jesli masz mozliwosc mozesz tez dac metaxa atoma.

tomczers17
23-05-09, 16:40
mete scantela juz mam.zaopatrzylem sie wczesniej bo róznie to bywa i za jakis czas moze juz tak nie klepac jak klepala na poczatku. czytalem ze dobrze jest zrobic w takim wypadku zejsci z dawki mety w ostatnim tyg zeby zminimalizowac nagły spadek androgenów. a jak myslicie czy nie bedzie zastoju po odstawieniu mety? bo i o takich sytuacjach słyszałem

lg team
23-05-09, 17:18
nie, taka dawka przy twoich warunkach do norma wiec ruszyc ruszy ale zastoju nie spowoduje,

tomczers17
23-05-09, 17:57
a jak sie sprawdza to tzw. czyszczenie , czyli hcg + clen co chcem dac w 11-12 tyg? czytałem tez ze po tym hcg + clen mozna dac w 13 tyg dawke 800-1000mg propa tygodniowo a od 14 tyg jechac normalnie 150mg e2d i tren 50-75mg . jest w tym sens jakis, czy szkoda srodka marnowac

lg team
23-05-09, 19:01
propa nie ma sensu dawac frontem, stala dawka ewentualnie jak poczujesz ze przestaje klepac mozna zwiekszyc,

vold
23-05-09, 19:23
Wszystko dobrze rozpisane, nie wymaga poprawek.

tomczers17
23-05-09, 19:41
tez mi sie ta opcja nie widziala, w jeden tydz caly flakon propa by poszedl tylko. a jak myslicie czy nolvadex moze zahamowac przyrosty (nie mówie o retencji)? bede walil 10mg ed. bo jedna osoba z trójboju uważa ze nolva strasznie hamuje przyrosty nawet w dawce 10mg ed, bo obniza IGF-1

fallenursus
24-05-09, 02:49
nierozumiem tych dwuch tygodni na hcg i clenie bez saa. na co to? nigdy o tym nie slyszalem.
czy przy tak wysokich dawkach, jesli ten pan sie boi o gyno i nolva hamouje przyrosty, nadal armi bedzie zlym wyjsciem?
cylk dosc dlugi, nie lepsza opcja bicia hcg 2 weeks on/2 weeks off albo po pincet na tydzien w dwuch dawkach przez cykl? to twoje pierwsze starcie z trenem?piszesz za masz problemy z gino..tren prolaktynowe gyno u niektorych prowokuje. moze jakies bromo warto miec? nolwa na gyno jak koledze po trenie wyskoczy nic nie da.
prosze nie krzyczec, grzecznie sie pytam :twisted:

pomeran
24-05-09, 08:49
to twoje pierwsze starcie z trenem?piszesz za masz problemy z gino..tren prolaktynowe gyno u niektorych prowokuje. moze jakies bromo warto miec? nolwa na gyno jak koledze po trenie wyskoczy nic nie da.
prosze nie krzyczec, grzecznie sie pytam :twisted:

Tren nie aromatyzuje hehehe widać że go nigdy nie brałeś

tomczers17
24-05-09, 14:41
z gino progestronowym raczej nie mam problemów, lecialy juz dawki deki 400mg tyg, a ostatnio nawet npp 350-400mg tyg i vit b6 300mg dziennie zapobiegawczo i nie bylo problemu. bromo bedzie w zanadrzu. z ari nie chce sie bawic bo slyszałem ze miewa to gorsze skutki niz po koksie, a nolva chyba jednak bezpieczniejsza. zreszta ari tez hamuje przyrosty. co do hcg to tez nie jestem zwollenikiem naduzywania jego. po co dodatkowo blokowac przysadke. damw 11-12 tyg i to dawke 1000iu e2d lub e3d i na koniec cyklu i styka

fallenursus
24-05-09, 23:20
Tren nie aromatyzuje hehehe widać że go nigdy nie brałeś

kaman, prolaktynowe gyno nie od aromatyzacji...powinienes to wiedziec :) jakby tak bylo to kazdy dbol i a-bombs robilo problemy prolaktynow.

fallenursus
24-05-09, 23:44
kaman, prolaktynowe gyno nie od aromatyzacji...powinienes to wiedziec :) jakby tak bylo to kazdy dbol i a-bombs robilo problemy prolaktynow.

tren jao jeden z niewielu saa stymuluje receptory prolaktynowe.
''Tren even converts to a metabolite in the body, that binds stronger to progesterone receptors than progesterone itself'' czyli ze tren sie zamienia w metabolite? ktory bardziej wiaze sie do receptorow progesteronowych niz sam progesteron.

deka jest z tej samej rodziny Saa co tren. i nie przez aromatyzacje wyskakuje prolaktynowe gyno ,tylko przez ich atak na receptory prolaktyny.

