Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spalanie mięsni

Zipek
15-05-09, 15:34
mam takie pytanie czy jeżdząc na rowerze będę spalał mięsnie . Czy spadnie mi coś w łapie albo na klacie ?

Zipek
15-05-09, 15:34
a mianowicie czy strace pare cm ? w obwodach

KowalX
15-05-09, 15:38
mam takie pytanie czy jeżdząc na rowerze będę spalał mięsnie . Czy spadnie mi coś w łapie albo na klacie ?

nie można spalić mięśni...

tak spadniesz tym bardziej jeśli będziesz jeździł dużo...

przed jazdą zarzuć białko i po również dla ochrony mięśni...

jeśli będziesz odpowiednio jadł to będzie z tobą git

Zipek
15-05-09, 15:39
może byc kreatynka ?

KowalX
15-05-09, 15:41
może byc kreatynka ?

do jazdy na rowerze czy do ćwiczeń siłowych??

Zipek
15-05-09, 15:48
do jazdy na rowerze bo nie mam białka mam tylko krete i aakg

kubaCK
15-05-09, 15:53
najwazniejsza jest dieta jesli bedzie dobra nie stracisz zadnych cm na swoim ciele... sztuczne bialko typu odzywki to jest uzupelnienie diety...

KowalX
15-05-09, 16:03
do jazdy na rowerze bo nie mam białka mam tylko krete i aakg

nie wiem czy aakg będzie dobre po jeździe chyba tak ,ale nie wiem czy przed się nie spompujesz i nie utrudni ci jazdy...
jeśli nie masz białka to kup w proszku lub naturalne produkty z dużą ilością tego składnika spożywaj :)
choć przed jazdą lepsze w tym przypadku będzie chyba w proszku jest lżejsze ...

Micek185
15-05-09, 18:20
od jazdy na rowerze możesz stracić na masie czy jak ty mówisz spalisz mieśnie lecz tylko wtedy gdy nie bedziesz miał odpowiedniej diety.Wiec przed jazdą na rowerze węglowodany które dadzą ci energię,zaraz po zakonczeniu jazdy najlepiej zjedz banana lub nawet jabłko to są szybkie wegle,czyli energia w postaci cukrów.po drugie to zależy jak długo jeździsz i jak szybko jesli do 30min to porawiasz kondycję,pow.30min spalasz tłuszcz więc zalezy co od ciebie i od trenongu.odżywki odstaw bo to strata kasy zainwestuj lepiej w jajka kurczaka makarony,owce itp.

Zipek
15-05-09, 19:03
a aminokwasy bo mam taka odzywke mozna wziąć po jeździe albo przed ?

futrix
15-05-09, 21:51
najlepsze byłtby rozgałęzione BCAA przed po treningu

ja ide na siłke 15 min rozgrzewki + 40 min treningu , póżniej wale na rower i śmigam godzine

przed tym wszystkim wale BCAA i zaraz po zejsciu z roweru drugą dawke

po czym udaje się gotować kurczaka i makaron albo ryż + papryke czy pomidora i :twisted: