Zobacz pełną wersję : klatka piersiowa, odstające cycki
witam.. nie bede sie rozpisywal niepotrzebnie wiec odrazu przejde do setna..
a mianowicie chcialbym zgubic tłuszczyk z takzwanych "meskich cycków"
oto pare linkow z moja klatka piersiowa
http://s6.zapodaj.net/84206810.jpg.html
http://s6.zapodaj.net/4680904.jpg.html
http://s6.zapodaj.net/4014653.jpg.html
http://s6.zapodaj.net/38827876.jpg.html
mam nadzieje ze ktos przepisze mi konkretna diete czy tez cwiczenia ;)
ps. co myslicie o a6w w TYM PRZYPADKU;)
a nie wyczuwasz zgrubienia pod tymi sutami?bo to może być też gino ;( a6w jest na brzuch,najlepiej aeroby i ćwiczenia na klatkę
witam.. nie bede sie rozpisywal niepotrzebnie wiec odrazu przejde do setna..
a mianowicie chcialbym zgubic tłuszczyk z takzwanych "meskich cycków"
ps. co myslicie o a6w w TYM PRZYPADKU;)
stary ty masz LIPO na cycach, dieta, aeroby, musisz sie redukować troszke fetu masz, zacznij biegać albo coś!! ćwiczenia na klate !! a a6w to na brzuch a nie na cyce :P
cwiczenia na klate:
wyciskanie skos, leżąc, skos w dół, rozpiętki leżac, skos, wyciskanie hantli !!!
Nie ma żadnego LIPO tylko fat na klacie. Zastosuj jakiś plan na masę+Cargo. Z czasem zniknie.
//Jolly
a nie wyczuwasz zgrubienia pod tymi sutami?bo to może być też gino ;( a6w jest na brzuch,najlepiej aeroby i ćwiczenia na klatkę
sam jestes gino..! zadnego stwardnienia nie czuje! lekarz profesionalista sie znalazl.. ;)
to raczej te całe LIPO - nagromadzony tłuszcz, i wiem ze mozna sie tego pozbyc tylko jak..
ok ok kazdy pisze aeroby itp .. ale JAKIE ILE CO I JAK :)
interwały, bieganie, basen rowerek itp. poszukaj na forum !!!
qwerty16: rozumiem że jesteś nowym użytkownikiem, ale od lenistwa cycki nie znikną :D
Wpisz w google Aeroby lub Interwały i będziesz miał.
a i lipo to nie jest zwyczajne nagromadzenie się tłuszczu. Lipo i gino dotyczą TYLKO okolic suta, a nie całej klaty.
//Jolly
całe zycie jezdze na rowerze... mieszkam na wsi takze.. mowi samo za siebie :P
i jakos efektow nigdy nie widzialem..
idzie lato wiec napewno bede plywac nie koniecznie na basenie.. ;))
no i kazdy poleca bieganie.. wiec chyba tego sproboje..
teraz bede mial siłke takze sproboje rowniez cwiczyc na klatke piersiowa:)
a wracajac to biegania .. to ile km? i czy codziennie?
jestem aktywny fizycznie.. ostatnio troche mi sie przytyło bo byla zima wiec zabardzo niebylo jak cwiczyc biegac czy cokolwiek..
ale gdy jest lato oczywisice rowerek pilka nozna plywanie itp ;)
nie jestem taki leniwy na jakiego wygladam hehe ;p
A trzymałeś przez ten czas diete?. Bo możesz mieć i bardzo dużą aktywność, ale jak zjesz jak byk to nie schudniesz :)
//Jolly
problem w tym ze wcale tak duzo nie jem...
rano.. nic.
szkoła. jak sie uda wysępić kanapke od kumpla no to cos tam zjem ;p
obiad godz15 zupka drugie danie... CHYBA NORMA..
kolacja.. jak mam czas .. zazwyczaj pozno i tu chyba jest błąd..
Pytanie ile kcal wychodzi...
//Jolly
yhym.. cale zycie mam kontrolowac co jeść? nieuwazasz ze to troche chore..
inni jedza tyle samo lub wiecej i wcale nie maja tego problemu co ja.. mniejsza z tym.. wiadomo genetyka tez robi swoje.. ;)
Nie musisz, pytałem przykładowo... Jak masz problemy z fatem to niestety musisz zmienić nawyki, na CAŁE ŻYCIE!.
