Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Binicum acidum darnitsa

damianox89
06-05-09, 17:56
Mam pytanie co to za specyfik: BINICUM ACIDUM DARNITSA 2ml. Wie ktoś co to jest?? jak działa itd?? Z góry dzięki

andrul
06-05-09, 18:19
wpisz w google a sie dowiesz

damianox89
06-05-09, 20:31
o to chodzi że nigdzie nie ma o tym informacji... :(

Biernaczek
06-05-09, 20:47
Na innych forach chłopaki piszą,że to prawie to samo co byś Domestos wypił ;)

*TERRORBLADE*
06-05-09, 21:21
zarzuć fote ;P

andrul
06-05-09, 21:43
wrzóc fote ale z tego co znalazłem to Darnista to potęzny ukraiński koncern farmaceutyczny specjalizujacy sie w antybiotykach , wzóc fote ale na pewno nie jest to steroid anaboliczno androgenny

damianox89
08-05-09, 17:03
oto fotka, mało widac... http://images48.fotosik.pl/120/d5edb7a6b22707d8m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d5edb7a6b22707d8)

wziołem 1ml(połowę ampułki) w poniedziałek, dzis jest piatek masa +1,5kg niezła siła i do tego człowiek spompowany chodzi... kolega mi poloecil ten specyfik i tak wlasnie nie wiem co to dokladnie jest :P

fallenursus
08-05-09, 18:44
o lol. niepowazny jestes? niewiesz co, ale bijesz cos w siebie. co z tego moze byc? miejmy nadzieje ze nic zlego.ale niestety nieweimy :)
moze zrobisz sie caly zielony , bo sila juz ci idzie.....i bedziesz przezucal czolgi :)

Aponax
08-05-09, 18:54
co ty robisz !?!? wbijasz w siebie rzeczy z niewiadomego pochodzenia i w ogolnie nie wiesz co to jest ?? moze dali by Ci tabletke gwałtu to zjadłbys jakby koledzy mowili ze metka ?? Nie robi sie takich rzeczy.
A co do amp , gdzies ja widzialem juz na jakims forum cos bylo opisane (angielskim tylko niepamietam teraz gdzie )

damianox89
08-05-09, 19:45
tzn kiedys znajmoy to brał i nawet jeszcze żyje :) z tego co mi mówił to to jest jakiś testosteron jakijs tam ukrainskiej firmym, obiecał mi że dostarczy mi ulotke tego produktu :P

lovelas69
08-05-09, 20:14
oto fotka, mało widac... http://images48.fotosik.pl/120/d5edb7a6b22707d8m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d5edb7a6b22707d8)

wziołem 1ml(połowę ampułki) w poniedziałek, dzis jest piatek masa +1,5kg niezła siła i do tego człowiek spompowany chodzi... kolega mi poloecil ten specyfik i tak wlasnie nie wiem co to dokladnie jest :P

gratuluję ! a gdzie mózg się podział ?

MhL
08-05-09, 20:58
Strona producenta z wszystkimi lekami : http://darnitsa.ua/drugs.aspx
Acid`um -to kwas
binic`um - (bionic`um) bioniczny
darnitsa - nazwa firmy , to juz wiesz

To jest tlumaczenie rosyjsko jezyczne angilelskich nazw. Tak jak npp taxi czy since fiction pisza "jak sie mowi, znaczy jak slychac"

1. nie ma takiego produktu.
2. link o czyms bionicznym ACIDUM ASCOR - BINICUM: http://window.edu.ru/window/library?p_rid=40177 w pdf`ie

Wg. mnie woda z parowek.

PS: kwasu bionicznego chyba nie ma, musze sie umowic z kolezanka bo jest na chemii organicznej. To mi wytlumaczy jak chcesz ?

Pozdrawiam.

lovelas69
08-05-09, 21:03
a może efekt placebo wystąpił w Twoim przypadku jeśli kolega wyżej mówi, że to jest woda... mimo wszystko na Twoim miejscu odstawiłbym ten środek jeśli nie wiesz co to jest- trzeba być odważnym :D

Cielu7
08-05-09, 22:25
a ja rozpoznaje założyciela tematu z innego forum gdzie pięknie i skrzętnie wypiera sie stosowania saa brawo :D

*TERRORBLADE*
08-05-09, 23:58
dokładnie tak , w dziale fotogallery się wypierał ;)

damianox89
09-05-09, 09:12
przepraszam bardzo wtedy tak dodawałem fotki to nic nie brałem :) kolega mi to polecił wiec co sobie bede żałował, do tego mam 100 metki holenderskiej :)

MhL
09-05-09, 10:54
I zastanawiasz sie nad polaczeniem z Binicum acidum darnitsa?
Rozpisac Tobie cykl na tym, czy samej metce (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=199) ?

Z glowa Panowie!

damianox89
09-05-09, 15:16
MhL rozpisz mi cykl z połączeniem binicum + metka.

PS: kwasu bionicznego chyba nie ma, musze sie umowic z kolezanka bo jest na chemii organicznej. To mi wytlumaczy jak chcesz ?

możesz zagadać z nia :P

staż 2 lata
kiedyś 100 metki
waga 73kg wzrost 176
Cel masa + masa + masa i jeszcze raz siła :)

MhL
09-05-09, 16:20
Nie wiem co to za produkt, pierwszy raz na oczy widze.
Moze wieksi wiedza co to.

Ten kolega przyniosl Ci ta ulotke.
Zobacze sie z Nia w niedziele. W niedziele dam odpowiedz.

lg team
09-05-09, 16:36
przeasda co to sie obecnie dzieje...

po niektorych lekach nie majacych nawet nic wspolnego z saa tez sie tyje, retencja dopada i to znaczy ze tez nalezy je brac...?

no pomysl...

KowalX
09-05-09, 16:52
naprawdę chcesz wiedzieć co to jest ...?
ps.
kolega pierwsza klasa ;)

znalazłem to i chyba to ten produkt :
ACIDUM BORICUM - KWAS BORNY 100 G

"
Skład
substancja czynna - kwas borowy.
Wskazania

Stany zapalne skóry. Przewlekły stan zapalny powiek i spojówek. Stan zapalny gardła i pochwy.

Działanie
Kwas borowy działa ściągająco, wysuszająco i słabo antyseptycznie. Ze względu na dobrą tolerancję miejscową i brak działania drażniącego kwas borowy jest uważany za środek nietoksyczny. Trzeba jednak podkreślić, że ulega on łatwo wchłonięciu z uszkodzonego naskórka lub błony śluzowej, natomiast wydala się z organizmu bardzo trudno, co oznacza ryzyko gromadzenia się preparatu w organizmie w razie długotrwałego stosowania.
Przeciwwskazania
Nie należy stosować preparatów zawierających kwas borowy u noworodków oraz na otwarte rany ciała ze względu na znikome wydalanie się kwasu borowego z organizmu. Substancja ta gromadzi się w centralnym systemie nerwowym a także w wątrobie oraz uszkadza nerki. Nie należy stosować u osób uczulonych na kwas borowy.
Dawkowanie
Do przemywania oczu roztwory 1-3% 3 razy dziennie. Płukanie gardła roztwór 1-3% - 3 razy dziennie. Miejsca zmienione chorobowo smarować małą ilością płynu 3 razy dziennie.
Informacje dodatkowe
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowania, oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu leczniczego.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
W razie pytań lub wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą."

Biernaczek
09-05-09, 17:17
naprawdę chcesz wiedzieć co to jest ...?
ps.
kolega pierwsza klasa ;)

znalazłem to i chyba to ten produkt :
ACIDUM BORICUM - KWAS BORNY 100 G

"
Skład
substancja czynna - kwas borowy.
Wskazania

Stany zapalne skóry. Przewlekły stan zapalny powiek i spojówek. Stan zapalny gardła i pochwy.

Działanie
Kwas borowy działa ściągająco, wysuszająco i słabo antyseptycznie. Ze względu na dobrą tolerancję miejscową i brak działania drażniącego kwas borowy jest uważany za środek nietoksyczny. Trzeba jednak podkreślić, że ulega on łatwo wchłonięciu z uszkodzonego naskórka lub błony śluzowej, natomiast wydala się z organizmu bardzo trudno, co oznacza ryzyko gromadzenia się preparatu w organizmie w razie długotrwałego stosowania.
Przeciwwskazania
Nie należy stosować preparatów zawierających kwas borowy u noworodków oraz na otwarte rany ciała ze względu na znikome wydalanie się kwasu borowego z organizmu. Substancja ta gromadzi się w centralnym systemie nerwowym a także w wątrobie oraz uszkadza nerki. Nie należy stosować u osób uczulonych na kwas borowy.
Dawkowanie
Do przemywania oczu roztwory 1-3% 3 razy dziennie. Płukanie gardła roztwór 1-3% - 3 razy dziennie. Miejsca zmienione chorobowo smarować małą ilością płynu 3 razy dziennie.
Informacje dodatkowe
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowania, oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu leczniczego.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
W razie pytań lub wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą."

