Zobacz pełną wersję : Tłuszczyk.
Witam. Na siłownię uczęszczam od ok. tygodnia. Pierwsze co chciałbym zrobić, to spalić tłuszcz z klatki piersiowej oraz brzucha. Mam do Was kilka pytań i mam nadzieje, że mi na nie odpowiecie. To do dzieła.
Czy dobrym jest to, że codziennie biegam na bieżni po ok. 40 min? Pocę się przy tym jak świnia.
Kolejny pytanie, czy przy tym, co mam na calu osiągnąć dobrym rozwiązaniem jest jeść mięso, ryż, jogurty owocowe, twarogi, czy sa to produkty typowe do budowania tkanki mięśniowej?
Dodam jeszcze, że po 6 dniach biegania widzę już efekty. Mało tego, nawet ludzie mówią mi, że schudłem.
Witam. Na siłownię uczęszczam od ok. tygodnia. Pierwsze co chciałbym zrobić, to spalić tłuszcz z klatki piersiowej oraz brzucha. Mam do Was kilka pytań i mam nadzieje, że mi na nie odpowiecie. To do dzieła.
Czy dobrym jest to, że codziennie biegam na bieżni po ok. 40 min? Pocę się przy tym jak świnia.
Kolejny pytanie, czy przy tym, co mam na calu osiągnąć dobrym rozwiązaniem jest jeść mięso, ryż, jogurty owocowe, twarogi, czy sa to produkty typowe do budowania tkanki mięśniowej?
Dodam jeszcze, że po 6 dniach biegania widzę już efekty. Mało tego, nawet ludzie mówią mi, że schudłem.
Jeśli masa mięśniowa i spalanie tłuszczu to biegi tylko po treningu siłowym...
bieżnia jest ok :)
co do twarogów tylko chude, jogurty owocowe mogą być jako uzupełnienie węgli ...wolę maślankę jeśli chodzi o białko.Polecam na noc serki wiejskie.
I gratulację wyników ;)
Jeszcze jedno pytanie. Gdzieś przeczytałem, że trzeba ograniczać węglowodany. Osobiście jem ok. 4 jogurtów dziennie, a jeden posiada 15,3 g w 100 g. Czy to dużo? :cry::lol:
Jeszcze jedno pytanie. Gdzieś przeczytałem, że trzeba ograniczać węglowodany. Osobiście jem ok. 4 jogurtów dziennie, a jeden posiada 15,3 g w 100 g. Czy to dużo? :cry::lol:
jeśli chcesz chudnąć trzeba ograniczyć...
czy dużo to zależy ile wykorzystasz z tego w treningu. Ogólnie węglowodany są również potrzebne przy budowaniu masy jak również po to by wchłaniały się białka i tu musisz również dostarczyć witaminy...
Oczywiście jeśli chcesz gubić tłuszcz nie możesz przesadzić z cukrami...
nie wiadomo ile dostarczasz węglowodanów z innych posiłków?
Biorąc pod uwagę dobowe zapotrzebowanie to mało, jako że i w jogurtach jest z deka mało :)