Zobacz pełną wersję : Pro hormony (massdrol)
Witam. Interesują mnie opinie osob które to stosowaly lub znaja osoby stosujace ten lub tego typu srodki, Mam jednego kumpla który to sobie chwalił choć niedawno skonczyl cykl jest zadowolony. Skonczylem sykl z bolda, cido i propa. Teraz biore massacre w mono. Zastanawiam sie nad kupnem PH bo szczerze mówiąc polski rynek SAA słabnie i zalewaja nasz półfabrykaty z chin :/. mój cykl sie udal jednak znam paru ludzi którzy bardzo sie zawiedli na tradycyjnych SAA. proszę o sensowne wypowiedzi. Pozdrawiam
fallenursus
05-05-09, 03:19
czyli mowisz ze juz jadles prawidzwa polendwice, a teraz sie chcesz przezucic na zwykla szara szynke?
czyli mowisz ze juz jadles prawidzwa polendwice, a teraz sie chcesz przezucic na zwykla szara szynke?
W sumie to chcę coś jesc żeby mieć efekt bo jestem po cyklu skoncze krete i nie wiem co dalej. bo bez dobrego wspomagacza bede stal :/
PROŚIŁBYM O Wypowiedzi na temtam efektów i przede wszystkim SKUTKÓW UBOCZNYCH
fallenursus
05-05-09, 13:30
massdrol to klon superdrola. dosc bardzo toxyczny scheiss.dosc duza retencja wody.bardzo szybki wzrost wagi.ci co brali jako starter do cyklona zamiast metki,chwala sobie bardziej niz mete.Poszukaj na innych forach tematy o superdrolu i jego klonach, massdroll to jeden z najlepszych klonow.
fallenursus (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12885) Dzieki wieklie. Pozdrawiam.
Dla osob kolejnych które bedą chciały sięgnąć po PH nie polecam choć to opinia człowieka który wyciąga wnioski z wypowiedzi innych ludzi.
ZDECYDOWANA WIEKSZOŚĆ WYPOWIADA SIE PRZECIW TEGO TUPU ŚRODKOM.
90% LUDZI WYPOWIADA SIE PRZECIW I IDAC ZA GLOSEM ROZSADKU REZYGNUJE. JAK SIE BAWIC TO SIE BAWIC SAA Z ODPOWIEDNIMI PRZERWAMI DIETA I SUPLEMENTACJA. :)
ELO!
Wiekszośc ludzi w Polsce wypowiada sie na temat PH na rózne sposoby ale czy kiedykolwiek mieli jakies doswiadczenie z nimi
Wydaje mi sie ze są to puste słowa ktore wymieniane są miedzy forami kulturystycznymi.
Cykl na ph + suple + osłonki + PCT + Retain i Trisorbagen to przeciez koszt czasami przekraczajacy 1200zł ( dobry cykl 4tyg ON i 4tyg odblokowania )
Tu własnie mamy odpowiedz czy zrobiony cykl odpowiadał powyższemu standardowi czy tylko było PH na 4tyg i opinia
Witam,
Dla tego, że mam trochę doświadczenia z ćwiczeniem (15lat), zdecydowałem się na cykl PH i zakupiłem 2 opakowania Massdrolu. Przed cyklem szukałem informacje, lub opinie w necie, ale nie znalazłem nic przydatnego. Z tego powodu się decyduje opisać moje odczucia na waszych stronach.
Cykl zacząłem ponad trzy tygodnie temu. Przez pierwsze 2 tygodnie brałem Massdrol 2+1 i teraz bierze 2+2 i do tego Z-Force 4 + 4. Cały czas witaminy, aminokwasy zwykłe i BCAA, carbo i 80% protein. Po cyklu (mam jeszcze 2 tygodnie) będzie cóż na odblokowanie (może Novedex) i kreatyna.
Przypływ siły i wytrzymałości czułem już po trzech dniach i czuje go do dziś. Naprawdę bardzo fajnie się teraz ćwiczy, partner w siłowni nie dotrzymuje tempa i ciężaru :-) Mięśnie są bardziej twarde i lepiej się pompują. Waga +2 kg przy zachowaniu 13% tłuśćcie i przyrost w bicepsie o około 0,7cm. Może ktoś napisze, że to mało, ale jestem osoba, która bardzo kiepsko nabiera masę i dla mnie jest to sporo.
Jak do tej pory nie odczułem żadnych skutków ubocznych, nawet jak mocno popiłem (na opakowaniu jest napisane, że nie wolno pić alkohol, ale …….)
