Zobacz pełną wersję : O to mój trening :))) do sprawdzenia
Witam mam na imię marcin i ćwiczę już od kilku lat mam 22 lata.
O to mój plan :
Poniedziałek: klata
- wycistanie na plaskiej
-wyciskanie na skosie w gore
-wyciskanie skosem w dol
-rozpietki
Wtorek: biceps i triceps
-uginanie przedramion ze sztangą
-unoszenie sztangielek na siedzaco
-podnoszenie przedramioenia na modlitewniku
-umoszenie przedramienia ze sznurkiem na wyciagu
Triceps
-wyciskanie francuskie
-prostownaiew ramion na wyciagu
-prostowanie ramion na wyciagu z lina
-pompki na poreczach
Sroda: wolna
Czwartek :barki
-wyciskanie sztangi zaa karku
-wyciskanie sztangielek na o większym nachyleniu
-umoszenie ramion bokiem
-umoszenie ramion w opadzie
-kapuury
Piatek: plecy
-wiosłownie sztangii w opadzie
-sciaganie na wyciagu waskim uchwytem do klatki
-sciaganie liny do siebie na wyciagu
-umoszenbie do tłownia sztangielek
weekend wolny :))
Wszytskie ćwiczenia robie 4x10 i oczywiscei zwiekszam ciezar przy zadej serii
pozdfrawiam
Siema, ja mam podobny plan(od poniedzialku) tylko w poniedz dochodzi jeszcze wypych na atlasie.we wtorek jescze przedramie.a w piatek nogi i brzuch.
eee... zamień sobie łapki z plecami dniami... :P we wtorek pelcy a wpiątek łapka
Nie wiem co to za maniera, że rzadko kto ćwiczy nogi? Nie rozumiem tego.
Co to za ćwiczenie - drugie na barki?
Piszesz że wszystko robisz 4X10 i zwiększasz obciążenie. Dla mnie to trochę nie trzyma się kupy. Robisz np. klatkę:
1 seria 10X70 kg
2 seria 10X80 kg
3 seria 10X90 kg
4 seria 10X100 kg ??
Ja niestety, przy zwiększaniu obciążenia muszę zmniejszyć liczbę powtórzeń.
Przy takiej samej liczbie powtórzeń nie zmieniam ciężaru, a dobieram go tak żeby przykładowo zrobić X10.
1. ja bym zrobil 3 cwiczenia na klate
2. jesli biceps i triceps robisz tez 4x10 przy 4 cwiczeniach spodziewaj sie przetrenowania
3. A gdzie martwy ciag i nogi?
4. Przy barkach to samo co w pkt. 1.
5. ile zamierzasz jechac tym planie?
no tak jak napisał dagome piatek zamien z wtorkiem...druga sprawa to taka...ze nie mzoesz robic 4 cwiczen na biceps i triceps 4 serie po 10 ruchów...chłopie zlituj sie nad nami...:D
to podajcie mi jakieś wskazówki!!! chcialem aby to byl trening na mase i na siłe.
pozdro
[ Dodano: 10-12-2006, 22:02 ]
nogi robie a czasami nie robie bo mam bardzo mały przyroet masy na mnie tylkoi siła idzie a martw ciag robie tylko zapomnialem zapisac a brzuch codziennie w dni treningowe
[ Dodano: 10-12-2006, 22:04 ]
a te drugie ćwiczenie na barki to wyciskanie sztangielek
Na mase i sile? Wybierz jedno.
Masz maly przyrost masy? Bo zle cwiczysz i nie masz diety(nie chodzi tu o jakas scisla dieta ale mniej wiecej ukierunkowana na mase/sile/rzezbe)
[ Dodano: 10-12-2006, 23:13 ]
Aha i za duzo tych cwiczen na biceps i triceps. Ja robie 3 cwiczenia na biceps i 2 na triceps(4 serie kazdego cwiczenia) i mam przyrosty masy bardzo zadowalajace. Przy klacie dostatecznie triceps pracuje ze mozna go potraktowac troche laskawiej kiedy cwiczysz go osobno.
Odstaw jedno cwiczenie z tricepsa i bicepsa i rob progresje 4s po 12,10,8,6pow. Zwiekszaj ciezar po kazdej z tych serii.
bardzie na mase bo jest teraz zima :)).a co do planu to reszta oki ??????
[ Dodano: 11-12-2006, 14:33 ]
shs i jeszcze 1 moze podacie mi jakas diete domowa ktora jest tania i dobra?????
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=78 nie trudno znalezc
ćwiczysz od kilku lat a takie błedy - bzdury piszesz??
Mysle ze podstawowym bledem jest to ze nie zmieniasz treningu, trzy mesiace to max i powinienes zmienic zestaw cwiczen, miesnie przyzwyczajaja sie i efekty sa mniejsze zapraszam do postow podwieszonych :wink: pozdrawiam
a cio w tym dziwnego ze cwicze od 4 lat ?? poprostu sam cwiczylem i myslem ze to dobrze teraz sie zapytalem czy jest oki i okalzalo sie ze nie !!! a cwiczenia zmieniam co 1,5 miecha
Co 1.5 miesiaca? Nie przesadzaj :).