PDA

Zobacz pełną wersję : dieta na brzuch

siepa
16-05-09, 20:28
Witam, jestem osoba dosc chuda, oraz mam szybki metabolizm, co idzie za tym ze nie mam zbyt duzego nadmiaru tluszczu, prosze o jakas rozsadna rade, aby pomogla mi zrobic 'kaloryfer' na brzuchu, jestem w fazie a6w(3dzien) oraz ok. tygodnia trenuje brzuszki itp.
waga: ok. 65
wzrost: 185
typ budowy:ektomorfik/mezomorfik/endomorfik ? yy jestem dosc szczupły :p

cel: np. masa, redukcja ,rzeźba = rzeźba

aktywność fizyczna: uczeszczam do klasy sportowej co za tym idzie 10 wfow w tygodniu, oraz po szkole gram w pilke, no i cwiczenia na brzuch.
suplementacja: aktualna i przyszła (może być też przeszła :) ): nigdy nic nie bralem

007
16-05-09, 21:44
A kiedy byś chciał mieć ten kaloryfer ? Daj jakieś foto

siepa
16-05-09, 22:02
Foto sprobuje wrzucic jutro, ale watpie ze sie uda gdyz zgubilem kabel od aparatu, lecz poszukam. CHcialbym, zeby bylo widac jakis efekt juz po 2tyg? Nie wiem czy dieta konieczna ale slyszalem ze tak. Robie A6W, do tego cwiczenia na brzuch np. brzuszki i kilka cwiczen osobno robionych z ABS + cwiczenia na drazku :)

007
16-05-09, 22:11
Takie rzeczy to tylko w erze :P

Trening na masę dieta high carb i ogień przez ten sezon a na następną wiosne sobie zrobisz wycinkę ;)

Przeniosę temat do działu dla zielonych,tam doradzą ci ogólnie jak zacząć .Pozdro

slim shady
16-05-09, 22:16
Na Twoim miejscu zrobiłbym jak pisze 007 nabrał troche masy i dopiero wyrzeźbił, efekt będzie o niebo lepszy, ale to zalezy juz od Ciebie w jakim kierunku pójdziesz

siepa
16-05-09, 23:15
chodzi mi o to, zeby nie nabierac masy a poprostu wyrzezbic brzuch. Nie chce nabierac masy ani nic takiego tylko interesuje mnie rzezba:)

slim shady
16-05-09, 23:25
przytnij węglowodany, zwiększ spożycie białka, tłuszcze trzymaj na normalnym poziomie, zastosuj aeroby/ interwały

ale będziesz wyglądał jak z Oświęcimia ...

007
16-05-09, 23:55
Najlepiej daj te foto.

Ta cała krata to nie tylko zrzucenie tłuszczu ,to jeszcze zbudowanie mięśni. Przez dwa tygodnie dużo nie zdziałasz ;)

futrix
17-05-09, 00:24
foto byłoby najlepsze!!!
jak chcesz budować to co 2 dni brzuchy dojeżdzaj przy dobrej diecie!!!!

jak chcesz mieć mały brzuszek ale żylete to codziennie wal brzuchy ( skośne , proste, generalnie rózne ćwiczenia)

Symu
17-05-09, 11:11
przy 65kg/185 krata to nie problem tyle ze nie a6w tylko normalny trening robic choc moim zdnaiem to ostra masa.

siepa
17-05-09, 11:24
ja wiem, ze radzilibyscie mi zrobic mase, ale moim celem jest rzezba brzucha na amasie ktora mam + co wziasc na spalenie tluszczu z brzucha (mam go raczej bardzo malo) ale pewnie pomoze w szybszym rozwoju miesni?
@futrix robię od tygodnia skosne, proste i niektore cwiczenia od ABS 2 + do tego A6W. A6W robie o 20, a wczesniej (w weekend rano ok. 11) pozniej ok. 16-17, i o 20 A6W , a po A6W jeszcze inne cwiczenia, tak caly tydzien.
@Symu, a co z dieta? potrzebna, czy tez nie?

Symu
17-05-09, 11:29
Nie rozumiesz pewnej rzeczy. Do kraty potrzebny jest niski BF i duze miesnie brzucha. Przy 65 kg nie sadze zebys je mial. Treningi typu a6w, abs maja b.wysoka intensywnosc co IMO dla ektoformika jest zabojcze tj. nie rosna miesnie.

Jako że potrzebujesz zeby te meisnie urosly to przydaloby sie byc z bilnasem kalorycznym na + i ulzoyc odpowiednia diete z odpowiednia podaza bialka itp...

luo
17-05-09, 12:41
Jak masz mało mięśni na brzuchu to za dużo i tak niebędzie teraz widać, czyli na "kaloryfer" nawet niemasz co liczyć. W 2 tyg to jedynie możesz troche spompować mięśnie brzucha regularnymi ćwiczeniami np. co 2 dzień i do tego sporo aerobów bo inaczej szybko fatu z brzucha się niepozbędziesz. Wtedy "jakoś" to będzie wyglądać, rysy mięśni powinny się trochę pojawiać

siepa
17-05-09, 18:50
http://img253.imageshack.us/my.php?i...ci=307109&rt=4 (http://img253.imageshack.us/my.php?image=312313.jpg&a=j&ci=307109&rt=4) chdozi mi mniejwiecej o osiagniecie takiego brzucha no i klatki(ale to juz mniej), ile czasu moze to trwac, i co polecacie aby to osiagnac? i moze cos dodac do treningu , bo trenuje ok. 10razy w tyg + bieganie.

bullet
20-05-09, 15:01
10x w tyg???????????
po co??
przy twojej wadze i wzroscie brzuch bedzie widoczny niebawem
nie jest to prosta sprawa ale mozna go tez cwiczyc czesto.
atakuj brzuch juz od dzisiaj a reszte sylwetki musisz sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac - moze do przyszlego roku.