Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Creapure + Białko X5 Olimpu

takilukasz
22-05-09, 21:40
jak brać?, tak wszystko jak piszą na opakowaniu czy macie jakieś sprawdzone dawkowanie? i co sądzicie o tych suplementach?
Creapure+ALA+B1 Trec
Białko X5 Olimp

michal_f
22-05-09, 21:45
bialko wedlug brakow w diecie ... tamtych supli nie bralem wiec no comment :smile:

Sosna91
23-05-09, 11:00
tak jak piszą na oplakowaniu bo z tego co sprawdziałem to dobrze jest rozpisane. wiec możesz tak jechac.

co sądzimy,

białko to białko.
a mono to mono :) firma jak firma, sam zobaczysz:) jak sie przyłożysz to i efekt zobaczysz :)

Symu
23-05-09, 12:31
creapure trecowe jest ok mozna wciagac. BIałk takie sobei w tych przedzilach cenowych znalazloby sie cos lepszego.

Punisher
23-05-09, 14:16
białko to białko.
a mono to mono :) firma jak firma, sam zobaczysz:) jak sie przyłożysz to i efekt zobaczysz :)
Dlaczego białko to białko? Dlaczego niektóre są roślinne, niektóre zwierzęce, pełno i niepełnowartościowe, niektóre długoprzyswajalne, niektóre wolnoprzyswajalne, nie zawsze w odzywce białkowej jest tyle samo białka.
Dlaczego mono to mono?
To dlaczego są różne rozdrobnienia kreatyny? Dlaczego dodawane są dodatki do niektórych mono?

Sosna91
23-05-09, 14:39
chciałem napisać białko jak białko.
to że nie zawsze w odżywce białkowej jest tyle samo białka to ameryki nie odkryłeś.
to białko co kupił to mix białka serwatki i pszenicznego. nie jest za dobre ale możę być.

a mono to mono, mam na myśli samą kreatyny, bez dodatkowych transporterów, bo taka prawda czy kupić mono z olimpu czy vitala czy innej firmy która ma taki sam skład to bedzie to samo, nie mówie o tych z dodatkami. np, Arginina, tauryna itp.

Punisher
23-05-09, 16:17
Bzdura.

Symu
23-05-09, 16:22
Ostatnio jeden człowiek łądnie mi wytłumaczył jak różni sie mono od mono.

Wez do reki dwie szklanki: jedna z woda mineralna , druga z kranowka. Na oko niczym sie nie roznia a pod mikroskopem tak ;)
To samo jest z kreatyna.

Sosna91
23-05-09, 16:55
Bzdura.

w takim razie podaj mi argumenty świadczące o tym że np, Kreatyna mono z olimpu jest lepsza od tej vitala bądz odwrotnie. pomijająć że jedna jest w capsach a druga w prochu? chodzi mi bardziej o dziłanie na organizm bo to że się różnią jakimś tam pierwiastkiem nic nie zmienia, jesli chodzi o efektywność jej.

Symu
23-05-09, 17:04
efektywnosc nie, bezpieczenstwo tak.

Sosna91
23-05-09, 17:09
Tyle że jeśli chodzi o bezpieczeństwo to tego nie jesteśmy w stanie sprawdzic, bo ewentualne szkody dla organizmu nie wystąpią po paru miesiąćach a raczej latach.

Symu
23-05-09, 17:18
moga wystapic od razu albo rzeczywiscie w dluzszym okresie. Kretyna może być zanieczysczona tiazydami a już mała ich ilośc przyjmowana dluzej (cyztaj cykl) może uszkodzić nerki. Nie jestem w stanie powiedzieć które kretyny są czyste a ktore nie dlatego kupuje creapure ktora jest uznana przez chemikow za wzorzec czystosci kretyny. O ile o olimpa jestem spokojny bo wiem że mają duże, wlasne laboratoria i nie jest dla nich pewnie problemem sprawdzić czystosc krety to co do tych ktore nie maja wlasnych labow (wiekszosc) juz mniej.

Punisher
23-05-09, 17:25
Gdyby wszystko było takie same to ceny też byłyby takie same. Różnica w produkcji to główny element.