Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cykl na mase oceńcie.

otarod
06-12-06, 10:55
Najpoźniej od nowego roku chce zacząc cykl na mase na kreatynie. Oto moje zakupy jakie zamierzam dokonac po wyplacie. Oceńcie, co otym sądzicie.

-Bedzie to moj pierwszy pełny cykl wiec zaczne od kreatyny monohydrat olimpu 1250 300kaps
-Megabol gainer 737 3kg. lecz jak zabraknie dkupie by starczyło na cały cykl. Zamierzam go jeść jeden raz dziennie pomiedzy pisiłkami.
-dextroza +tauryna olimpu
-białko - jako dodatkowy posiłek odrazu przed snem.
-glutamina L-GLUTAMINA T6
-napój izotoniczny mam tu na mysli jakieś Carbo

Waze jakieś 70 kg na 177 wzrostu.

Jose
06-12-06, 11:55
Megabol gainer 737 3kgzakup jak juz gainera 2 vitala, jest jeszcze wiele innych ale widze ze zalezy Ci na niskiej cenie wiec vitala bedzie ok za ta cene
-dextroza +tauryna olimpu
-napój izotoniczny mam tu na mysli jakieś Carbonapoj izotoniczny to nie jest carbo, i nie musisz kupowac dextro juice jesli zaopatrzysz sie w carbo, kup z 3-4 kg carbo (carb BX dobry jest) i mozesz to brac jako "transporter" do kreatyny

jonasz7
06-12-06, 12:26
Gainer 737 odradzam nie działa ma zły smak. Lepiej kup coś innego najlepiej Olimpa.

otarod
10-12-06, 10:41
Okej zamówłem mass xxl. i teraz oto kolejnych kilka pytań.

Oto moje zaplecze:
-Kreatyna 1250 monohydrat 300 kaps olimpu
- Mass xxl 3800g
-białko wpc ostrowia - 2000g
-tauryna+dextroza olimpu
-glutarol 1000 olimpu - 250 kaps

Prosze o pomoc doświadczonych kolegów - jak i w jakich ilościach i kiedy to brać ?!

marcinczwa
10-12-06, 11:27
kreatyne 4 kasp na czczo i 4 kaps to treningu(w dni nie treningowe rano 4 i w czasie treningu 4)

mass xxl: wg braków w diecie(jezeli chodzisz do szkoły to najlepiej w szkole bo w tedy sa najwieksze braki)
białko: wg braków w diecie
tauryna przed treningiem
dextroza po treningu
chyba ze masz razem teuryne i dextroze to po treningu

u.waw.pl
10-12-06, 14:58
Glutarol i dextroza to shit. Tak na przyszłość zanim coś kupisz, to skonsultuj z kimś mającym pojęcie. Najlepiej jest jak ktoś Ci rozpisuje cały plan suplementacji, a nie tak że kupisz gainera, kreatynę i się pytasz co jeszcze itd.

otarod
10-12-06, 19:41
Glutarol i dextroza to shit. Tak na przyszłość zanim coś kupisz, to skonsultuj z kimś mającym pojęcie. Najlepiej jest jak ktoś Ci rozpisuje cały plan suplementacji, a nie tak że kupisz gainera, kreatynę i się pytasz co jeszcze itd.

Dlaczego xle dobrałem składniki ?!

u.waw.pl
10-12-06, 19:49
No chyba Ci napisałem, że glutarol i dextroza to shit.

otarod
10-12-06, 19:58
No chyba Ci napisałem, że glutarol i dextroza to shit.
Wytłumacz prosze co jest takie złego przy łączeniu tego. Przecież dextroza to zwykły cukier ?! chyba że sie myle ? Czy podobnie jest z sokiem winogronowym i glutarolem ?

u.waw.pl
10-12-06, 20:27
Prześledź najpierw skład glutarolu, a później napisz.

otarod
10-12-06, 20:34
Prześledź najpierw skład glutarolu, a później napisz.
Prosze ładnie o pomoc a moderator mnie odsyła do składu odrzywki co i tak mi nic z tego nie da bo jak sam już wywnioskował za mało sie znam wiec drogi moderatorze daj już sobie spokój ze swoją wielką wypowiedzią i lepiej wcale sie nie oddzywaj jak tak chcesz pomagać bo nie zasługujesz no kolorek w nicku.

