Zobacz pełną wersję : Mięśnie + Piłka nożna.
Pieetraass
10-05-09, 19:42
Chciałbym troche przybrac na sile i nie wiem jak do tego sie zabrać . Jak narazie robie pąpki biegam , hantelki , macie jakies domowe sposoby ? . Chce tak za miesiąc kupic ławeczke sztange i pożądne hantelki do 600 zł . Gram też w piłke nożną bardzo czesto gram lige 3 treningi w tygodiu + mecze niedziela.
Mam 16 lat , 65 kg i jakieś 175 cm.
Dodam że od niedawana na mecze zabieram ze sobą Carbo Olimpa dla wzbogacenia w węglowodany.
Chciałbym troche poprawić siłe nóg i rąk . mysle nad jakimis używkami prostymi takie jak białko Olimpa czy też jakąś kreatyne .
Prosze o wyrozumiałość to mój 1 Temat.
ja podobnie jak ty gralem duzo w pilke i trenuje na silowni... moim zdaniem powinienes na poczatek jakies fbw przetestowac... od tego ci troche sila skoczy do gory... mase bedziesz miał cieko zdobyc, chyba ze bedzie bardzo dobra dieta.
//pozdrawiam
Chciałbym troche przybrac na sile i nie wiem jak do tego sie zabrać . Jak narazie robie pąpki biegam , hantelki , macie jakies domowe sposoby ? . Chce tak za miesiąc kupic ławeczke sztange i pożądne hantelki do 600 zł . Gram też w piłke nożną bardzo czesto gram lige 3 treningi w tygodiu + mecze niedziela.
Mam 16 lat , 65 kg i jakieś 175 cm.
Dodam że od niedawana na mecze zabieram ze sobą Carbo Olimpa dla wzbogacenia w węglowodany.
Chciałbym troche poprawić siłe nóg i rąk . mysle nad jakimis używkami prostymi takie jak białko Olimpa czy też jakąś kreatyne .
Prosze o wyrozumiałość to mój 1 Temat.
siła to ci od wszystkiego teraz pójdzie ;)
Pieetraass
10-05-09, 19:50
to 65 kg to za mało na moje gabaryty ? Jaką diete stosujesz ?
to 65 kg to za mało na moje gabaryty ? Jaką diete stosujesz ?
nie wiem do kogo jest kierowane to pytanie, ale podejrzewam ze do mnie ... wiec powiem ci ze jezeli chodzi o diete to chetnie bym ci pomogl ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie.
nie cwicz narazie zadnym FBW bo zapewne jak kazdy poczatkujacy masz zero pojecia o silowni... cwicz splitem ... druga sprawa pewnie nie chcesz byc za "bardzo zbudowany" bo to przeszkadza bardzo w grze w pilke, wiem to poniewaz tez trenowalem w klubie i wiem co i jak... nie wiem na jakiej pozycji tam grasz ale zapewne nogi barki musisz miec silne zeby Cie odrazu do parteru nie sprowadzil pierwszy lepszy chujek... wiadomo ze trzeba meic diete ja nie stosuje moj duzy blad zapewne 50 % nie stosuje ale nie o tym mowa... na poczatku zrob sobie ogolno rozwojowke , najlepiej idz na silwonie chcoaiz na miesiac zeby ktos z doswiadczeniem pokazal Ci poszczegolny cwiczenia niby maly szczegol ale wazny.. nie rob z siebie wersji dyskotekowej cwicz wszyskie partie miesni...
Pieetraass
10-05-09, 20:11
Właśnie nie chodzi mi o to żeby mi sie biceps nie mieścił w rękawie ale chce nabrac mięśni ud i troche rąk .