Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Doradżcie mi:]

reman
06-12-06, 14:54
No wiec tak wzrost 178 waga 60kg wiek 17lat.Trenowalem pol roku na silowni, potem pol roku boks i teraz chce wrocic na silownie. Narazie chce miesiac pocwiczyc na sucho a w styczniu zastanawiam sie nad jakim suplementem na mase bo przy moim wzorscie to troche malo waze.Moj problem jest w tym ze nie wiem czy brac bialko 80% razem z kreatyna czy moze Gainera.JAk pisalem wyzej moim celem jest masa. Moja dieta to: 1.Śniadanie:
Płatki owsiane 100g
Mleko 2% 300ml
Rodzynki 30g
Orzechy Włoskie 20g
2 jajka lub 100g twarogu

2.Śniadanie: (szkoła)
Chleb żytni razowy 150g
Jajko 50g
Pomidor 100g
Ogórek 100g
Oliwa z oliwek 10g
( czyli Kanapki z jajeczkiem pomidorem i ogórkiem + oliwa z oliwek)

3.Posiłek Przedtreningowy:
Kasza badź ryż + warzywa
Piersi z kuraka 100g
Chleb żytni razowy 100-150g
Oliwa z oliwek 10g

Trening, a od razu po treningu banan.

4.Posiłek Potreningowy:
Kuraak
Ryz biały 100g
Warzywa (marchew, ogórek, rzodkiewka)

5.Kolacja:
Tuńczyk 100- 150g

6.Przed Snem:
Ser twarogowy chudy 150g
Oliwa z oliwek 10g

moje zapotrzebowanie 2500kcal wiec jezeli sa jakeis luki w diecie to napiszcie:)

damiano
06-12-06, 15:05
poczekaj z ta kretynka jescze.narazie mozesz kupic sobie gainera samego.to jest twoj wybor.jak bedziesz juz bral ta kretyne z gainerem biez w odstepie minimum 30 minut .

reman
06-12-06, 15:21
Czekam raczej na dluzsza wypowiedz czy moja dieta jest dobra, gainera czy bialko z kreta ?? JAk tak to jakiego gainera albo jakie bialko:)?

damiano
06-12-06, 15:46
no dietka moze byc.istaraj sie jak najwiecej pic wody.daktyle tez sa dobre do szkoly mozesz sobie brac :grin: co do to z lepszych i troszeczke kosztowniejszych HARD GAINER ,WEIDER MEGA MASS 2000,OLIMP Super Whey Gainer 4000;

bejnar
06-12-06, 16:05
Jeśli chodzi o suple polecam gainier 1 z vitalmaxu, z białek hi teca oraz system protein 80 z olimpu.

Co do diety wygląda na dość dobrze ułożoną, chociaż nie wiem czy pokrywa ona Twoje zapotrzebowanie na białko

reman
06-12-06, 23:49
heh dzieki za odp:)) A moge poznac opinie reszty:)??

marcinczwa
08-12-06, 21:28
biało i gainery służą do uzupełniania diety w brakujacy składniki(białko w białko, gainery w węglowadany i w białko)

dieta wyglada w miare dobrze

z kreatyna poczekaj troche, po porocie na siłownie poćwicz bez suplementów(kreatyny) a po kilku miesiacach możesz kupić sobie kreatyne

z białkek polecam w miare tanie System Protein 80
z gainerów mass xxl, gainer 2, mega mass, gainer mct

NIKOLIS 168
29-12-06, 17:03
weź sobie Magnuma 8000 duża masa i niezła siła! polecam! :cool:

exenone
31-12-06, 12:53
Narazie pojedź tak jak mówiłeś na sucho na siłce...masz marnął mase co do wzrostu i wieku...powinno być minimum 20kilo więcej...ale nadrobisz to jeszcze...gdy skończysz trening na sucho, proponuję ci zabrać się na dobry początek za CREATINE+DEXTROSE...kreatyna to białko potrzebne w rozwoju mięśni a dextrosa to bardzo dobry dodatek do kreatyny, aby postępy były jeszcze lepsze...gdy skończysz kurację C+D proponuję MEGA MASS 2000...jest to bardzo dobra odżywka na mase...na pewno jeżeli będziesz się trzymał tej siety którą masz i MEGA MASS-a to pare ładnych kilo nabierzesz...Ale jednak proponowałbym dodać do tej diety jeszcze troszke białka...np: biały ser i maślanka...jest do bardzo dobre uzupełnienie białka w organiźmie...POWODZENIA!!

bejnar
01-01-07, 11:25
NIKOLIS 168, nie odświeżaj tematów z przed 20 dni :) bo już pewnie troche po czasie jest :)