Zobacz pełną wersję : białko piana
LeBron23LBJ
07-05-09, 13:03
witam, mam moze dosc dziwne pytanie ale nurtujace mnie. Otoz mam (niestety) Provita 85 i maxymalnie kurewsko sie pieni, czekam 5 minut piany dalej jest w chuj, moze po 10 minutach cos rusza, ale to jest bez sensu tyle czekac. I tutaj moje pytanie, czy jak wypije ta piane to nie strace bialka? nic sie nie stanie? bo bym musial chyba czekac z 20 minut zeby opadla a pic trzeba od razu po przygotowaniu. Bo jak mialem ostrowie to ta piana szybciej schodzila i zamieniala sie w plynna ciecz, a tuta jw provicie to 3/4 shakera to piana. Co robic? (oczywiscie nie kupie nastepnym razem provita,żal)
ja mam ostrowie i jak jest piana to poprostu ja pije/jem ^^ , i jakos nic mi nie jest :].
wypijajac piane nie tracisz bialka ale ja w ostrowi mam paten aby piane zniwelowac do 0 ;) robie tak sypie do letniego mleka ostrowie i rogalikiem kuchennym to mieszam robi sie wtedy mega piana i w tym momencie dodaje 1-2 łyzeczki kakao i piany juz nie ma xD
LeBron23LBJ
07-05-09, 13:33
no jak sie pije ta piane to nic nie jest, ale pytanie czy wypijamy wtedy bialko?
michal_f ja tera jestem w kulminacyjnym punkcie diety redukcyjnej i sobie nie moge nic dodawac do shake'a bialkowegp :) , wiec mowisz ze jak dodasz kako to piana znika? sprawdze to w niedlugi czasie :lol:
no jak sie pije ta piane to nic nie jest, ale pytanie czy wypijamy wtedy bialko?
tak wypijasz
michal_f ja tera jestem w kulminacyjnym punkcie diety redukcyjnej i sobie nie moge nic dodawac do shake'a bialkowegp :) , wiec mowisz ze jak dodasz kako to piana znika? sprawdze to w niedlugi czasie :lol:
napewno zniknie ;) ale musisz dodac gdy juz c sie spienia, wsypujesz i po pianie xD
LeBron23LBJ
07-05-09, 13:53
ogólnie ta piana provita smaczna jest nawet :lol: sma waniliowy, jedyny plus oprcz ceny tego bialka
najlepszy patent do zrozabiania pieniacych sie odzywek to ubijarka do jajek.
tez mam provita tylko ,ze ja go miksuje mikserem i kiedy wlacze sa duze obroty to tak samo poprostu sie ubije i jest taka jakby sama piana:P poprstu mniejsze obroty i krocej mieszaj to wystarczy dmuchnac kilka razy i juz nie ma piany :)
LeBron23LBJ
07-05-09, 20:34
jak bd krocej mieszac to beda grudki:evil:
znam ten problem, ostrowia tez mi sie strasznie pienila, ale teraz mam olimpa 80, nie dosc ze smaczne to sie nie pieni i latwo rozpuszcza w wodzie
masz mikser? wez se mikserem ni ma zadnego problemu wystarczy male obroty i mieszac dopoki ci grudki nie znikna a wtedy biala bedzie mala i szybko znikn ie
LeBron23LBJ
08-05-09, 15:15
no na silce nie mam miksera, a z silki do domu mam sporo, no coz takie zyc, musze nauczyc sie zyc z piana ; ) jak bedziec wiecej hajsu to kupie cos lepszego
lecytyna zalatwia sprawę ;)
a nie latwiej wymiezac poprostu lyzeczka?? zalac bialko taka letnia woda i wtedy jest latwiejsze rozpuszczanie a jak mieszasz lyzeczka to si etak nei pieni.. ja tak robie i zadnej piany na bialku nie mam :)