[ Dodano: 10-12-2006, 20:35 ]
Jeżeli ktoś wie dlaczego tych 2 rzeczy nie łaczyć to prosze o pomoc !

u.waw.pl
10-12-06, 21:05
<hahaha>

Jose
10-12-06, 22:18
nie chodzi o to bys ich razem nie laczyl tylko ze niepotrzebnie je kupiles bo to jest g&#243;*no warte

u.waw.pl
11-12-06, 00:17
otarod gdybyś mnie posłuchał i zajrzał w skład Glutarolu to dowiedziałbyś się, że wkazdej kapsułce l-glutaminy jest tyle, ile kot napłakał, a jego gł&#243;wny składnik to peptyd glutaminy. Taniej wychodzi kupić czystą l-glutaminę. Nad wyższością czystej glutaminy nad peptydem nie będę się rozpisywać.

Dextroza jest niczym innym jak zwykłą glukozą... A teraz por&#243;wnaj ceny glukozy, a dextrozy... Przebicie jakieś czterokrotne. Jeśli nie widać r&#243;żnicy to po co przepłacać. :)

Kacper
15-12-06, 23:16
Ludie dajcie sobie spokoj z gainerami Megabola ....

Mas XXL no jak ktos chce ładowac w siebie cukier towystarczy jak kupi se kilogram glukozy....

Kreatyna mono
Tauryna mega kaps
Komplks witainowy dlaczego? poniewaz na cyklach kreatynowych trening musi byc znacznie intensywniejsy ni zwyke co wiaze sie ze znacznie wiekszym poceniem sie a coz tym idzie tracimy z potem znacznie wiecej witamin itp
Cynk - ze gleduna wieksze wydzielanie potu musimy zadbac o stan sk&#243;ry. Cynk umozliwi prawidłowa kondycje sk&#243;ry jak i przyda sie wszystkim facetom.
Wegle proste 15 min po treningu zapijamy dwke 5gram kreatynyw celu transportu kreatyny o komorek miesniowych jaki w celu zaopatrzenia w material zapasowy czyli glikogen

Dextroza ma inny wz&#243;r niz gukoza. Ponadto na funkcje m&#243;zgu lepiej dziala glukoza wiec nie do konca jest tak jak piszesz. Jesli jednak chodio zusykanie jejdzialania na kreatynie nie ma naczenia czy zastosujemy glukoze czy dextroze.

u.waw.pl
15-12-06, 23:46
Dextroza ma inny wz&#243;r niz gukoza. Ponadto na funkcje m&#243;zgu lepiej dziala glukoza wiec nie do konca jest tak jak piszesz.

Co Ty za herezje wypisujesz... Dextroza to zwykła glukoza, często jeszcze dodają maltodekstrynę i tyle.

Kacper
16-12-06, 08:48
Według Cebie nie ma r&#243;żnicy?

herezje... wesz z kim piszesz? Nie! wiec daruj sobie takie komentarze jak nei wiesz o czm pisze!!!!!

[ Dodano: 16-12-2006, 08:52 ]
aha, na stronach kulturystycznych i internecie nie znajdziesz wszystkich wiadomosc o glukozie czy dextrozie...

Tyle ode mnie.

[ Dodano: 16-12-2006, 09:08 ]

Dextroza ma inny wz&#243;r niz gukoza. Ponadto na funkcje m&#243;zgu lepiej dziala glukoza wiec nie do konca jest tak jak piszesz.

Co Ty za herezje wypisujesz... Dextroza to zwykła glukoza, często jeszcze dodają maltodekstrynę i tyle.

