Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kłopoty zdrowotne po Jabłczanie?!

lu4kaszek
01-05-09, 22:58
Witam
Mam mały problem.. Dwa tygodnie zacząłem ponownie ćwiczyć ( przerwa prawie roczna ) Po 2och tygodniach zakupiłem następujące odżywki. HMB + Jabłczan Kreatyny z Treca ... Niestety pojawiły się niepokojące objawy ( Bóle brzucha oraz biegunka ). Dodam, że w przeszłości brałem już te specyfiki ( innej firmy ) i było wszystko ok! Proszę o poradę.
Pozdrawiam i z góry dziekuje
lu4kaszek

wukio
01-05-09, 23:13
A pijesz mleko? Spróbuj odstawić na jakiś tydzień mleko dalej jedząc te odżywki i wtedy zobacz jakie efekty. Być może nie tolerujesz laktozy, albo jakiegoś innego składnika pokarmowego, niekoniecznie musi to być jabłczan albo hmb. Poza tym ile razy miałeś takie objawy? Może po prostu się czymś strułeś...

slim shady
01-05-09, 23:21
Ja skonczyłęm opakowanie CM3 z treca i ani jednego skutku ubocznego, ale Symu pisał że mogę wystąpić problemy z nerkami,

Wiki
02-05-09, 08:48
Problem z nerkami może wystąpić przy każdej kreatynie. Ale tylko w przypadku gdy już coś z nimi masz nie tak.

aulich86
02-05-09, 09:14
"Po 2och tygodniach zakupiłem następujące odżywki..." bawi mnie to... heh...

Symu
02-05-09, 10:50
Wiki znam przypadek gościa ktory mial 100% zdrowe nerki, a na cyklu mało się nie pochlastał z bolu. 2 inne przypadki tez bole nerek po cm3 nie wiem czy zdrowe nery mieli.

Jeżlei to bole brzucha to mozesz sprobwoac brac po posilkach, a jak organzim zacznie tolerowac to normalnie. AKurat biegunki przy jablku z jakiej firmy by nie bylo sa dosc normalne :D

Miodowar
02-05-09, 23:28
Witam
Mam mały problem.. Dwa tygodnie zacząłem ponownie ćwiczyć ( przerwa prawie roczna ) Po 2och tygodniach zakupiłem następujące odżywki. HMB + Jabłczan Kreatyny z Treca ... Niestety pojawiły się niepokojące objawy ( Bóle brzucha oraz biegunka ). Dodam, że w przeszłości brałem już te specyfiki ( innej firmy ) i było wszystko ok! Proszę o poradę.
Pozdrawiam i z góry dziekuje
lu4kaszek

moim zdaniem nie powinienes sie niczym martwic ... po tygodniu powinno przejsc ... dlatego masz biegunke i boli cie brzuch poniewaz przez rok nie brales zadnych odzywek a organizm sie musi teraz do tego przyzwyczaic, ze znow zaczołes... mialem tak samo

//pzdr -_-

MolderDist
02-05-09, 23:57
Hej ludzie nie rozpowszechniajcie takich bredni! Kreatyna nie niszczy nerek. Jest na to wiele badań! Wiecie jaką naukowcy ustalili dawke? 250 g kreatyny musielibyście przyjmować NA DZIEŃ aby Wasze nerki odczuły to negatywnie.

Dlatego niech Wam idzie na zdrowie.

Do autora:

Powinien się organizm przyzwyczaić, a jeżeli nie przejdzie to nie bierz kreatyny na czczo tylko po śniadaniu.

tom
03-05-09, 10:04
heh poczatek biegunki to jeszcze nie klopoty zdrowotne

kup sobie lacidofil (probiotyki) na wszelki wypadek i bierz normalnie

Symu
03-05-09, 10:11
MolderDist poprosze choc 2 badania na TCMie, CEE nie sponsorowane przez producenta.
Jak koles leje krwia akurat na cyklu na CM3 moze to zbieg okolicznosci ale watpie. Możliwe że idzie sobie tak wkrecic.