//Jolly
co to jest ten cały FAT? w google rozne rzeczy mi wyskakiwaly ale nie to co trzeba..
okkk...
ej a moge połączyc siłke aeroby i bieganie? ...
Aeroby to bieganie. Możesz łączyć pod warunkiem że będzie odpowiednia dieta. Jak chcesz interwały to robisz przeplit na zasadzie: Pn: Siłka, Wt: Inter, Sr: Siłka itd.
//Jolly
Co to sa te interwaly? ...
i byl bym niezniernie wdzieczny za przepisanie diety ;)
diety Ci tu nie napisze (czy przepisze-przepisuje to lekarz recepte;) nikt,samemu trzeba czytac,zbierac info i ukladac sobie,szukac w odpowiednim dziale. jest tez opcja szukaj... bardzo pomocna. taz jestem zielony,znaczy juz nie taki calkiem bo czytam co mnie ciekawi,szukam...
fajnie ale po to jest forum zeby PYTAC oraz SZUKAC
wiec najlepiej by bylo gdybys zajoł sie sobą kolego ;)
Na diecie się nie znam, więc poczytaj podwieszone w dziale dieta.
Co do interwałów: Jest to rodzaj wysiłku fizycznego polegający na przeplataniu tętna 65%max z 95% max. W tym celu wykonujemy przykładowo: 30s truchtu, 10s sprintu. Zaletą tego systemu jest duża intensywność, co za tym idzie spalanie tłuszczu podczas regeneracji. Można wykonywać biegając, pływając, jadąc, itp. Chodzi tu o tętno. Rodzaj ten jest o wiele skuteczniejszy od aerobów jeśli chodzi o spalanie fatu. Wymaga jednak dużej wydolności organizmu.
//Jolly
qwerty16 od tego sadła to chyba masz lenia, że nie możesz poszukać co to interwały, itp. masz tu link http://bieganie.pl/?cat=19 odnośnie biegania tam jest dużo planów treningowych !!
:yawn:
Ale nie spamujemy, ok?//Jolly
know byl bym wdzieczny gdybys juz nie wchodzil tu..
bo utrudniasz a NIEPOMAGASZ ;]
Jolly zasłuzony soG ;)
dzis wieczorem przebiegłem ponad 6km :D
zobaczymy jak bedzie jutro.. bo na dzien dzisiejszy wszystko mnie boli!..
Na diecie się nie znam, więc poczytaj podwieszone w dziale dieta.
Co do interwałów: Jest to rodzaj wysiłku fizycznego polegający na przeplataniu tętna 65%max z 95% max. W tym celu wykonujemy przykładowo: 30s truchtu, 10s sprintu. Zaletą tego systemu jest duża intensywność, co za tym idzie spalanie tłuszczu podczas regeneracji. Można wykonywać biegając, pływając, jadąc, itp. Chodzi tu o tętno. Rodzaj ten jest o wiele skuteczniejszy od aerobów jeśli chodzi o spalanie fatu. Wymaga jednak dużej wydolności organizmu.
//Jolly
ile km mam przebiec tym 30s / 10s
lub w ile min. ;)
Nie ma żadnego LIPO tylko fat na klacie. Zastosuj jakiś plan na masę+Cargo. Z czasem zniknie.
//Jolly
jeszcze jedno.. nie moge znalesc w google co to jest te CARGO..
może zamiast CARGO - Cardio !!??
Kolego qwerty16 jak to są duże cycki to żałuj że nie widzialeś moich:P. Też zależy mi żeby się pozbyc tego badziewia, więc podepnę się do tematu. Jestem na diecie wyskobiałkowej i aktualnie czekam aż raczą mi przysłac BCAA. Tak więc wyczytałem że polecacie interwały. Ale jakie interwały byłyby najlepsze na klatę? Wydaje mi się, że pływanie byłoby najrozsądniejsze tyle że nie mam dostępu do basenu a woda w morzu jeszcze trochę za zimna jak dla mnie. Tak więc co polecacie oprócz biegania? No i czy pomki coś pomogą? nie mam dostępu do siłowni. Mam co prawda atlas home made zrobiony z drążka i betonowej trelinki zawieszonej na bloczku:D na którym wykonuję różne cwiczenia. Czy w miesiąc intesywnie cwicząc i stosując interwały plus BCAA osiągne jakieś rezultaty?