Oczywiscie nie u kazdego to wystepuje. Ale jak widac klega sie zaopatrzyl w potrzebne 'lekarstwa'' :),wiec sadze ze napewno jest zdolny wyciagnac wszystko co mozliwe z tego cyklu. Good Luck&have fun! :twisted:

vold
25-05-09, 07:44
ten clen przez te 2 tyg w środku to nie wiem w jakim celu.

vold
25-05-09, 07:51
a nie lepiej tak rozprowadzić te środki?, bez kombinacji:

1-10deka 300-400mg ew
12-20 prop 150mg e2d
11-16 tren 50-75mg e2d
15-21 wino 40mg

conajmniej od 12 tyg HCG 500iu co 5 dni do końca cyklu,

wogłule dał bym tren lub wino a nie jedno i drugie, ale taka opcja też jest stosowana,

moja rozpiska jest 100 razy lepsza od twojej i bedzie napewno efektywniejsza,

3 ostatnie tyg propa zmniejszył bym na 100mg eod,

po cyklu clen.

.

tomczers17
25-05-09, 09:14
wlasnie co do tego 11-12hcg + clen to sam nie jestem przekonany, przyznam ze to akurat podpapatrzylem na innym forum u goscia któy robil podobny cykl, i mówi ze fajna opcja, ze bomba kopie na nowy po tym. podbno takie "czyszczenie" stosują zawodowcy tez. zejscie z propa zrobie bo zostalo mi 6 amp testolica to akurat w tym celu sie nada. vold tren w nastepnym tyg po dece odrazu to moze troche zabardzo prolaktyne podbic nie sadzisz? w tematej mojej rozpisce bylo 2tyg przerwy to zawsze cos, a tak to pierwsze 3-4 tyg trena to jescze deka bedzie w dosc wysokim stezeniu we krwi

pomeran
25-05-09, 15:07
tren jao jeden z niewielu saa stymuluje receptory prolaktynowe.
''Tren even converts to a metabolite in the body, that binds stronger to progesterone receptors than progesterone itself'' czyli ze tren sie zamienia w metabolite? ktory bardziej wiaze sie do receptorow progesteronowych niz sam progesteron.

deka jest z tej samej rodziny Saa co tren. i nie przez aromatyzacje wyskakuje prolaktynowe gyno ,tylko przez ich atak na receptory prolaktyny.

Oczywiscie nie u kazdego to wystepuje. Ale jak widac klega sie zaopatrzyl w potrzebne 'lekarstwa'' :),wiec sadze ze napewno jest zdolny wyciagnac wszystko co mozliwe z tego cyklu. Good Luck&have fun! :twisted:

Ja Ci pisze że po trenie nie występuje ginekomastia a ty znowu wyjeżdżasz ze swoimi mądrościami, tren silnie blokuje ale nie występuje po nim ginekomastia

tomczers17
25-05-09, 17:37
pomeran bzdury piszesz i widocznie malo wiesz. poczytaj troche a potem pisz. tylko nie pisz ze nie musisz czytac bo brales tren i nie miales problemów z gino bo to nie jest zaden dowód ze tren nie moze wywolac gino.

pomeran
25-05-09, 18:20
http://s2.fothost.pl/upload/09/22/d12da131.jpg (http://www.fothost.pl)
Specjalnie podkreśliłem żebyś mógł przeczytać bo widzę że nie znasz sie na SAA a piszesz farmazony i to ty kurwa najpierw poczytaj a dopiero pisz do kogoś żeby poczytał bo sie mało zna
Masz tu link do stronki http://sterydy.net/sterydy/trenbolon może już nie będziesz pisał farmazonów

tomczers17
25-05-09, 19:13
człowieku czy ty masz wąski zakres pojmowania. piszą ci ludzie ze istnieje takie cos jak gino progesteronowe, który nie ma nic wspolnego z aromatyzacja estrogenami. a ty dalej swoje. doucz sie a potem wymądruj. vold wez co moze ty napisz mu bo koles patrzy ze mam kilka postów bo rzadkobywamna tym forum i mysli ze jakis leszczu jestem czy cos i mi nie wierzy w to co pisze chyba bo dalej uparcie o tej aromatyzacji i to co wyczytal na sterydy.net. chłopie za 3 lata przestaniesz wchodzisz na takie stronki i zaczniesz czytac i pojmowac szerzej

tomczers17
25-05-09, 19:26
a moze jak ty sie bawisz w linki to i ja sie odwdziecze. nawet dokładnei nie u=potrafisz poczytac co pisza na stronce która mi podeslales w linku.

to masz:
[URL]http:

juz w pierwszych 2 linijkach masz cala prawde. nastepnym razem poczytaj zanim palniesz. tylko dokładnie

pomeran
25-05-09, 19:48
to jeśli chcecie napisać coś o ginekomastii progesteronowowej nie piszcie że jest na to nolva dobra

fallenursus
25-05-09, 20:05
boze..mialem nie komentoweac wogole...Pomeran ,przeciez ten kolega napisal ze ma BROMO na to :) nolwa na to nie dziala i on dobrze o tym wie, a mie nie musisz najezdzac ze czegos nie bralem to nie wiem jak sie dany srodek MOZE zachowac. MOZE,nie MUSI zawsze tak pisze:)a do trenu to ja jeszcze dlugo''niedorosne'' :)nie wstydze sie [przyznac ze boje sie tego no niestety , ''najlepszego na przyrosty czystej masy srodka''. jak dla mie taka duza mozliwosc roznych sajdow, niestety nie uswieca tego srodka :)
ale spoko kazdy sie czegos zawsze uczy.wszyscy maja czasami swoje czarne chwile :) ja niestety nie wiem czasami nie potrafie czegos dobrze wypisac,i jest zle zrozumiane, ale tak to jest jak sie tylko skonczylo 7 klas podstawowki w Pl ;)staram sie jak moge grunt ze n iektorzy to doceniaja :)

tomczers17
25-05-09, 20:24
a kto i gdzie pisal ze nolva jest dobra na gino proges bo jakos nie moge doczytac

fallenursus
25-05-09, 20:37
co ja bym tu jeszcze proadzil, to obcykac moze jakoms lepsza opcje tego HCG bo te 2 tygodnie w tak dlugim cyklu to ja mysle ze za malo. moze 2 weeks on 3 weeks off? moze tak jak Vold napisal? Duzo ludzi co znam bierze wlasnie od 3ciego tygodnia cykla po 250ui co 3 dni i chwala sobie jak szybki odblok i bardzo male spadki po tym maja.z takim sprzetem mozna duzo kombinowac.

tomczers17
25-05-09, 20:56
250 ui co 3dni to wychodzi ze 1amp rozpuszczonego juz hcg bym musial koczowac 60dni w lodówce. nie widzi mi sie to. straci wlasciwosci po takim czasie chyba. mysle ze 1000 ed przez te 2 tyg w srodku i potem juz od 20tyg na odblok, potem clomid

fallenursus
25-05-09, 21:20
250 ui co 3dni to wychodzi ze 1amp rozpuszczonego juz hcg bym musial koczowac 60dni w lodówce. nie widzi mi sie to. straci wlasciwosci po takim czasie chyba. mysle ze 1000 ed przez te 2 tyg w srodku i potem juz od 20tyg na odblok, potem clomid

juz byl tu temat na ten wlasnie temat tutaj.:)
doszlismy do wniosku ze 30 dni spoko moze stac w lodowie. Duzo osob twierdzi ze i 60 wytrzyma na forach ktore uczeszczam.Hcg u was tani wsumie..mozna kupic 2. ale wyglada ze Ty wiesz co robic i napewno sobie poradzisz. takie romowy mi sie podobaja:)

pomeran
25-05-09, 22:30
planuje przez pierwsze 10tyg zrobic z 8kg masy (podczas cyklu bedzie leciala mała dawka nolvy, bo mam problemy z gino, wiec retencja bedzie ograniczona, ale mysle ze te 8kg uda mi sie zrobić)

Ja tego nie pisałem a to jest pierwszy post, więc zastanów się z w czym masz problem bo ja już sam nie wiem

vold
25-05-09, 22:34
Zrób jak uwazasz, moim zdaniem deca nic nie bedzie kolidować z trenem , bardzie beznadziejne jest jechanie przez długi okres tren z winem.