Więc ja mogę ten preparat polecić.:smile:
Pozdrawiam
Petr
fallenursus
27-05-09, 16:22
tak jak wspomnialem wczesniej, bardzo dobry srodek na masowanie.ale toxycznosc wieksza od mety. mowisz ze novedex? masz na mysli ten od gaspari'ego? radzilbym tobie zrobic na wszelki wypadek zrobic odblok jakims preparatem na odbloki a nie test boosterem. clomid po 50mg przez 21 dni , powinien w zupelnosci wystarczyc. jesli mowisz o nolvadex'ie to spoko tez moze byc na odblok. 40mg pierwszy tydzien 20 drugi i 3ci tydzien , 10 ostatni. tak robia po superdrolu.keidys tez sie za tym patrzylem, ale wybralem moim zdaniem mniejsze zlo ;) dzieki za relacje.napewno sie komus przyda.
Fallen co ty wiesz o zabijaniu:twisted::whistle: sam kiedys zastosowalem ph w polsce jeszcze nie byly popularne a ze mam znajomosci w USA (rodzine) to nabylem M-Drol oraz 3 puszki Mega Zola... i efekty byly ja ta lala i to po saa ktore wczesniej bralem i tak klepalo, sucha masa zadnej wody , sila taka ze az sie dziwilem a wytrzymalosc szok normalnie,stracilem troche tluszczu i zrobilem ladny miesien. Mialem podczas cyklu oczywiscie oslonki wszelkiego rodzaju,suple,witaminy,diete, ale jesli mialbym jeszcze raz siegnac po ph albo po saa to wybieram saa bo jestem zwolennikiem iniekcji wkur... mnie czeste lykanie calych garsci tablet....:smile: ale jesli ktos nie bral jeszcze saa a zastanawia sie nad jakims mocniejszym srodkiem polecm ph sa rozne , naprawde wybor jest ogromny tylko troche pojecia trzeba miec,jest jeden taki sklep w polsce gdzie sa ph i doradzaja.
fallenursus
27-05-09, 17:11
ta..najlepiej brac cos co nigdy nie bylo testowane, nikt nie wie co po tym moze sie po latach wyskoczyc. srodki gdzie co chwila formula zostaje zmieniona zeby wyskoczyc na rynek spod parasola FDA i zarobic kase przez pare miesiecy, dopuki znowu nie zostanie to zbanowane. gdzie biorac saa wiemy dokladnie co bierzemy, i co moze sie stac, bo sa to srodki istniejace w sporcie jak i rowniez w medycynie juz kupe dobrych dziesieciuleci.Popszechodzily rozne testy i badania.I wiekszosc jest dalej uzywana w medycynie ludzkiej jak i zwierzecej ;)
jezeli jestes taki bystry na jekiego sie psizesz to powinienes wiedziec ze bardzo duzo ludzi mialo problemy podczas brania roznych ph, i po zaprzestaniu.ale rowniez uwazam ze wszystko jest dla ludzi ktorzy wiedza jak do tego podejsc. wiec moze jednak wiedziales dokladnie co robiles i jak sie zabespieczyc przed tym, lub poprostu Ci sie to udalo. Ja wole brac cos co podaja pacjentom chorym na aids i co im pomaga w zyciu niz truc sie czyms niewiadomym. to moje 2 gr :)
bez obrazy oczywiscie.
fallenursus
27-05-09, 17:18
ale jak kiedykolwiek bedzie mozliwosc zakupu czystego superdrola to oczywiscie kupie.:) zadko kiedy jakikolwiek dil ma ten srodek. jedynie chyba o ile sie nie myle jakis lab robi to we wloszech. steryd sd- nie mylic z ph :)
to nie dokonca tak jest z tym przebadaniem bo skad wiesz co jest w soku jakiejs firmy co robi nielegalne saa, ktore gdzies tam w podziemiach rypia tabsy i soki...tez jest znak zapytania co tam jest czy to aby deca? Tren? Ale jedno jest pewne ph jada po flajach bo sa w formie tablet,capsulek...maja 17alfa co szkodzi atrobie i o to przedewszystkim sie rozchodzi. A najwiecej negatywnych opinii jest o ph od ludzi ktorzy nie stosowali albo od tych co brali je bez mozgu, nawet kreatyna moze zaszkodzic w nadmiernej ilosci jest uciazliwa bardzo dle nerek. Szkoda ze nie wymysla czegos w soku hehe legalnego i zeby dzialalo,wszedzie gadka o dopingu ze to zle itd a czemu np nie mozna isc do lekarza i za swoja zgoda i lekarza zrobic normalny cyklik z eleganckich srodkow, byloby mniej gowien na rynku , wszystko byloby bardziej klarowne pod kontrola lekarza itd...
fallenursus
27-05-09, 17:28
to nie dokonca tak jest z tym przebadaniem bo skad wiesz co jest w soku jakiejs firmy co robi nielegalne saa, ktore gdzies tam w podziemiach rypia tabsy i soki...tez jest znak zapytania co tam jest czy to aby deca? Tren? Ale jedno jest pewne ph jada po flajach bo sa w formie tablet,capsulek...maja 17alfa co szkodzi atrobie i o to przedewszystkim sie rozchodzi. A najwiecej negatywnych opinii jest o ph od ludzi ktorzy nie stosowali albo od tych co brali je bez mozgu, nawet kreatyna moze zaszkodzic w nadmiernej ilosci jest uciazliwa bardzo dle nerek. Szkoda ze nie wymysla czegos w soku hehe legalnego i zeby dzialalo,wszedzie gadka o dopingu ze to zle itd a czemu np nie mozna isc do lekarza i za swoja zgoda i lekarza zrobic normalny cyklik z eleganckich srodkow, byloby mniej gowien na rynku , wszystko byloby bardziej klarowne pod kontrola lekarza itd...
co prawda to prawda. nie bede nawet prubowal podwazyc bo nie ma poco:)
a co do legalnych cyklow to oczywiscie ze sa:) po tej stronie wody bardzo duzo anti-aging clinics (kliniki odmladzania) powstalo. jak myslisz co oni tam przepisuja pacjentom?;) kazdy ''madry'' lekaz wie ze zawsze sa dwie strony danego leku. ale ci najmadrzejsi wiedza tylko o tyle wiecej --co zrobic zeby zminimalizowac te zle. dlatego coraz wiecej osob. uwiez lub nie, po wyzszej edukacji siega po Saa. Sam sie zdziwilem.
wierze i wiem ze saa sa lepsze tylko te ph nie sa takie zle jak je pisza u nas w polsce , trzeba poprostu wiedziec cos na temat zeby powiedziec.oraz zastosowac
Proszę o rade co wybrać:
Massdrol? czy też 100 tab Metanabolu ??
Proszę o rade co wybrać:
Massdrol? czy też 100 tab Metanabolu ??
Zalezy od stażu ale np 100 mety i Prolon E5D lub Omka
waga
wzrost
staz
cel
?
Wzrost 180 cm,
Waga 82 kg,
Wiek 18 lat,
Staż w sumie jakieś pół roku z przerwą na:Kreatynach Olimpa, i jakis czas temu HMB trec-ka na spalenie trochę tłuszczu poszło.
Wzrost 180 cm, biceps 37 cm
Waga 82 kg,
Wiek 18 lat,
Staż w sumie jakieś pół roku z przerwą na:Kreatynach Olimpa, i jakis czas temu HMB trec-ka na spalenie trochę tłuszczu poszło.
Cel: no zdobyć jaks konkretniejsza masę budowę(bica pod 4 podciągnąć),nastepnie ostro sie zabrać za rzeźbienie ...
za maly staz, za malo supli, za mala wiedza ;)
TRENING + DIETA
Witam,
Cykl zakończony, teraz robie odblokowanie. Dla tego, że nie mam dostępu do Clomidu , został mi polecony produkt SAN Estrodex http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/cPath/101/products_id/2994 i Novedex od Gaspari.
Podsumowanie:
Jestem bardzo zadowolony. :lol:Przez ostatni rok miałem kompletnego dola. Nic nie dawałi zmiany typu i tempa w treningu, suplementów i odżywiania. Nie byłem nawet w stanie dojść tam, gdzie byłem kilka lat temu (chyba wiek daje znać). I tu proszę bardzo, po miesiącu nabrałem 4kg masy, biceps poszedł o nie cały 1cm, na klacie poprawa o 10kg!!! i to wszystko tylko z 1% zwiększeniem tłuści. Najwięcej czuje powiększenie w barkach i plecach i dostałem znów nową motywacji do ćwiczenia i utrzymania tego stanu.
Mój ceł był osiągnięty, lecę za tydzień na dwa tygodnie na wakacje i świetnie się czuje (hotel z siłownią :lol:).
Co do skutków ubocznych, zauważyłem tylko jeden, że jak się napiłem alkoholu, to byłem więcej wybuchowy i nerwowy niż normalnie, ale wiedziałem, że tak może być, dla tego się starałem nie pić dużo. :smile:
Na koniec, dla tych co maja zamiar próbować PH, naprawdę to nie zabawa i cukierki, jak to zadziałało na mnie, to musi być naprawdę mocne.
Pierwsze zdjęcie jest przed i drugie po.
Zdjęcia robione w dzień nie treningowy. :lol:
Pozdrawiam
Petr
ja jak slysze ze ktos pije na cyklu to mnie normalnie drobne sie rozmieniaja...tym bardziej na oralach ktore wala w watrobe... no ale nie moja watroba... a co do cyklu to niezle.clap
szczerze ? słabo jak bierzesz sie za ph/saa to powinnienes na starcie byc conajmniej 2 razy wiekszy ^^. 37 w bicepsie i juz ph ? oj i ten alkohol ;/ szkoda.
Jechałeś porządnie ten cykl? Z wszystkimi dodatkami czy tak sobie? Na tym PH również dobrze mogłeś i z 2 cm w bicu złapać ! :) Ale możliwe,że masz słabe tendencje do przybierania więc zrobiło sie jak sie zrobiło ;) pozdro!
Witam,
Dasibe, w postu numer 9 opisywałem swój cykl (zapomniałem w nim o Glutaminie) . Po cyklu dołączyła jeszcze kreatyna. Tak jak pisałem, mam duży problem z nabieraniem masy i ten winnik jest dla mnie zadowalający. Ćwiczę ostro 4 razy w tygodniu.
Aponax, z kat masz, że mam 37cm w bicepsie? :lol: Mam 42,5cm i wzrost 190cm to ile kg bym potrzebował być dwa razy większy? Mam 37 lat, w tym wieku niema już takich postępów i to jest dopiero mój pierwszy cykl. Osobiście znam dwóch ludzi, w tym właściciela sklepu który mi PH sprzedał i nikt po PH nie był dwa razy większy. Po SAA tak, ale nie po PH.
Co do alkoholu, niestety był ślub i dwa wyjazdy integracyjne. Nie potrafiłem się powstrzymać.
Co typu budowy ciała, to chyba nie muszę pisać jaka mam, tak wyglądałem po roku na siłowni. Nie każdy ma predyspozycje do nabierania masy. O to więcej szanuje każdy czysty kilogram masy.
Pozdrawiam
Petr
Co to za cyrki? To twoje zdjecie?
hmm , jak masz 190cm to tak 115-120 kg było by super wtedy redukcja i zjechac tak do 105-110. Znam kolesia z silowni ktory jedzie tylko na ph ma za soba 2 cykle , staz to 2 lata i naprawde wyglada o niebo lepiej od ciebie w lapie ma chyba 43 (obecnie po redukcji) a mial jak sie nie myle na cyklu 46 :].
Super proporcje , wszystkie partie dobrze zbudowane a ty ?? po cyklu na ph/saa powinienes byc lepiej zbudowany ^^.
A te zdjecie to chyba przed cyklem ? -jezeli tak to czlowieku idz do lekarza jak mozna byc "szczawikiem" i zabrac sie za ph ??
To zdjęcie jest z przed 14 lat, kiedy zacząłem ćwiczyć. Daje go jako przykład mojego typu budowy ciała. Nie każdy ma predyspozycje do nabierania masy mięśniowej.
no to powiem Ci ze wygladałem gożej ^^ , beda z ciebie ludzie .
no to powiem Ci ze wygladałem gożej ^^ , beda z ciebie ludzie .
Nie rozumiem.
juz tłumacze , dałes swoje zdjecie zprzed 14 lat ?? to mowie Ci ze 6 lat temu wygladałem gożej ^^ 54kg przy wzroscie 190 . A teraz mam jakies 117 kg a wzrost 198 ^^.
juz tłumacze , dałes swoje zdjecie zprzed 14 lat ?? to mowie Ci ze 6 lat temu wygladałem gożej ^^ 54kg przy wzroscie 190 . A teraz mam jakies 117 kg a wzrost 198 ^^.
No to tylko zostaje pogratulować. :smile:
fallenursus
10-06-09, 13:41
niezle chlopie musiales dac czadu, gratulacje sie naleza.
ja 3 lata temu po baaardzo dlugiej przerwie..8 lat chlania i nie tylko spadlem do 64kg.
Witam wszystkich. Cwicze juz dobrych 8 lat z przerwami ale cwicze;)
Od jakiegos roku nie bralem SA i postanowilem sprobowac massdrol bo duzo slyszalem o tym ph. Nie myslalem ze jeszcze tego sprobuje bo bralem 3 lata temu alpha drol czy jakos tak i zero efektow no ale skusilem sie jednak...
Kupilem jedno opakowanie do tego mam BCAA ELite, NOK2, glutamine, nitro fire, carbo, 15kg Ostrowi wpc 80, hmb w plynie, vitex chaste, omega-3, czosnek, sylimarol, hepatil, esseliv, vit b6, magnez, vit C-1000, calcium, tribullusa z MET-RX, urosept, cratine pure z Universala.
Nie biore wszystkiego na raz, nie ktore rzeczy zostawiam na zejscie...
Jak ktos ma pomysly co jeszcze do tego albo jak to fajnie łaczyc to bede wdzieczny;)
Biore massdrola juz ponad tydzien i jestem zadowolony. Pompa na treningach niesamowita, prostownik puchnie od samego chodzenia w łapie mialem jakies 48,5 po treningu a ostatnio podbilo prawie do 50cm i bylem w szoku... Flaki troche czuje pomimo oslonek ale mialem problemy z zoladkiem wiec nie dziwie sie... Nerki tez dziwnie kłują ale da sie przezyc;)
Mam problem z brzuchem bo mocno go wypchnelo rowniez przez swiateczne obzarstwo;/
Przytylem przez te 9 dni jakies 4kg niestety brzuch rowniez:( Obecna waga 103kg przy 180cm wzrostu.
Dzis sprawdze sile na klatke bo zauwazylem wzrost sily na triceps- francuz gryfem ok 85kg na 8 ruchów a hantlem jedna reka jakies 28kg na 8 ruchów.... Dodam ze na zadnej kuracji SAA nie czulem sie taki naladowany...
Mam jeszcze PH o nazwie TestaJet ale nie widzialem zadnych opini nigdzie wiec nie wiem co to moze byc... Po skladzie kosa ale kto wie to moze w maju sprawdze;)
Pozdrawiam
Witam wszystkich. Cwicze juz dobrych 8 lat z przerwami ale cwicze;)
Od jakiegos roku nie bralem SA i postanowilem sprobowac massdrol bo duzo slyszalem o tym ph. Nie myslalem ze jeszcze tego sprobuje bo bralem 3 lata temu alpha drol czy jakos tak i zero efektow no ale skusilem sie jednak...
Kupilem jedno opakowanie do tego mam BCAA ELite, NOK2, glutamine, nitro fire, carbo, 15kg Ostrowi wpc 80, hmb w plynie, vitex chaste, omega-3, czosnek, sylimarol, hepatil, esseliv, vit b6, magnez, vit C-1000, calcium, tribullusa z MET-RX, urosept, cratine pure z Universala.
Nie biore wszystkiego na raz, nie ktore rzeczy zostawiam na zejscie...
Jak ktos ma pomysly co jeszcze do tego albo jak to fajnie łaczyc to bede wdzieczny;)
Biore massdrola juz ponad tydzien i jestem zadowolony. Pompa na treningach niesamowita, prostownik puchnie od samego chodzenia w łapie mialem jakies 48,5 po treningu a ostatnio podbilo prawie do 50cm i bylem w szoku... Flaki troche czuje pomimo oslonek ale mialem problemy z zoladkiem wiec nie dziwie sie... Nerki tez dziwnie kłują ale da sie przezyc;)
Mam problem z brzuchem bo mocno go wypchnelo rowniez przez swiateczne obzarstwo;/
Przytylem przez te 9 dni jakies 4kg niestety brzuch rowniez:( Obecna waga 103kg przy 180cm wzrostu.
Dzis sprawdze sile na klatke bo zauwazylem wzrost sily na triceps- francuz gryfem ok 85kg na 8 ruchów a hantlem jedna reka jakies 28kg na 8 ruchów.... Dodam ze na zadnej kuracji SAA nie czulem sie taki naladowany...
Mam jeszcze PH o nazwie TestaJet ale nie widzialem zadnych opini nigdzie wiec nie wiem co to moze byc... Po skladzie kosa ale kto wie to moze w maju sprawdze;)
Pozdrawiam
Masz pytania to zakładaj nowy temat a nie odświeżaj starego.