PDA

Zobacz pełn± wersję : Plan ćwiczeń pytanie!!!

patrykikamil16
14-05-09, 22:56
Mam pytanie czy może być taki plan na mase (podobno nie można trenować tych samych mięsni w jednym tygodniu)
PON. Klatka (wyciskanie 65 kg 4 s 12 10 10 8 na skosie 45 kg 4 s 12 10 10 8 rozpietki 10 kg 4 s po 15 )
Wt. triceps biceps
¶r barki zza karku, nad głowa i hantelkami
czw.klatka to smao co w poniedzialek
pt triceps biceps to samo co we wtorek

nóg i pleców nie robie bo jeze duzo na rowerku a plecy mam lekko wyrzeĽbione.

proszę o ocene mojego planu ćwiczeń

czy ten plan powinien wyg±dać tak:

poniedziałek klatka biceps
wtorek barki triceps
i ewentualnie moge dołozyc plecy i nogi

który plan byłby lepszy proszę o korekte lub ułożenie nowego.

mam 183 cm wzrostu i 73 kg wagi

slim shady
15-05-09, 00:33
Lipa to co napisałe¶
Jesli chodzi Ci o układ to :
Klatka + triceps/biceps
Plecy + biceps/triceps
Nogi + Barki

puma007
15-05-09, 09:22
nóg i pleców nie robie bo jeze duzo na rowerku a plecy mam lekko wyrzeĽbione.

to co napisales,to jest zlym pomyslem poniewaz po jakims czasie bedziesz smiesznie wygladdal no i bedziesz w tyle z nogami i plecami

rowerek to nie cwiczenie na mase,a ty chyba chciales plan na mase wiec nie rozumiem tego co napisales,uluz trzydniowy plan na mase uwzgledniajac w nim kazda partie,ozywiscie najlepiej takim sposoem jak napisal slim i w tedy daj do korekty

patrykikamil16
15-05-09, 13:25
a no to taki ja miałem plan cwiczeń.

pon. klatka triceps
barki triceps
plecy i nogi

a czy to prawda że trening na masę nie może zawierać np. 2 razy klatki w jednym tygodniu?

puma007
15-05-09, 13:39
Raczej nie mozna i to chyba nie tyczy sie tylko treningu na mase,poniewaz miesnie nie rosna przy wysilku tylko juz po,czyli gdy sie regeneruja

Wieksze miesnie takie jak klatka piersiowa,najszersze grzbietu,dolnego grzbietu,czworogłowe ud
dwuglowe ud przy sredniej intensywnosci podczas treningu regeneruja sie ok od 96 do 118 godz czyli 4-5 dni a reszta,czyli te mniejsze,tzw np biceps,triceps itp
ok 72 wiec dla tego odradza sie cwiczenia dwa razy tego samego w jednym tygodniu

Trother
15-05-09, 14:34
Jak można ćwiczyć 5razy w tyg? Ćwicz wszystkie partie i nie wymy¶laj a to ważne przy masówce bo ciało zachowuje proporcje a jak nie masujesz nóg to i góra gorzej idzie