fallenursus
26-05-09, 02:58
Ja tego nie pisałem a to jest pierwszy post, więc zastanów się z w czym masz problem bo ja już sam nie wiem
no ja z tego cytowania wnioskuje ze na pierwsze 10 tyg, gdzie ma aromatyzujace srodki bedzie bral nolve w razie pozaru :) reszta cykla ma same androgeny gdzie w razie pozaru ma na rece bromo...cykl jak z ksiazki na poczatek srodki bardziej aromatyzujace, na koniec dokopanie androgenami.:twisted:

fallenursus
26-05-09, 03:26
mowisz ze nie zakupiles jeszcze wszsytkiego sprzetu. a patrzyles w opcje z eq? na dlugie cykle dosc dobry srodek.14tyg na eq , nakoniec przejscie na jak juz bardzo chcesz ostatnie 6 tygodni trena lub mniej niebezpieczne wino i miesien bedzie znakomity i tak. eq po 500, test po 500/600 ...wieksze dawki eq daja bardzo dobre efekty.ne wiem czy u was to tak samo drogi srodek co unas, wiec dosc zadko go biora ze wzgledu wlasnie na duze dawki i dlugie sesje zeby bylo widac swietny efect eq...

tomczers17
26-05-09, 09:06
pomeran ty serio piszesz zy wkrety walisz takie. w przytoczonym przez ciebie fragmencie jest mowa o pierwszej czesci cyklu gdzie idzie m.in meta i enan, które powoduja gino estrogenowe, dlatego daje nolve bo z gino estrogenowym mialem problemy. natomiast nigdzie nie pisalem ze bede ładowal nolve na gino progest wystepujace po trenie, który idzie w drugiej czesci cyklu. chyba juz wszystko wyjasniłem ci. czy jescze cos moze jest?
vold dlaczego uwazasz ze tren z winem jest beznadziejnie jechac, to przeciez dobre połączenie. generlanie chodzi ci o to zeby ustawic to tak zeby wino zaczac w samej koncówce trena i jechac z 5tyg jescze tak?

tomczers17
26-05-09, 09:19
fallenursus gdybym mial 100%pewnosci ze mam dobrego bolda który trzyma steznie (od wterynarza jakbym mial np) to moze i bym sie skusil. ale powiem ci ze na dzis dobrego bolda jest ciezko dostac, nawet te chwalone bywaja wyjebkami. niestety. to samo z deka. tyle tylko ze planuje deke i enana miec od kumplaz grecji kupione w aptecei dlatego na deke sie zdecydowalem. druga powód to ze cykl idzie w zime, a wiem ze na dece wrzuce wiecej kg niz na boldzie, bedzie szla nolva wiec retnecja nie bedzie az tak duza i bedzie wpadac w miare czyste miecho. bolda wlasnie koncze i powiem ci ze szału nie ma, a biorac tego bolda(alchemia)gadalem z paroma osobami które zachwalały ze lepszy niz atomic. ale najwzaniejsza rzecz ze deke bede mial z apteki, ktora mnie wyniesie ok 200-250zł a za bolda na 14tyg (bo tylko wtedy jest sens) i dawki bym musial walic z 800mg,zeby miec efekty jakies, wiec cena bolda (minimum 5 flakonów) wyniosla by mnie z 500zł wiecej niz deka

fallenursus
26-05-09, 13:24
fallenursus gdybym mial 100%pewnosci ze mam dobrego bolda który trzyma steznie (od wterynarza jakbym mial np) to moze i bym sie skusil. ale powiem ci ze na dzis dobrego bolda jest ciezko dostac, nawet te chwalone bywaja wyjebkami. niestety. to samo z deka. tyle tylko ze planuje deke i enana miec od kumplaz grecji kupione w aptecei dlatego na deke sie zdecydowalem. druga powód to ze cykl idzie w zime, a wiem ze na dece wrzuce wiecej kg niz na boldzie, bedzie szla nolva wiec retnecja nie bedzie az tak duza i bedzie wpadac w miare czyste miecho. bolda wlasnie koncze i powiem ci ze szału nie ma, a biorac tego bolda(alchemia)gadalem z paroma osobami które zachwalały ze lepszy niz atomic. ale najwzaniejsza rzecz ze deke bede mial z apteki, ktora mnie wyniesie ok 200-250zł a za bolda na 14tyg (bo tylko wtedy jest sens) i dawki bym musial walic z 800mg,zeby miec efekty jakies, wiec cena bolda (minimum 5 flakonów) wyniosla by mnie z 500zł wiecej niz deka

