Zobacz pełną wersję : 150zl na gainera !! jaki??
waze 70 kg mam 185 wzrostu zamierzam kupic pierszego w zyciu garnera mam zamiar wydac 150 malo lecz jak sie nie ma miedzi to sie na dupie siedzi XD chce aby starczym mi na miesiac cos doradzicie rozmyslalem nad vitalmaxem gainer2 co o tym sadzicie ??
musisz to dostosowac do diety mysle,masz diete???bo jesli nie masz to gain nie nadrobisz braków i szkoda 150 zeta
fallenursus
05-05-09, 14:26
daawno temu jak wazylem 70kg:) robilem tak:
szklanka mleka,szklanka wody,lyzeczka miodu,2 porcje bialka, lub 8bialek,2 lyzeczki masla z orzeszkow ziemnych(naturalne)lub masla z migdalow, 100-150gr ZMIELONYCH platkow owsianych,lyzeczka oliwy zoliwek.Platki radze mielic w maszynce do miesa, bo mlynek do kawy sie spier..dosc szybko ;)
niech ktos obliczy kalorie bo mi sie neic che ale jest ich sporo. bez zadnych zbednych zapelniaczy czy cukru. Tanio,zdrowo,efektownie.
no i to wszystko najlepiej w blenderze zmieszac.
tyle tego ze w betoniarce lepiej mieszac:)
MolderDist
05-05-09, 14:39
Ja bym na Twoim miejscu z gainerów wybrał GainBody Machine Man 30 z Activlaba o smaku orzech włoski, a jeżeli chcesz również ciepły, pełnowartościowy i smaczny posiłek to jeszcze Master Meal z Activlaba. No i w ten łatwy sposób można uzupełniać diete.
nie no fallenursus troche roboty przy tym ja tam wole gainerka se kupic i moze masa pojdzie widze ze cos cienko z tym doradzaniem a co do diety to staram sie jesc zdrowo i odpowiednio nie jest to typowa dieta "kulturysty":D bo mnie na to nie stac a po drugie to czasu zbytnio nie mam na przygotowanie
A ja myślę, że jak na smaczny, dobry i w dobrej cenie - przynajmniej tam gdzie ja kupuję zwykle, czyli na hellhoundzie masz Activlaba - Best Mass Xtreme 2,2kg za 110 zł. Warto się zastanowić. Vital Max także ok - to już twój wybór:) Ale Dieta obowiązkowa do tego:P Inaczej? Ciężko:P
jarecki19872
06-05-09, 22:35
a ja polecam gainera fitmax MassActive 5 kg dostaniesz za jakies 145 zł
Po pierwsze to ciekawi mnie twój staż treningowy. Jeśli ćwiczysz solidnie dłużej niż 4-6 tygodni to myślę warto zainwestować w gainera. Jeśli zaczynasz ćwiczenia to odrazu mówię szkoda wywalać kasy na gainera bo niewiele ci to da. Na swoim przykładzie wiem że niewarto. W pierwszym miesiącu nieuzyskasz jakichś przyrostów mięśni jedynie poprawi się ich kształt i poczujesz spory przyrost siły ze względu na to że przez pierwsze 4-6 tygodni rozbudowuje ci się układ neurologiczny. Jeśli masz ten miesiąc za sobą to możesz śmiało zafundować sobie gainera.
I kolejna ważna rzecz, bez jakiejkolwiek diety biorąc gainera marnujesz pieniądze. Pamiętaj posiłek co 3 godziny musi być, może być i nawet puszka tuńczyka ze szklanką mleka byle by tylko wpadło coś do gardziela.
Ja za 115zł wysępiłem w sklepie Gain Bolic'a 6000 4kg pucha(truskawka) + 1kg folia(wanilia). Rozpuszczalnośc "taka se" bez urządzonka (blender, "szejker", mikser) się nieobejdzie bo łyżeczką trzeba długo bełtać. A i smak truskawkowy w połączeniu z wodą jest koszmarnie paskudny dlatego zawsze rozrabiam z mlekiem. Waniliowego jeszcze nieotworzyłem. Pucha 4 kilo spokojnie wystarczy ci na miesiąc zakładając że będziesz ćwiczył co drugi dzień niezależnie od dnia tygodnia(nieważne w jaki dzień wypada trening ćwiczysz i koniec kropka), powiedzmy w dni treningowe wchłoniesz 200g w 2-3 porcjach a w dni nietreningowe 60g w 2 porcjach.
Białko postaraj się dostarczać w pożywieniu nie z gainera, to co napisał wyżej fallenursus to prosty i szybki sposób na zrobienie małego posiłku i niegadaj że dużo roboty z tym bo to jest tylko do gara wrzucić i wymieszać a mielenie płatków to możesz jednorazowo 5 kilo zmielić i na miecha starczy.
A i na koniec, jak kupujesz gainerka w większych ilościach to wybierz tego w puszce (np. ten który zaproponowałem) bo te w folii niezamykane mogą się szybko popsuć. A z puchy łatwiej się nabiera i producenci zwykle miarki do nich dodają.
zdecydowalem sie na zakup gainer 737 (3kg) megabola i master mass(3kg) zjem posmakuje zobacze efekty ocenie wkoncu mozna wszstkiego sprobowac a nawet trzeba
MolderDist
10-05-09, 12:09
Już gorzej to chyba wybrać nie mogłeś...
jarecki19872
11-05-09, 06:36
ehhh....mogłes wybrac cokolwiek z polecanych...słabe firmy..słaby skład...i wegle do dupy....uwazaj zebys nie dostal oponki na brzuchu...
Czlowiek na bledach sie uczy :D nie wiem jem tego 737 i nie mam zadnych problemow na poczatku przez 3 -4 dni baki straszne puszczalem XD alle pozniej sie przyzwyczail organizm i jest git teraz zjem do konca zobacze efekty <badz ich brak :D> i je opisze
Po co radzisz sie na forum skoro i tak zrobiles po swojemu? Efekty po gainerze? a co to saa
Czasem mam wrażenie że doradzanie niektórym osobą jest bez sensu bo one mają już ustalone co kupią ale chcą aby ktoś to poparł, a jesli innni radzą dobrze żęby nie kupował to i tak to kupią bo przecież zna się bardzo dobrze na tym, w koncu ćwiczy już 2 tygodnie na siłce,
Co do Gainera to ja nie wiem czemu panuje wśród mlodych pakujących że gainer to cud od Boga i sposób na bycie potężnym. Ale coż zje, zobaczy ze kasa stracona i tyle.
sam owszem zdjadłem już z ok 10kg tego żarcia w proszku ale nie biore tego jako dieta cud tylko jesli nie moge zjeść nic lepszego aktualnie, a wiec np. w sql.