PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta ( Masa )- poprawka

pakeros17
04-05-09, 15:20
Witam!

Od kilku dni staram się poprawić swoją dietę
Ułożyłem coś takiego w "Dzienniku Posiłków VITALMAX", aby było wszystko przejrzyście.
Co jeszcze należałoby zmienić ?
Posiłki co 2-3 godziny.

http://img512.imageshack.us/img512/900/dieta1.jpg

Phobos
04-05-09, 16:26
nie wygląda źle, jednak nie polecam ci spożywania kurczaka trzy razy dziennie. W końcu monotonia cie dopadnie i wtedy klops.
Zamiast ziemniaków dodałbym ryż brązowy lub makaron z mąki durum. Ewentualnie ryż biały.

Powodzenia!

pakeros17
04-05-09, 16:36
Kurczak w porze obiadowej nie jest spożywany codziennie, średnio co 4-5 dni.
Z tymi ryżem to jest trochę problem, gdyż nie smakuje mi za bardzo, ale w najbliższym czasie postaram się go polubić.

Phobos
04-05-09, 16:44
spożywaj kurczaka w dni treningowe i tylko raz.
Nie tylko ze względu na monotonię ale także sam fakt, że jest to jedzenie średnio-zdrowe.

mały huba
04-05-09, 16:52
Co jeść zamiast kurczaka ?? Jakiś proponowany zamiennik ? Bo ja osobiście nie widzę innej możliwości skoro jesz posiłek te 6 razy dziennie. Ryby?Wołowina czy jeszcze coś droższego ?

Phobos
04-05-09, 17:37
Ryby, indyk, wołowina, dziczyzna, nawet makaron.
Posiłek przed/po treningu niekoniecznie musi być "typowym" obiadek z kurczakiem. Osobiście drób konsumuje 3 razy w tygodniu.

pakeros17
04-05-09, 17:43
Czy taki indyk to w różnej postaci, np. szynka z indyka ?
Konsumowałbym ją między śniadaniem a obiadem razem z warzywami i ciemnym chlebem.

Phobos
04-05-09, 17:49
Czy taki indyk to w różnej postaci, np. szynka z indyka ?
Konsumowałbym ją między śniadaniem a obiadem razem z warzywami i ciemnym chlebem.

najlepiej pierś z indyka.
wędlina napewno nie zaszkodzi, jednak nie jest do końca czystym mięsem. Jeśli już to wędlina z piersi.