Kolego qwerty16 jak to są duże cycki to żałuj że nie widzialeś moich:P. Też zależy mi żeby się pozbyc tego badziewia, więc podepnę się do tematu. Jestem na diecie wyskobiałkowej i aktualnie czekam aż raczą mi przysłac BCAA. Tak więc wyczytałem że polecacie interwały. Ale jakie interwały byłyby najlepsze na klatę? Wydaje mi się, że pływanie byłoby najrozsądniejsze tyle że nie mam dostępu do basenu a woda w morzu jeszcze trochę za zimna jak dla mnie. Tak więc co polecacie oprócz biegania? No i czy pomki coś pomogą? nie mam dostępu do siłowni. Mam co prawda atlas home made zrobiony z drążka i betonowej trelinki zawieszonej na bloczku:D na którym wykonuję różne cwiczenia. Czy w miesiąc intesywnie cwicząc i stosując interwały plus BCAA osiągne jakieś rezultaty?
nie bardzo, miesiąc to za krótki okres czasu !!! a jak masz fundusze to zainwestuj w jakiś sprzęt !!! a czemu biegać nie chcesz ??? to może rower ???
//Jolly
dobra,sorki chlopaki za spam, postaram sie juz nie chrzanic :pray: :silenced: sory. ale pytanie takie: Jolly,odn tego wyzej-dlaczego plan na mase? a nie na zredukowanie, zrzucenie tego fatu? nie rozumiem, bo logicznie patrzac to nalezalo by to zredukowac. jak to jest?
Nie oto chodzi że nie chce biegac, tylko bieganie, rower są bardziej na nogi chyba. Rowerem jeżdzę sporo ale bardziej aerobowo czyli długi dystans ok 40km i stałe równe tempo także łydki mam już jak lance armstrong. A mi chodzi właśnie o te interwały całe. Chciałbym upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu czyli spalic tłuszcz z cycków i podbudowac jednocześnie mięśnie klaty, dlatego pływanie wydało mi się najlepsze, ale woda jest mokra i w ogóle i dlatego chciałem się zapytac czy jest coś co mogłoby zastąpic to pływanie:). A w sprzęt niestety na razie nie mam możliwości zainwestowac. A zapomniałem dodac, że mam jeszcze super ławeczkę z lidla na której cwiczę brzuszki i plecy:D.
Witam :P tez mam z tym problem tzw z cyckami. Mam dostęp do siłowni a wlasciwie do łąweczki:p i mam pytanie jak mam ćwiczyć?? czy na mase i do tego aeroby czy jak ;>?
no ja wczoraj biegałem... 8km! dzis az tak strasznie nie bylo.. ale okolo godz 17 mialem zaaaaaaajebiste zakwasy w udach... koszmar;p nawet teraz ledwo siedze xd
no i dzis skonczylem laweczke :D a jutro biore sie za wyciąg ;)
czyli BIEGANIE i cwiczenia na KLATE to moje cele:D
no ja wczoraj biegałem... 8km! dzis az tak strasznie nie bylo.. ale okolo godz 17 mialem zaaaaaaajebiste zakwasy w udach... koszmar;p nawet teraz ledwo siedze xd
no i dzis skonczylem laweczke :D a jutro biore sie za wyciąg ;)
czyli BIEGANIE i cwiczenia na KLATE to moje cele:D
cele to i tak, ale cwicz całe ciało a nie tylko klate !!! a mam pytanie ile ci zajmuje bieg, np. to 8 km jaki czas ??
no tak 1godz to spokojnie..
Jaki ttrening stosowac na mase na rzezbe na sile ;>?? przy tym czyms
Nie oto chodzi że nie chce biegac, tylko bieganie, rower są bardziej na nogi chyba.
To nie jest tak że biegając spalasz tłuszcz z nóg, a ćwicząc na klatkę spalasz z klatki. Biegając, ćwicząc aeroby ogólnie spalasz tłuszcz, nie da się spalić tłuszczu np. tylko z klatki. Spalając tłuszcz spalamy go równomiernie z całego ciała. Tak więc czy będziesz pływał czy biegał nie ma praktycznie różnicy przy redukcji. Według mnie bieganie jest lepsze.
Wiem że tłuszcz nie spala się miejscami:). Ale chodzi mi o budowanie mięśni. Biegając raczej nie zbuduję mieśni klaty, a pływając raczej zbuduję;). No chyba że się myle to niech mnie ktoś uświadomi:). A tak pozatym to zacząłem biegac i jak na razie męczą mnie zakwasy:D. Jednak nie polubię biegania chyba;).
