PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka Kreatyna na poczatek

typek
23-05-09, 10:04
To bedzie moj pierwszy cykl kreatynowy.
Lepieszy bedzie monohydrat czy kre-alkalyn?

niewula
23-05-09, 10:09
kre-alkalyn jest mocny na poczatek wez sobie czuste mono np zielonego vitalmaxa

Sosna91
23-05-09, 10:54
kre alkalyn to też mono tylko buforowane, po prosu teoretycznie nawet 10x lepsza przyswajalnośc, ale wiadomo to tylko reklama, jedni chwalą drudzy nie, bo wiadomo zależy od organizmu. dla mnie krealkalyn to mono a droższe wieć nie wiem czy warto inwestować ale osobiscie teraz ostatnie 2 tygodnie cyklu jade zamiast mono to krealkalyn + jabłko., daje rade.

tak wieć mozesz kupić krealkalyn na pierwszy cykl a możesz mono, wyniesie Cie taniej. wcale nie jest mocny na początek.

typek
23-05-09, 10:58
http://www.megapower.pl/universal-creatine-creapure-1000g-p-1633.html
A co myslicie o tej kretce? Wiem ze mono nie jest rowne mono, a o tej slyszalem wiele dobrego

Sosna91
23-05-09, 11:02
a właśnie że mono = mono. różne firmy, każda wymyśla opisy z kosmosu żeby przyciągnąć klienta. ale jak się przyłożysz do cyklu to i efekty będą. no chyba ze mamy namysli jakies firmy NO NAME, to okej, ale takie któe są już na rynku pare lat.

możesz ją brać 1000g to 2 cykle Ci starczy.

typek
23-05-09, 11:06
Sosna posluchaj a jak to jest z ta faza nasycenia i podtrzymanie robic to bo wiele osob mowi zeby tego nie robic nawet niektore firmy kreatyn

Punisher
23-05-09, 11:11
mono nie równa się mono!

Opisy produktów przez producenta to inna sprawa.

Bierz tą Universala Creapure. 2x200g jest taka promocja, poszukaj.

Mam nadzieję, że spełniasz warunki jeżeli chcesz rozpocząć przygodę z kreatyną.

Sosna91
23-05-09, 11:22
nie rób fazy nasycenia, takie moje zdanie. szkoda kreatyny. ale Ci co robią pewnie zaraz napiszą że warto wieć pozostawiam Tobie do wyboru.

Faza nasycenia - trwa 5 dni. W tym okresie należy codziennie spożywać kreatynę w podzielonych dawkach po 5g każda.
1 i 2 dzień 30g -25g (6-5x5g)
3 dzień 25g-20g ( 5-4x5g)
4 dzień 20g-15g (4-3x5g)
5 dzień 15g -10g (3-2x5g)

a pozniej juz normalna faza podtrzymania. ja nigdy nie robilem fazy nasycenia.

typek
23-05-09, 11:28
tez niechce robic fazy nasycenia, nie jestem do tego przekonany, bo to i tak zostanie wydalone bo jest nadmiarem wiec tak jak napisales szkoda kreatyny

Punisher
23-05-09, 11:28
Jeżeli zdecydowałeś się założyć nowy temat, koniecznie podaj te informacje:

* §3.1 W temacie napisz, czego on dotyczy

* §3.2 W treści umieść informacje o sobie:
wiek, wzrost, waga, wymiary, rekordy, staż treningowy, jak wygląda twoja dieta(czy ją masz), podaj ostatnie przebyte cykle (jeśli były), podaj swój cel, który chcesz osiągnąć, jeżeli prosisz o rozpiskę - podaj ilości suplementów/odżywek jakimi dysponujesz - ilość kapsułek/proszku oraz wielkość kapsułek.

najpierw to, bo nie wiem czy się słusznie obawiam...

Sosna91
23-05-09, 11:37
tez niechce robic fazy nasycenia, nie jestem do tego przekonany, bo to i tak zostanie wydalone bo jest nadmiarem wiec tak jak napisales szkoda kreatyny

no to nie rób, ja też nigdy nie robiłem, ale nie którzy twierdzą zę na nich działa, daje lepszego kopa. Jedz normalnie 10g dziennie i tyle. tylko przyłóż się do tego. Jedznie, dużo wody, itp nie musze chyba pisac :)

typek
23-05-09, 14:22
prawie 20lat
ponad 185 (nie wiem dokladnie ile)
78kg
staz kolo 8 miesiecy
staram sie trzymac diety
jesli chodzi o cykle to mialem pare cykli treningowych( slipt, fbw)
cel sucha masa miesniowa "bez zalania"
od jakis 7 tyg jem gainerka vitalmax 2

Punisher
23-05-09, 14:23
No to pozostaje życzyć powodzenia.

typek
23-05-09, 14:27
gajnerka stosowac caly czas do wyrownanie dziur w diecie?

a moze bialko jakies? co biedzie najlepsze do kreatyny, oprocz jakiejs dextyrozy, cynku itd

Sosna91
23-05-09, 14:53
gainerka tak, do dziuer w diecie.

nie musisz nic na sile do kreatyny brać, ja biore z amino. przymyu nie ma, jak dorbze jesz i do bedzie dobrze.

KowalX
23-05-09, 15:34
a moze bialko jakies? co biedzie najlepsze do kreatyny, oprocz jakiejs dextyrozy, cynku itd

zamiast dekstrozy lepsza jest tauryna...

zamiast gainer'a lepszy bulk...

typek
23-05-09, 20:48
co to bulk??

KowalX
23-05-09, 21:05
co to bulk??

Bulk to odżywka pół na pół (proporcję białka są mniej więcej w takiej samej ilości co węglowodany )..

Gainer to odżywka gdzie przeważają węglowodany nad białkiem (nigdy nie jadłem hehe ;)

Odżywka białkowa. Wiadomo tu mamy praktycznie samo białko (dla mnie podstawa)