Zobacz pełną wersję : Creapure + Białko X5 Olimpu
takilukasz
22-05-09, 21:40
jak brać?, tak wszystko jak piszą na opakowaniu czy macie jakieś sprawdzone dawkowanie? i co sądzicie o tych suplementach?
Creapure+ALA+B1 Trec
Białko X5 Olimp
bialko wedlug brakow w diecie ... tamtych supli nie bralem wiec no comment :smile:
tak jak piszą na oplakowaniu bo z tego co sprawdziałem to dobrze jest rozpisane. wiec możesz tak jechac.
co sądzimy,
białko to białko.
a mono to mono :) firma jak firma, sam zobaczysz:) jak sie przyłożysz to i efekt zobaczysz :)
creapure trecowe jest ok mozna wciagac. BIałk takie sobei w tych przedzilach cenowych znalazloby sie cos lepszego.
białko to białko.
a mono to mono :) firma jak firma, sam zobaczysz:) jak sie przyłożysz to i efekt zobaczysz :)
Dlaczego białko to białko? Dlaczego niektóre są roślinne, niektóre zwierzęce, pełno i niepełnowartościowe, niektóre długoprzyswajalne, niektóre wolnoprzyswajalne, nie zawsze w odzywce białkowej jest tyle samo białka.
Dlaczego mono to mono?
To dlaczego są różne rozdrobnienia kreatyny? Dlaczego dodawane są dodatki do niektórych mono?
chciałem napisać białko jak białko.
to że nie zawsze w odżywce białkowej jest tyle samo białka to ameryki nie odkryłeś.
to białko co kupił to mix białka serwatki i pszenicznego. nie jest za dobre ale możę być.
a mono to mono, mam na myśli samą kreatyny, bez dodatkowych transporterów, bo taka prawda czy kupić mono z olimpu czy vitala czy innej firmy która ma taki sam skład to bedzie to samo, nie mówie o tych z dodatkami. np, Arginina, tauryna itp.
Ostatnio jeden człowiek łądnie mi wytłumaczył jak różni sie mono od mono.
Wez do reki dwie szklanki: jedna z woda mineralna , druga z kranowka. Na oko niczym sie nie roznia a pod mikroskopem tak ;)
To samo jest z kreatyna.
Bzdura.
w takim razie podaj mi argumenty świadczące o tym że np, Kreatyna mono z olimpu jest lepsza od tej vitala bądz odwrotnie. pomijająć że jedna jest w capsach a druga w prochu? chodzi mi bardziej o dziłanie na organizm bo to że się różnią jakimś tam pierwiastkiem nic nie zmienia, jesli chodzi o efektywność jej.
efektywnosc nie, bezpieczenstwo tak.
Tyle że jeśli chodzi o bezpieczeństwo to tego nie jesteśmy w stanie sprawdzic, bo ewentualne szkody dla organizmu nie wystąpią po paru miesiąćach a raczej latach.
moga wystapic od razu albo rzeczywiscie w dluzszym okresie. Kretyna może być zanieczysczona tiazydami a już mała ich ilośc przyjmowana dluzej (cyztaj cykl) może uszkodzić nerki. Nie jestem w stanie powiedzieć które kretyny są czyste a ktore nie dlatego kupuje creapure ktora jest uznana przez chemikow za wzorzec czystosci kretyny. O ile o olimpa jestem spokojny bo wiem że mają duże, wlasne laboratoria i nie jest dla nich pewnie problemem sprawdzić czystosc krety to co do tych ktore nie maja wlasnych labow (wiekszosc) juz mniej.
Gdyby wszystko było takie same to ceny też byłyby takie same. Różnica w produkcji to główny element.