PDA

Zobacz pełną wersję : Zbyt czeste oddawanie moczu? Towarzyszący bol w okolacach prawej nerki

harold83
05-05-09, 00:32
Witam

Problem Moj polega na tym ze od dwoch dni oddaje mocz zdecydowanie czesciej niz robilem to zazwyczaj, moze i by nie bylo w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze jakies 5min po wysikaniu sie (dosc obfitym) musze wrocic do lazienki dokladnie w tym samym celu i co dziwne oddaje rowniez spora ilosc moczu (jak na moje oko przynajmniej 300ml) jak to jest ze nie wysikam tego za jednym razem tylko mam uczucie ze pecherz oproznilem do konca i zaledwie po 5minutach jest wlasciwie napelniony ponownie.. Dodam jeszcze ze nie jest tak za kazdym razem ale przynajmniej 3razy w ciagu dnia tak sie zdazy (chodzi mi teraz o oddawanie moczu jedno po drugim w BARDZO krotkich odstepach czasowych) poza tym mocz oddaje ok 15rzy dziennie a pije dokladnie tyle samo ile wczesniej (ok 4-5l plynow-glownie wody) musze dodac ze dzisiaj mija 8dzien przyjmowania metanabolu i wysokobialkowej diety ( ok 90g bialka na dobe- z samej suplementacji, dodam ze waze ok 108kg i mam 23lata) co do samego wyglady moczu to wydaje sie byc wporzatku, wyglada wlasciwie jak woda wiec nerki sa dobrze "filtrowane"

Jesli ktokolwiek wie cos na ten temat to prosze o jakiekolwiek informacje, jednoczesnie prosilbym o niewypowiadanie sie osob ktore "gdzies tam slyszaly" "czy kolega opowiadal" interesuja mnie raczej informacje potwierdone naukowo a nie kogos przemyslenia, a moze jest na forum lekarz albo osoba krztalcaca sie wlasnie w tym kierunku?? Z gory dzieki za odp Pozdro

PS temat ten zamieszczam w dzialach: "zdrowie" oraz "doping" poniewaz wydaje mi sie ze jest on z nimi polaczony

Zapomnialem dodac ze "bol" nerki nie jest intensywny jest to raczej swego rodzaju dyskomfort niz bol, poprostu czuje ze jest cos nie tak (jakby delikatny ucisk)

Miodowar
05-05-09, 00:57
odłoż metanabol

harold83
05-05-09, 09:20
dlaczego mam ja odlozyc?

Miodowar
05-05-09, 11:41
musisz wybrac miesnie czy zdrowie ... jak wybierasz miesnie to nie wiem po co zalozyles ten temat a jak zdrowie to odloz metanabol

Prezydent_1c
05-05-09, 12:56
Jeśli nie czujesz bólu w okolicach nerek, przy oddawaniu moczu, ma on prawidłowy kolor to jest wszystko ok. Metanabol z tego co wiem chyba podkręca troche metabolim więc może dlatego częściej oddajesz mocz... Najlepiej jest zrobić badania moczu i sprawdzić czy nie ucieka Ci białko jeśli nie to wszystko dobrze.

harold83
05-05-09, 15:35
Midowar debilu tobie juz odpisalem w dziale "doping" nie wiem po co Ty sie wogole wypowiadasz? chcesz miec jak najwiecej postow pod obrazkiem pudziana???? Hahaha dobra nie wazne widze ze ty masz swoj swiat ale na przyszlosc czytaj uwaznie bo wyraznie pisalem ze o podpowiedz prosze osoby ktore cos wiedza na ten temat! A Tobie Prezydent dziekowa, jutro wlasnie bede mial badania i powinno wszystko wyjsc w praniu, poki co odstawilem bialko bo troche sie naczytalem o zgobnym wplywie jego nadmiaru na nerki ale metki narazie nie przerywam zobacze co wyjdzie po badaniach:)

Miodowar
05-05-09, 15:53
nie stresuj sie tak ... o to co sterydy robią z takimi dziecmi.

PS mam nadzieje ze moderatorzy kogos tu nagrodzą

Prezydent_1c
05-05-09, 17:30
Ja bym nie odstawiał białka, ewetualnie zmiejszył ilośc jak się boisz, bo przy braniu dopingu masz zwiększone zapotrzebowanie na skł. odżywcze...

KowalX
06-05-09, 22:11
@Prezydent_1c (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=2774)

jeśli byś wydalał z moczem białko kolor był by coś jakby brązowy więc luz ;)

harold83
07-05-09, 00:07
Ok bialko przyjmuje nadal ale w mniejszych ilosciach, staram sie tez przyjmowac wiecej w pozywieniu a mniej w suplementacji, sikam juz normalnie tylko kolor robi sie coraz bardziej mniej klarowny:/ a z rana jest zupelnie mentny:/