Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pierwszy trening i pytanie.

Stein
13-05-09, 22:40
Witam. Dzisiaj był mój pierwszy "poważny" dzień na siłowni. Wszedłem, poszedłem do trenera, po czym zapytał się na czym najbardziej mi zależy.
Odpowiedziałem, że na spaleniu tkanki tłuszczowej z brzucha i klatki. Polecił mi 20 min na takim dziwnym przyrządzeniu, którego nazwy nie znam. Spociłem się jak świnia. Następnie była bieżnia, 10 min, chociaż dałbym radę dłużej.
Następnie powiedział, abym złapał się uchwytów i podnosił nogi do poziomu, kolana równo z pasem. (4 serie na maksa)
Po tym były brzuszki na ławce skośnej w dół oraz coś czegoś nazwać profesjonalnie nie potrafię, ale te ćwiczenia poczułem z tyłu pleców, na wysokości mięśni brzucha.
Teraz pytanie, czy można do tego dodać jakieś ćwiczenia na ręce, typu sztangielki itp. (w przerwie brzuszków) oraz czy w/w polecone ćwiczenia są sensowne?

hans1237
13-05-09, 23:17
jasne ze sensowne na spalanie,mozesz powoli dorzucac typowe cwiczenia i przwyczajac sie do złomu,pamietaj zeby tego co juz wypociłes na siłce nie zaprzepascic chipsami i pączkami!!!!!

Stein
14-05-09, 12:48
A w ile, patrząc na ćwiczenia, które wypisałem wyżej, można spalić dajmy na to centymetrową warstwę tłuszczu na brzuchu?

grzela
14-05-09, 16:12
Nikt ci nie odpowie na no pytanie- no chyba że jakiś samozwańczy prorok ( a tych w naszym kraju nie brakuje).\

Rób normalny trening ogólnorozwojowy ( góra 3 razy w tygodniu)- a aeroby możesz robić po każdym treningu lub w dniach wolnych od treningów możesz robić HIIT(poczytaj)