najs wkoncu kogos zzobaczyc kto mysli mniejwiecej po mojemu ;) wiecej pytan nie mam :twisted: napewo bedziesz mial niezla zabawe na zime clap

pomeran
26-05-09, 17:48
Dobra może nie dokładnie przeczytałem wszystkie wypowiedzi ale tylko stwierdziłem że tren nie powoduje gino a w pierwszym poście napisałeś że masz problem z gino, to że meta i enantat powoduje gino to ja wiem tylko chodzilo mi o to że przez tren nie powiększy sie ryzyko ginekomastii, mój błąd bo fallen pisał o prolaktywnym gino a ja miałem na myśli aromatyzujące
Ok mój błąd zakończmy juz dyskusję :silenced:

lg team
26-05-09, 18:09
tylko taka sprawa ze ja jeszcze nigdy sie nie spotkalem ani u siebie ani u zadnego kumpla zeby go dopadlo gino progester, a niektorzy to naprawde dawki trenu pochlaniali,

wiec od tego ciaglego pierdolenia o tym gino juz czytac mi sie nawet nie chce tych bredni i pisac, bo wkolko niezaleznie jakie byloby pytanie to i tak jest jeden gosc ktory bezustannie sciaga watek na temat aromatyzacji, arimidexu, gino i progesteronu nawet jak nikt o tym slowa niewspomina...

zygac sie chce kurwa hehhh...

tomczers17
26-05-09, 18:23
ja tez mówie o tym gino proges tylko teoretycznie. bo jak juz wspominalem nigdy nie mialem takich problemów z tym gino progestr. ale w razie cos bromo bedzie. choc pewnie nie bede musial zapodac.

fallenursus
26-05-09, 19:45
tylko taka sprawa ze ja jeszcze nigdy sie nie spotkalem ani u siebie ani u zadnego kumpla zeby go dopadlo gino progester, a niektorzy to naprawde dawki trenu pochlaniali,

wiec od tego ciaglego pierdolenia o tym gino juz czytac mi sie nawet nie chce tych bredni i pisac, bo wkolko niezaleznie jakie byloby pytanie to i tak jest jeden gosc ktory bezustannie sciaga watek na temat aromatyzacji, arimidexu, gino i progesteronu nawet jak nikt o tym slowa niewspomina...

zygac sie chce kurwa hehhh...

czy jest przestepstwem bac sie czegos co Moze ale nie Musi sie stac i byc na to przygotowanym? Jezeli ludzie pisza na innych forch ze pzechodzili takie zeczy, to poco mieliby kalamac? zeby odstraszyc innych od saa? jedni biora jak uwazaja i jak ich na to stac, inni biora tak zeby w razie czego bylo mozna sobie poradzic. ale najlepiej jest wiedziec co MOZE sie stac .To nie jakas wielka niewiadoma te saa. Zawsze mozna byc przygotowanym na kazdy wypadek w kazdym danym cyklu. Tylko ludzie bez muzgu leca na lep na szyje i co bedzie to bedzie,ale miejmy nadzieje ze nie bedzie.Totalna glupota moim zdaniem. Sadze ze duzo zeczy mozna wyniesc czytajac ten temat.I kazdy kto tu swoje zdanie wyrazil niewazne czy dobre czy zle, widac ze mysli. i to sie wlasnie liczy.

vold
26-05-09, 20:23
lg ma racje , już dajcie spokuj z tym gino, ja na każdym cyklu z dużą zawartością testo mam gino i po niczym innym mi nie wystąpi i nie interesuje mnie jakie to gino,

biore duze dawki testo , znam swój organizm , chce uniknąć niespodzianek , ładuje przez cały cykl nolwe w małej dawce i jestem spokojny.

tomczers17
27-05-09, 09:18
vold biles trena? zastanawiam sie czy pierwsze 2 tyg nie bic ed małej dawki, a potem przejsc na e2d. podobno szybciej sie wkreca jak czestsze iniekcje sie robi

vold
27-05-09, 09:24
Brałem nie raz , nie jestem zwolennikiem podawanie codziennie, najlepiej co 2 dni ale pierwszy tydzień możesz podac mniejszą dawke.