Piszac o dextrozie ty piszesz o nazwie preparatu... w ktorym znajduje sie dekstroza i dodali 15% malty...

A ja caly czas pisze o substancji. Według nie to logiczne.

[ Dodano: 16-12-2006, 09:41 ]
Specjalnie dla Ciebie u.waw.

R&#243;zice w glukozie a dekstrozie.

Nigdy zaden z was nei moze powiedziec ze glukoza i dekstroza to te same zwiazki.
Jak pisalem wyzej sa r&#243;znice juz w samym wzorze. Pan u.waw skwitował to jako herezje. Wiec co powie gdy owe wzory unaocznie mu... po nizej wkleiłem znalezione wzory.

Ponadto, glukoza to podstawowy przykład monosacharyd&#243;w. Jest heksoza wsr&#243;d monosacharyd&#243;w. Dekstroza to pochodna skrobii czyli przykładu polisacharyd&#243;w.

R&#243;znica tkwi takze w drodze trawienia. Glukoza jako jedyna jest dopuszczona do krwiobiegu natomiast dekstroza musi ulec izomeryzacji.

We wzorze przy 3 węglu sa znaczące r&#243;znice.

tomek.
16-12-06, 13:37
w internecie co prawda r&#243;źnie pisza
że dekstroza i d-glukoza to to samo a l-glukoza to co innego(we wzorze r&#243;znią sie tylko konfiguracja podstawnik&#243;w ale wątpei żeby to miało jakięś znaczenie w działniu...)

glukoza w sklepie to d-glukoza czyli można m&#243;wić że jest to dekstroza
wynika z tego że l-glukoza i dekstroza się r&#243;znia(o ile l-glukoza jest wog&#243;le dostępna i wykorzystywana)

ale pewnie nie znacznie i nie ma sensu o takie coś sie kucić dziewczyny

a nazwa dekstroza pewnie powstała dla cel&#243;w marketingowych przez producent&#243;w supli

ps. proponuje Kacper żebys sie przedstawił żebyśmy wiedzieli z kim piszemy
pozdrawiam

u.waw.pl
16-12-06, 14:29
herezje... wesz z kim piszesz?

Chętnie się dowiem. :)

Kacper
16-12-06, 14:31
Nie moge. Chyba jestem wam zbedny jednak u.waw wywoływanie konflikt&#243;w niesie za soba zawsze czyste korzysci w postaci wiedzy dla innych uzytkownik&#243;w.

ps- nie jestem nikim waznym, zwykły user ze mnie. A moj tekst do ciebie odnosil sie w stylu ze nawet mnie nie znasz a zarzucasz mi pisanie nieprawdy...

[ Dodano: 16-12-2006, 14:35 ]
W internecie r&#243;znie pisza...i cesto pisza nieprawde dlatego pisalem aby swej wiedzy nie czerpac gł&#243;wnie z netu.

tomek.
17-12-06, 21:24
jakos nie wszyscy mają dostęp do podrecznik&#243;w akademickich czy to z biochemii czy chemii żeby czerpac wiedze z innego źr&#243;dła jak internet

otarod
23-02-07, 18:35
Chłopaki wiec tak mam:
OLIMP Whey Pro Matrix 2,5 kg
Olimp Dextro juice
Olimp glutamina
Olimp kreatyna monohydrat 1250

Prosze o dokładną rozpiske spożywania tych produktów.
Waże 70kg na 177 wzrostu. Wiem że powinnienem nadrabiać gajnerem lecz z moich obliczeń wyszło że z węglowodanami sobie poradze i bedzie te 2-3 g na kilogram :)

Proszę o szybka odpowiedź z dokładnym rozkładem ilościowym itd. bo chce optymalnie wykożystać to co mam:) Pozdrawiam

wybrałem wszystko z olimpu gdyż słyszałem że jak sie kupuje to wszystko z jednej firmy...

[ Dodano: 26-02-2007, 12:49 ]
dzieki ;/