Raczej to nie to samo.
Kolega ma to w ampułce, a tą nazwę co podałeś to występuje lek w maści i jakimś płynie tak jakby w butelce takiej po syropie.

KowalX
09-05-09, 17:21
Raczej to nie to samo.
Kolega ma to w ampułce, a tą nazwę co podałeś to występuje lek w maści i jakimś płynie tak jakby w butelce takiej po syropie.

może dlatego,że innej firmy...

bo w google jak szukam to jest tak:

Acidum boricum 3 g, Glycerinum 50 g, Spiritus aethylicus 70% qs ad 100 ml prуpolis соотношение не изв
естно ... http://www.darnitsa.ua/Publication.aspx?id=81 ...

ale jak wchodzę na stronę to za dużo ukraińskiego ,ale nazwa w tle jest ,a tą co kolega podał nie ma wcale w google?

MhL
09-05-09, 18:06
Czego nie ma w google, to nie istnieje.

Poczekamy z tematem do odnalezienia ulotki. Bo jasnowidzow u nas brakuje.

vold
09-05-09, 18:41
Nie wiem????, już nie ma normalnych środków że trzeba stosować takie wynalazki!

damianox89
09-05-09, 19:13
To raczej nie jest wynalazek kumpel bral to kilka lat temu, zaklina się że produkt jak najbardziej odpowidni w swojej dziedzinie. NIedlugo może bede miał tą obiecaną ulotkę. Narazie cierpliwie czekam. W poniedziałek kolejny strzał pójdzie. :twisted:

hej KKS
10-05-09, 09:29
nie wiesz co to jest, masz brak jakichkolwiek informacji na temat dzialania, skutkow ubocznych itp.. a cieszysz sie ze w poniedzialek idzie kolejny strzal.. ja bym sie na twoim miejscu nie cieszył.. gdzie tu rozsadek? na rynku masz tyle pewnych pozycji a ty wolisz bic sam nie wiesz co i z nieznanego pochodzenia,bo kumpel walil.. a moze kumpel sprzedaje Ci ten shit bo chce na tobie zarobic..:) rusz głowa to nie boli

andrul
10-05-09, 15:33
made in czernobyl robiony przez chinczyków z bułgarskich drzew sadzonych na tajskim nawozie ,..... wchodziłem na stronke tej firmy nie ma takiego srodka a jak kolega napisał po połówce amp 1,5kg masy do przodu oj boze to moze ruski antek w sprayu

damianox89
10-05-09, 15:48
Napisałem, że chcę się dowiedzieć co to dokładnie jest a Wy mi piszecie jakieś durnoty, jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia to się nie wypowiadajcie...

Aponax
10-05-09, 16:49
damianox dziwisz sie ?? durnota jest to ze bierzesz rzeczy o ktorych nie masz kompletnie pojecia. Zapewne nie miales odpowiedniej suplementacji , diety i trenningu a zabrales sie za saa (nie mowiac o odbloku). Zycze powodzenia w przyszłych startach na scenie kulturystow (przeciez po cos brales te saa , nie widze powodu dla ktorego mialbys wziasc metke czy to cos jak nie masz zamiaru byc kulturysta).

vold
10-05-09, 19:36
Stary jestm ale nie wiem co to jest, pewnie bym się dowiedział ale po co mi to, nawet mnie to nie interesuje, nie toleruje wynalazków.

S!d!
10-05-09, 20:59
Stary jestm ale nie wiem co to jest, pewnie bym się dowiedział ale po co mi to, nawet mnie to nie interesuje, nie toleruje wynalazków.

Jak zawsze zgadzam sie z Voldem . Szkoda tylko , że ten koles nie ma takiego samego profesionalnego podejscia do sprawy .