PDA

Zobacz pełną wersję : Ból w nogach

know1126
30-04-09, 18:15
Mam takie zapytanie o bolące nogi. a mianowicie o piszczele, cos tam juz o tym bylo tylko ze o bieganiu,po bieganiu. ja z kolei zauwazylem ze gdy chodze szybko to czesto bola mnie piszczele,okolice z przodu. przy bieganiu raczej to nie wystepuje-ew normalny bol nog jak to przy bieganiu,ale nie o to mi chodzi. tylko o taki przy szybkim chodzeniu, pare minut niekiedy i boli. waga 80kg, przy 175cm, nadwagi nie mam.

pey
30-04-09, 18:52
masz nadwagę / sprawdź w kalkulatorze

Sosna91
30-04-09, 18:59
nie jakas masakryczna ale jest, chyba ze to masa miesniowa i cwiczysz na silkce to okej.

mam podobny problem jak duzo biegałem, i gralem w siatke, i silka, dalem nogą odpocząc 2 tygodnie i jest lepiej, troche bola ale lubie bol ;)

fallenursus
30-04-09, 21:21
sorry ze sie wtrace, ale od paru dni zaczelo mnie kolano dokuczac, szczegolnie jak chce pobiegac.musze dosc dlugo szybki marsz zeby sie dobrze rozgrzaly stawy.I mam dosc bolesne pumpy na lydkach.Licze ze po skonczeniu mety i paru dni na odwodnienie (chodz nie widze zeby mnie zalalo) przejdzie.400mg tescia/tydzien nie powinno az tak ostro wplywac na blok kolagenu?wyzsze dawki to wiem ze blokuja.Moze sprubowac glukosamine?
niemysle ze dodatkowe 5kg tak bardzo az by wplynelo na stawy rowniez?
ma ktos jakies pomysly?

Rokr91
30-04-09, 21:24
Przy 176 centymetrach i 78 kilo wagi mam również problem z bólem nóg podczas chodzenia. Jednak ból ten dotyczy raczej odległości od pięty tak z 10 centymetrów do góry i do tego w tym samym czasie na zgięciu nogi nad łydką.
Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane? Niewłaściwym chodem?

Anaboliczny Koks
30-04-09, 21:26
Ja mam 177cm i ważę 68kg i jak szybko idę to czasem też mnie poboleją ,takie napięte są strasznie . Ale przechodzi po sekundzie ;p

know1126
30-04-09, 22:23
nie jakas masakryczna ale jest, chyba ze to masa miesniowa i cwiczysz na silkce to okej.

mam podobny problem jak duzo biegałem, i gralem w siatke, i silka, dalem nogą odpocząc 2 tygodnie i jest lepiej, troche bola ale lubie bol ;)

no cwicze... ale fakt, moglo by byc mniej tluszczu,pare kg... trzeba bedzie nieco zrzucic i zobaczymy.

Jolly
01-05-09, 21:55
Mam takie zapytanie o bolące nogi. a mianowicie o piszczele, cos tam juz o tym bylo tylko ze o bieganiu,po bieganiu. ja z kolei zauwazylem ze gdy chodze szybko to czesto bola mnie piszczele,okolice z przodu. przy bieganiu raczej to nie wystepuje-ew normalny bol nog jak to przy bieganiu,ale nie o to mi chodzi. tylko o taki przy szybkim chodzeniu, pare minut niekiedy i boli. waga 80kg, przy 175cm, nadwagi nie mam.
Masz zapalenie mięśnia.

Rada:
1. Zrób 1-2tyg. przerwę.
2. Zakup specjalne buty do biegania(tzw. runnery)
3. Unikaj twardych nawierzchni typu asfalt. Biegaj po trawie, polu itp.
4. Stopniowo zwiększaj dystans
5. Wykonuj dobrą rozgrzewkę przed bieganiem.

//Jolly

know1126
01-05-09, 22:07
Dzieki Jolly, tylko wlasnie jak mowie-przy bieganiu to tak bardzo mnie nie boli,(przy bieganiu to bola cale nogi-standardowy bol wszystkiego po troche) tylko przy szybkim chodzie, tak-po asfalcie wlasnie najczesciej. biegam w jakichs trampkach i jest ok, a chodze w nike'ach airmaxach i czasem boli, nie mowie ze zawsze ale czasem tak mam,raz na jakis czas, dziwne to jakies.

Jolly
01-05-09, 22:20
Właśnie to tak jest że podczas biegu nie boli, dopiero jak się zatrzymasz to kaplica.

//Jolly