Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pieprzyki na ciele

Vava
01-05-09, 00:50
Mam pytanie. I jednoczesnie problem. Mam na na ciele duzo pieprzyków a najwieksze na klatce piersiowej.
I tu wlasnie jest pytanie! Jest moze jakis preparat albo gdzie mam zglosić się aby mi to usuneli i oczywiscie cena?

Anaboliczny Koks
01-05-09, 08:07
W szpitalu robią tego rodzaju operacje ,po prostu wycinają go.

Biernaczek
01-05-09, 09:38
Jeżeli to nie jest konieczne to nie powinno się usuwać żadnych pieprzyków.
Z takimi sprawami idziesz do dermatologa i on ci powie czy nadają się do usunięcia,dalej wypisze ci skierowanie do chirurga(pewnie NFZ - długo będziesz czekał). Można też skorzystać z prywatnego.
Cen nie znam.

Początkująca
01-05-09, 10:29
moja siostra wycięła sobie, i lekarz tak to zrobił nieudolnie, że została jej duża blizna.

Myślę, że nie ma co się przejmować, po prostu spróbuj przyzwyczaić się do nich.

Jest taka możliwość, że możesz mieć powikłania, więc przemyśl to sobie

pozdrawiam!

Biernaczek
01-05-09, 10:31
moja siostra wycięła sobie[...]

Gratuluje rozumu siostrze.:silenced:

lovelas69
01-05-09, 11:10
przyłączam się do gratulacji :)

KowalX
01-05-09, 11:18
usuniecie nie pozostawia prawie śladu chyba,że pieprzyk jest duży...
wycięcie musi być wokół ponieważ ów pieprzyk zostaje przekazany do badania czy nie jest to rak złośliwy ;) zabieg krótki

MhL
01-05-09, 12:04
Kolezanka miala pieprzyk na policzku. Usunela, zero sladu pozostalo. ALE prywatny chirurg, nie NFZ, potem lampy, i jakis kremik. Dwa tygodnie i znaku nie ma.

Punisher
01-05-09, 12:14
Jak wystaje to usuń. Jak nie to nie ma takiej potrzeby (chyba nie ma).

Sosna91
01-05-09, 13:16
a jak ktoś ma dużo ale średniej wielkośći ok 0,5-1mm to dużo roboty przy tym? duzo kasy myslicie? bo takich ogromnych nie mam ale małe bym zlikwidował.

bld
01-05-09, 13:41
nie rozumiem po co te szydercze gratulacje? ja mialem 2 pieprzyki wycinane i nie dlatego ze mi sie nie podobaly czy cos tylko, ze lekarz mi powiedzial ze powinienem je usunac (nie pamietam dokladnie powodu). Dodam, ze nie byly one duze ani odstajace.

Punisher
01-05-09, 13:49
Na kase można przecież.

Biernaczek
01-05-09, 13:55
nie rozumiem po co te szydercze gratulacje? ja mialem 2 pieprzyki wycinane i nie dlatego ze mi sie nie podobaly czy cos tylko, ze lekarz mi powiedzial ze powinienem je usunac (nie pamietam dokladnie powodu). Dodam, ze nie byly one duze ani odstajace.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Ty miałeś wycinane Ona wycięła sobie sama

KowalX
01-05-09, 14:17
a jak ktoś ma dużo ale średniej wielkośći ok 0,5-1mm to dużo roboty przy tym? duzo kasy myslicie? bo takich ogromnych nie mam ale małe bym zlikwidował.

nie dużo kasy i nie wiele czasu z 2minuty roboty

bld
01-05-09, 14:38
moja siostra wycięła sobie, i lekarz tak to zrobił nieudolnie, że została jej duża blizna.

sama sobie wycieła? czytanie ze zrozumieniem sie klania :)

Biernaczek
01-05-09, 14:40
To już błąd autorki tego postu.

Biernaczek
01-05-09, 14:52
Wracając do tematu - sąsiadka u mnie z bloku pamietam,że córka jej przez przypadek zerwała pieprzyk i zrobił się jej czerniak, całe szczęscie,że nie ten złosliwy.

Marurka
01-05-09, 20:25
Jak sa duze i odstajace to lepiej sobie usun. Ktos mi kiedys mowil ze te duze pieprzyki (i jak ma sie ich duzo) to nie powinno sie ich opalac bo sa rakotworcze (czy jakos tak to sie pisze) :)

Początkująca
01-05-09, 20:55
Gratuluje rozumu siostrze.:silenced:

Nie zrobiła sobie tego ot tak, bo jej się zachciało, tylko był dosyć duży, i miała go w miescu w którym biustonosz ją ocierał i odczuwała duży ból.

również j.w
--
a gratulacje, dziękuję, przekażę =)

Początkująca
01-05-09, 21:08
sory, że post pod postem

Zrobiła to ze względów zdrowotnych, niż z estetycznych.

bld
01-05-09, 22:45
Ja mam z kolei taki problem ze mam malego pieprzyka tuz nad lopatka i przy treningu plecow (m.in przy wioslowaniu) strasznie mnie piecze w jego okolicy ;/ bol juz troche ustapil ale czasem bywa jeszcze odczuwalny

Marurka
02-05-09, 10:38
http://www.osteomed.krakow.pl/content/view/125/115/

O Tu jest wszystko co trzeba wiedziec :)

KowalX
04-05-09, 01:35
Ja mam z kolei taki problem ze mam malego pieprzyka tuz nad lopatka i przy treningu plecow (m.in przy wioslowaniu) strasznie mnie piecze w jego okolicy ;/ bol juz troche ustapil ale czasem bywa jeszcze odczuwalny

idź z tym do lekarza myślę ,że lepiej dmuchać na zimne i lekarz też lepiej wie co i jak ;)