Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Witam jestem początkujący

ExIIr
11-05-09, 12:43
Witajcie mam pare pytać odnośnie ćwiczeń ;]
Wiec tak chodzę na siłownie od stycznia .. z małymi przerwami ;/
od stycznia do marca chodziłem na siłka , poniedziałek , środa , piątek i wiadomo w poniedziałek była klata i chyba ręce , środa plecy , piątek nogi jak dobrze pamietam ... , pożniej wyjechałem na kurs.. cały miesiac nie ćwiczyłem.. i od kwietnia znowu chodze na siłke ale teraz jest całkiem inny plan , poniedzialek klata , wtorek łapy , środa bieganie , czwartek plecy , piątek nogi , sobota bieganie niedziela wolne ...
mam za miesiąc 17lat ,
wzrost : 170cm:smile:
waga : 65kg
talia 78cm
klatka 99cm
ręce łapy dawno nie mierzyłem...

Prosze mi powiedziec czy te treingi co teraz mam są dobre? czy jednak wrócic do tych co na początku , wiadomo po tym całym tygodniu efekty są...
do tego codziennie A6W ćwiecze , a tak gdzie bieganie to albo biegamy albo na siłowni w worek walimy , gruche...

moje następne pytanie jest na temat odżywek...
znajomi z którymi ćwiczę trenuja juz od 3/4 lat i każdy mówi ze jak bym używał Creatny to bym miał duże efekty , no niby kusi ... ale z drugiej strony boje sie..;/ ,i pewnie teraz jeszcze wakacje blisko to jak bd na basenie czy gdzieś to każdy bd myslal ze jakies koksy brałem.....

za nim zaczełem chodzić na siłownie nie uprawialem sportowego trybu życia.. [cały czas przed pc;p ] w sumie codziennie pompki robilem i pod ciagałem sie na drązku....

oo i kolejne pytanie ;[
Za nim zaczełem chodzic na siłke robilem dużo pomek , potrafilem zrobic 80 na serie , a tych serii dziennie z 3/4 robilem wiadomo juz te ostnie serie to były juz ledow ledwo....
a teraz wieczorem ledwo 50 moge zrobic...

edit ; trenuje Jiu Jitsu ;]

Nie mogłem edytować 2gi raz , sry;p
aha nie pale i nie pije;]

dzbanekzwd
11-05-09, 13:55
nie rób pleców dzień przed/po nogach bo plecy potrzebują dużo czasu na regeneracje. co do kreatyny to napewno da dobry efekt z dietą ale jeszcze na to za wcześnie, poćwicz jeszcze z 3-4msc i wtedy zjedz. co do treningu to przejżyj dział "trening" napewno znajdziesz co dla siebie. jak nie, jak chcesz swój plan to wklej go na forum a napewno go skorygujemy jak będzie taka potrzeba. co do tych pompek to bardzo źle że robiłeś codziennie. najlepiej daną partie trenować raz w tygodniu (hyba że brzuch to już inna gadka)

Przyrostów życze !!:smile:

KowalX
11-05-09, 16:25
co do tych pompek to bardzo źle że robiłeś codziennie. najlepiej daną partie trenować raz w tygodniu

nie w przypadku pompek z takim obciążeniem mógł je robić spokojnie i 4razy w tygodiu ...

dzbanekzwd
11-05-09, 17:05
się z Tobą nie zgodze. skoro mówi że walił 80 a tera ledwo 50 to coś w tym jest.

KowalX
11-05-09, 17:30
się z Tobą nie zgodze. skoro mówi że walił 80 a tera ledwo 50 to coś w tym jest.

dlatego ,że zaczął podnosić ciężary dochodziłem tak do ponad trzystu na serię jeszcze jak nie podnosiłem ciężarów...
wtedy jest inna regeneracja.

ExIIr
12-05-09, 01:07
no w sumie tak pewnie chodzi o cieżary... i praca./ praktyki;p wysiłek fizyczny ,chyba musze kupić carbo ;p co myslicie ?

kubaCK
12-05-09, 11:19
krety nie bierz narazie... deita deita i bedzie dobrze.... a kreta wcale tak Cie nie rozjebie ze chuj wie jaki wielki bedziesz...

ExIIr
12-05-09, 13:29
wiesz mi w sumie nie zależy na masie..;p wole rzeżbę. i staram bardziej sie tak ćwicyzć;d

KowalX
12-05-09, 16:41
wiesz mi w sumie nie zależy na masie..;p wole rzeżbę. i staram bardziej sie tak ćwicyzć;d

więc staraj się zwiększyć udział białka w diecie dobre źródła to jak wiadomo filet z kurczaka,chude twarogi,serki wiejskie,mięso z indyka,sery feta,maślanki,kefiry,jogurty,ryby itp itd ...

Janeczek
14-05-09, 20:14
walimy , gruche...

najlepsze cwiczenie

KowalX
14-05-09, 20:19
najlepsze cwiczenie

byle nie przed treningiem,bo sił zabraknie ;)

dende
18-05-09, 20:54
witam ja również mam kilka pytań a że nie chcę zakładać nowego tematu to napiszę tutaj mam 20 lat 180 cm 70 kg biceps 32 cm klatka 85 cm. chciałem kupić sobie jakieś białko jeszcze nie wiem dokładnie jakie i zacząć je sobie aplikować przykładowo 2g na 1 kg czyli by mi wyszło 140 g dziennej dawki. w sumie wszystko fajnie ale 2 sprawa za bardzo nie mam zamiaru męczyć się z tym całym specjalnym jadłospisem i mam zamiar jeść normalnie + ewentualnie zwiększone spożycie kefirów mleka ryżu i serków. nie mam za bardzo czasu na chodzenie do siłowni dla tego w domu by się odbywał mój trening ( 50 brzuszków 20 pompek i różne ćwiczenia hantelkami po 7 kg 1 . - i takich serii 3 dziennie// ćwicząc 4 x tygodniowo.//

głównie chciałbym uzyskać większą masę bo narazie wyglądam dość ... tragicznie  a tak nie chodzi mi głównie juz by to wszystko w mięśnie zmieniać lecz by nabrać masy którą z czasem bym mógł zmienić. czy ktoś mi jasno i przejrzyście może napisać jak do tego podejść ?