PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka Kreatyne wybrac??

typek
21-05-09, 16:06
Podpowiedzcie jaka kreatyna wedlug was jest najlepsza (cel nabranie suchej masy, zadnego napompowania woda)
Podczas brania kreatyny bede robil FBW 5x5

waga: 78kg
wzrost: kolo 185 nie wiem dokladnie ile
staz: kolo 8miechow
suplementy, ktore do tej pory bralem: gainer
Z gory dzieki za odpowiedzi

skajłoker
21-05-09, 16:25
jakieś jabłko np. cm3

3ndriu
21-05-09, 16:40
Najważniejsza jest dieta ;)

Skoro do tej pory nie brałeś żadnej kreatyny to na start będzie dobry dla Ciebie monohydrat.

typek
21-05-09, 17:00
ja wiem ze dieta jest najwazniejsza dlatego staram sie jej przestrzegac.
Skajłoker nie rozumiem o co ci chodzi.
3ndriu, ale wlasnie nie chce tego efektu ze jak przestane ja barc ze bede mial spadki i niechce byc napompowany woda tak jak napisalem na samym poczatku, a z tego co wiem monhydrat pompuje woda miesnie.
Co myslicie o Jablczanie kreatyny albo o etylowym estrze kreatyny??

Jak dlugo ja barc???

KowalX
21-05-09, 17:14
ja wiem ze dieta jest najwazniejsza dlatego staram sie jej przestrzegac.
Skajłoker nie rozumiem o co ci chodzi.
3ndriu, ale wlasnie nie chce tego efektu ze jak przestane ja barc ze bede mial spadki i niechce byc napompowany woda tak jak napisalem na samym poczatku, a z tego co wiem monhydrat pompuje woda miesnie.
Co myslicie o Jablczanie kreatyny albo o etylowym estrze kreatyny??

Jak dlugo ja barc???

ja brałem mono i cm3 i różnicy w retencji wody nie było,albo niezauważalna...;/

typek
21-05-09, 17:57
Aha no dobra, a jak dlugo mozna szamac to?

KowalX
21-05-09, 18:02
Aha no dobra, a jak dlugo mozna szamac to?

przeważnie robisz cykle miesięczne ,albo 6tygodniow...

luo
21-05-09, 18:23
Cykle miesięczne są troche za krótkie, ja bym dał 6-8 tygodni. Spadki po każdej krecie będą jeśli po skończeniu cyklu będziesz się źle odżywiał, bo np. jedząc mięso dostarczasz kreatyny do org przez co spadki są mniejsze albo prawie ich niema. Po mono wiadomo retencja wody napewno jest ale według mnie jest to najlepsza kreta jak na pierwszy raz. Najlepiej kup zielonego vitala albo mono z olimpu

sts
21-05-09, 19:27
Cykle miesięczne są troche za krótkie, ja bym dał 6-8 tygodni. Spadki po każdej krecie będą jeśli po skończeniu cyklu będziesz się źle odżywiał, bo np. jedząc mięso dostarczasz kreatyny do org przez co spadki są mniejsze albo prawie ich niema. Po mono wiadomo retencja wody napewno jest ale według mnie jest to najlepsza kreta jak na pierwszy raz. Najlepiej kup zielonego vitala albo mono z olimpu

ja tam po mono nigdy żadnej retencji nie mam mono słabe jak na mnie i nie ważne czy olimp czy hi tec.

skajłoker
21-05-09, 20:55
ja jakbym miał robić cykl a ze jeszcze nigdy nie robiłem na krecie ale pojęcie jakieś mam to bym brał mono bo na tym zrobisz najwi,ecej na jabłczanie to bardziej siła niż masa i obwody

Sosna91
21-05-09, 20:57
ja jakbym miał robić cykl a ze jeszcze nigdy nie robiłem na krecie ale pojęcie jakieś mam to bym brał mono bo na tym zrobisz najwi,ecej na jabłczanie to bardziej siła niż masa i obwody

no to są takie regułki z neta, bo zarówno po mono jak i po jabłku tak samo poszło mi waga, siła równiez, zresztaą jak obwody to i masa, jak masa to i siła, :)

patryk1336
21-05-09, 21:48
wskocz odrazu na kre alkalyn :) najlepsza kreatyna jaka jadłem :)

typek
22-05-09, 14:35
Co myslicie o tej kretce??
VITAL MAX classic creatine monohydrate 80mesh, bedzie dobra na pierwszy raz polaczona z cyklem 8tygodniowym FBW 5x5?

KowalX
22-05-09, 15:48
Co myslicie o tej kretce??
VITAL MAX classic creatine monohydrate 80mesh, bedzie dobra na pierwszy raz polaczona z cyklem 8tygodniowym FBW 5x5?

kreatyna jak kreatyna patrz na dawki w porcji oraz cenę...

lovelas69
22-05-09, 16:01
polecam monohydrat kreatyny z firmy Vitalmax w proszku (zielone opakowanie)

typek
22-05-09, 23:53
http://www.megapower.pl/vital-max-creatin-1200g-p-689.html
Mowicie ze ta kretka bedzie najlepsza na start, lepsza niz jablczan?

Sosna91
23-05-09, 10:57
na pierwszy raz moze być, już sie tak utarło że mono na first. VItala nigdy nie jadłem, ale ludzie chwalą. 1200g to na 2 cykle Ci starczy. możesz tez kupić to kreatynke.

http://allegro.pl/item632831396_promocja_olimp_creatine_360_mega_cap s_wys_5zl.html taniej, ale na 1 cykl Ci starczy, zależy czy wolisz w tabsach czy w prochu.