Zbudujesz ale w nieznacznym stopniu ew. robiąc treningi tlenowe. A tu chodzi raczej o redukcje na pierwszym planie. Więc lepsze są biegi bo są bardziej intensywne i tkanka tłuszczowa jest szybciej spalana. Najpierw lepiej spalić tłuszcz i odsłonić mięśnie a później budować sylwetkę, bo cóż z tego że będziesz miał silną klatę schowaną pod warstwą tłuszczu i nie będzie jej widać ?
moze ktos mi pomoc z INTERWAŁAMI..
podobno biegniesz truchtem 30 sek i 10 sek sprintem..
OK!
ale kiedy i przez jaki czas wykonywac te cwiczenia.. ;)
Dzięki Lukaszr0:D. Właśnie o to mi chodziło. Czyli chcąc nie chcąc muszę sobie biegac. Na razie dzisiaj przebiegłem ok 2 km z tymi interwałami całymi i mało nie zdechłem na chodniku;). No to jescze jedno pytanie. Lepiej biegac te interwały kilka razy dziennie krótszymi odcinkami czy raz dłuższy odcinek:)?
jaki suplement polecacie zeby spalić tłuszcz.. w połaczeniu z siłownia ;)
HMB bedzie dobre?..
jaki suplement polecacie zeby spalić tłuszcz.. w połaczeniu z siłownia ;)
HMB bedzie dobre?..
samym HMB nic nie spalisz !! moze animal CUTa fajne jest lub clenburexin lub TSE !!!
Co do interwałów to biegniemy 30 sec truchtem tak żeby tętno dochodziło do 65% maksimum później 10 sec sprintem tak żeby tętno dochodziło do 90% max. Biegamy raz dziennie na początek wystarczy 10-15 minut dziennie stopniowo zwiększamy czas. Co do spalaczy również polecam animal cuts'a - uniwersala. TSE i TFB raczej odradzam dają marne efekty, lepiej zainwestować te parę złotych więcej i kupić porządnego termogenika. Chociaż z początku raczej nie warto inwestować w spalacze. Na początku 60% efektu to dobra dieta 37% to trening a zaledwie 3% to suplementy.
no bo na wsi jest taki zwyczaj ze sie je tłusto tłuste sery mleko itd a z cyckami nic nie masz poprostu fatu masz troche
qwerty wypelnij prosze profil.
"Na początku 60% efektu to dobra dieta 37% to trening a zaledwie 3% to suplementy."
Nigdy nie rozumialem procentowego podawania ale dieta najwazniejsza.
Interwalow dobrze nie zrobsiz kilka razy dziennie.
zrob 5 minut rozgrzewki (trucht) + 5-6 interwalow, intensywnosc ma byc taka zeby po 3-4 juz bolal cie brzuch, zebys nie mial sily chodzic, nawet zeby chcialo ci sie wymiotowac. Jeżeli amsz sile jeszcze cos zrobic tzn ze lipa nei interwaly.
Ogolnie laczylbym interwaly + aeroby np. 2 aero i 2 interwalow / tygodniwoo. Bieganie jest najlepsze IMO bo w duzym stopniu angzuje cale cialo i latwo regulwoac intensywnosc.
Procentowe podawanie nie jest na niczym oparte chodzi tylko o podkreślenie że dieta i trening są najważniejsze, a samymi suplementami nic nie zdziałamy :)
Co do interwałów to biegniemy 30 sec truchtem tak żeby tętno dochodziło do 65% maksimum później 10 sec sprintem tak żeby tętno dochodziło do 90% max.....
no fajnie.. ale skad mam wiedziec jake mam tętno.. :| no sory...
chociasz tak MNIEJ WIECEJ..
A można sobie kupić taki fajny pulsomierz na rękę - koszt nawet 15 zł. Ewentualnie tak mniej więcej truchcik średnim tempem a sprint praktycznie najszybciej jak możesz.
pulsoetry tylko te z paskiem na klatce dzialaja reszta to lipa.
Na oko ten puls, trucht to trucht , a sprint ma byc jak najszybszy- zaczniesz mocno czuc miesnie (bol), brak tlenu itp. esncja interwalow :D
no ok.. juz prawie wszystko wiem ;)
ale jeszcze jedno pytanie mam.
o jakiej porze robic te interwaly ?
od poniedzialku do piatku szkola.. wiec rano odpada.. moge np wieczorem ? 21godz.. ? przed kolacja czy po kolacji ? ..