Zobacz pełną wersję : Coś na dużo masy!
szymano206
14-05-09, 13:59
Witam.
Więc na początek troche danych:
Lat 18 i 6 miesiecy.
Wzrost 189cm.
Waga 84 kg.
Rekord 80kg.
Rok temu ćwiczyłem przez rok.
Diety niestety nie mam bo żadko radze sobie z nia.
WIęc bardzo bym kogoś prosił, o spis odżywek itp. żeby nabrać duzo masy mieśniowej.
Potrzebuje dużo i szybko. I ok. do jakiej ceny to będzie?
Z góry bardzo dziękuje.
Szymano.
ale odzywki nie zalatwia sprawy braku diety ... to jest tylko uzupelnienie diety ;)
odzywki to mozesz zapodac sobie ale na samych odzywkch nie ujedziesz...
jak nie mozesz sobie dac rady z dieta to idz do jakiegos dietetyka i ci ulozy no i po sprawie
aha no i co do diety to mozesz poszukac dobrze w dziale dieta tam niedawno widzialem przyklady diet akurat na twoja wage bylo
wystarczy chciec
szymano206
14-05-09, 14:11
Mam fajna diete :)
Dieta na mase dla 84/86 kilo
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
Podoba mi się.
I co do tego ile odżywe itp? Pieniędzy mam duzo przeznaczonych na ten cel.
Po jakim czasie powinienem widziec efekty?
szymano206
14-05-09, 14:12
Jakieś HMB? BO wiem, ze to wszyscy jedli z kolegów
Jakieś HMB? BO wiem, ze to wszyscy jedli z kolegów
HMB nie polecam ... trzeba brac dlugo aby zobaczyc efekty
szymano206
14-05-09, 14:14
ROzumiem. TO co byście polecali? :)
Ja osobiscie te nie polecam hmb,moze jakas kreatynke+dextroze albo jakies bialeczko...duzo osob bierze taze masa z mass XXl
szymano206
14-05-09, 14:36
ROzumiem. A co po za tym? Jakaie inne srodku co pomoga
Mowisz ze chcesz bardzo szybko nabrac masy miesniowej no i ze duzo,ale najpierw twoje miesnie musza sie przyzwyczaic do wysilku.organizm musi przejść przez okres adaptacji czyli przystosowania do obciążeń i to nie tylko w odniesieniu do mięśni ale także w stosunku do centralnego układu nerwowego.Po wstępnym okresie adaptacji zaczynamy obserwować pierwsze oznaki wzrostu mięsni. Pojawiają sie one zwykle około 4-5 tygodnia ćwiczeń.Wiec nie napalaj sie az tak bardzo na suple na poczatku.Najbardziej bym ci proponowal te bialeczko albo gainery zeby uzupelnic dieteno i oczywiscie diete ta co zes znalazl.to moje zdanie na ten temat ale poczekaj niech sie kto inny wypowie
szymano206
14-05-09, 14:48
DZiekuje za odp.
Ale ja juz cwiczyłęm przez rok czasu. Wiec pewnie sa juz przyzwyczajone :)
Pakerek001122
14-05-09, 14:57
To tak hmb nie kupuj bo do czego Ci jak twoim priorytetem jest masa tak?! Dieta do tego cos na uzupelnienie jak mowisz ze nie dasz rady polecam mutant mass... do tego jakis stack kreatynowy najlepiej cos z animal zawsze bylem zadowolony z ich produktow nie maja tanio ale maja dobre... PZDR
DZiekuje za odp.
Ale ja juz cwiczyłęm przez rok czasu. Wiec pewnie sa juz przyzwyczajone :)
Wiem,ale miales rok przerwy...
eh, widzę żę typ sezonowca i osoby która jest napalona na mase, do tego w bardzo krótkim czasie. niestety musze Cię rozczarować, znam wiele osób takich jak Ty ;p w szkole jest ich pełno, przychodzą pytać sie jak szybko nabrac mięsni a jak widzą ile muszą w to włożyc wysiłku to po miesiaću rezygnują.
cwiczyłeś rok, domyślam się że przez ten rok wiele nie zrobiłes choć mogę się mylić ale sądząć po Twoim poscie to tak było, zrobiles przerwe wiec Twoje mieśnie przez pare tygodnie muszą się znów nastawić na to.
branie czego kolwiek teraz jest stratą kasy, wiadmo okres letni sie zaczyna, i sezonowcy chcą zabłysnąć sylwetką w lato. tylko było pomyslec o tym we wrzesniu zeby na nastepne wakacje juz cos bylo; p
w okresie letnim ciężko jest nabrać masy. dużo biegasz przebywasz na podwórku, pocisz sie, tracisz wody, mało jesz bo po za domem dużo. albo jakies fastfoody, do tego alko %%
ale próbuj
diete widze znalazłes, wprowadz ja w życie, jesli bedziesz sie jej pilnowal caly czas to rzadne gainery nie sa Ci potrzebne. do tego BCAA mozesz kupic jak chcesz na coś kase wydać i tyle, ja bym nic z kreatyn Ci nie polecał bo wiem że zadziała w bardzo małym stopniu. a branie stacków kreatynowych to juz całkiem bezsens. ruszy Cie moze troche. i tak pewnie nawet sie nei utrzyma a kolenje cykle nie wiem na czym bedziesz robil.
ale zrobisz jak zechszesz.
nie chciałem Cie oczywiscie obrazic tylko na prawde widze co sie teraz dzieje w tym okresie przed wakacyjnym
szymano206
14-05-09, 17:08
Moze i masz racje, ze jest wiele sezonowców. Cwiczylem duzo, teraz nie cwiczylem bo niestety nie moglem. Nie moja wina. Ale i tak dziekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz.
Będę myśleć co tutaj zrobic, zeby lepiej wygladac ;) Z tego co czytam, wyrzezbic sie jest latwiej ale niestety nie mam z czego... heh
vegochomik
14-05-09, 17:50
tutaj obliczysz jak przytyc kilo na tydzien
poczatkujący
14-05-09, 22:12
Z tego co wiem to hmb to spalacz a tych chcesz nabrać masy więc zupełny bezsens to kupować. Jeżeli masz problem z utrzymaniem diety to kup sobie jakiegoś gainera ale to diety nie zastąpi więc staraj się trzymać tą którą znalazłeś a gainer stosuj gdy nie możesz zjejść porządnego posiłku. Z kreatyną narazie bym jescze zaczekał ale później jak najbardziej. Powodzenia