PDA

Zobacz pełną wersję : Bialko w proszku i Weglewodany w proszku //pomoc

pawlik6666
29-04-09, 23:18
Witam. Mam taki problem ,że bardzo chciałbym przytyć mam 19 lat 189cm wzrostu i 60kg wagi.I raczej nie mam możliwości zrealizowania diety.Doczytałem na internecie .Że najważniejsze są białka i węglowodany.Mam pytanie czy kupując takie z tych tańszych węglowodany w proszku oraz serwatke bialkową w proszku.Czy to zastąpi mi te wszystkie produkty z diety które musiałbym jeść codziennie???.Wiadomo że coś jadł będę ale w ilościach na zdobywanie masy nie dam rady jeść.Czy to mi pomoże?.Proszę o jakąś radę.

wukio
29-04-09, 23:20
Nie pomoże. Niby dlaczego nie możesz trzymać diety?

luo
29-04-09, 23:40
Niewierzę że niemasz opcji sklepać jakiejś dietki.. wystarczy że chociaż będziesz jadł rano jakieś węgle+białko np płatki owsiane z jajami czy twarogiem. Przed siłką i po koło 0,5g białka na kg masy np ryż, makaron, kasze z piersią z kurczaka/tuńczykiem i na kolacje twaróg+oczywiście inne posiłki z tego co możesz zjeść wartościowego. Reszte możesz uzupełnic proszkiem. Białko/gainer mogą zastąpić maksymalnie 1/3 dziennego zapotrzebowania na składniki odżywcze więc jakby niepatrzeć i tak wypadało by mieć dobrą michę. Tanio możesz kupić serwatke ostrowi/łowickie, gainer np mass xxl

pawlik6666
30-04-09, 06:50
Nie ma czasu ,do szkoły też nie dam rady sobie nic przyrządzać a kupowanie tych wszystkich produktów i jedzenie po 100g jest nie na moją kieszeń.No i jeszcze mam schize że nie jadam sporo rzeczy po prostu mi nie wchodzą.A siedzenie na makaronie i ryżu,jajkach zapijanym kakaem nic mi nie da chyba że jeszcze schudnę bo w końcu dieta musi być urozmaicona.Według mnie jestem w dupie bo nie mam szans na zrobienie niczego.Bez przede wszystkim kasy...

Myślałem że skoro jest takie duże zapotrzebowanie na bialko i wegle.To powiedzmy nie zjem twaroszka tylko kupie tanie bialko w proszku i to by mi je zastępowało.Albo np. nie będe musiał jeść jakiś makaronow tylko carbo.I logicznie patrząc.To wystarczy że miałbym mase pokarmową z innych nie wartościowych w te składniki rzeczy powiedzmy jakieś kanapki .A białko i węgle z carbo i ostrovi.Ale to tylko mój punkt widzenia ,nie doświadczony punkt widzenia.

dzbanekzwd
30-04-09, 07:28
zapomnij o serwatce to guwno i działa jak środek na przeczyszczenie. wiem jak ciężko jest z trzymaniem diety sam jej też nie mam. uzbieraj dzieniek na jakiegoś gainera. ułuż dobry trening i napewno coś pomoże.

niewula
30-04-09, 09:13
kup sobie gainera nie wiem jak tam u ciebie z siopą ale mozesz se kupic mutanta http://allegro.pl/item616087540_pvl_mutant_mass_6_8_najtaniej_future body.html
albo vitalmaxa http://allegro.pl/item618840365_vitalmax_gainer_2_4500g_duzo_bialka_ na_mase.html

gainer czy bialko to tylko uzupelnienie diety wiec jesli nie masz jej nie chce ci sie jej zrobic czy cus to spokojnie mozesz go sobie kupic

slim shady
30-04-09, 11:18
carbo to nie jest za dobry pomysł, nie chcesz trzymać diety/nie masz kasy nic nie poradzimy ...

Fehu
30-04-09, 11:47
Powiem Ci tak carbo+ białko też kosztują i w skali miesiąca trochę bedziesz musiał za to zapłacić tymbardziej ze jesteś taki chudy że duża nadwyżka kaloryczna to podstawa szczególnie gdy masz problemy z łapaniem wagi (osobiscie nie mam tego problemu wieć nie wiem jak to jest, ale wspólczuje)

pawlik6666
30-04-09, 12:50
A jechanie na makaronie ,ryżu jajkach i jogurtach .Non stop coś mi da jeśli nimi zapewnię sobie odpowiednią ilość węgli i białka??.Czy muszę jeść bardziej urozmaicone dania ? .Bo realnie patrząc na sprawę to dieta również sporo kosztuję .Na gainera za 200zł raczej nie mam kasy.I nie wiem czy nie będzie takiego czegoś że nabiorę masy z gainerem.A już po jego spożyciu wrócę do tamtej wagi.

Co do problemów z tyciem to nie wydaje mi się żebym miał.Po prostu nie jem tyle ile powinienem i nie to co powinienem.

I jeszcze taka sprawa na przykład gdybym nie wiem jadł makaron +jogurt jakiś+ powiedzmy mleko potem powiedzmy po kilku godzinach ryż +mleko+jajka czy coś w tym stylu.Taki przykład dań to by było jakieś rozważne posunięcie ? Czy bardziej bym schudł . Bo wydaje mi się że sam makaron nie jest sam w sobie odpowiednio dobry.Ale już powiedzmy polany jogurtem czy z jakimś mięsem,sosem już sprawa wygląda inaczej . Chodzi mi nie o smak tylko o wartości odżyw2czych których potrzebuję.

klocur
30-04-09, 13:06
tak, oprzyj sie na ryzach, makaronach jajkach itp itd, a raz - dwa w tygodniu mozesz wybrac sie na pizze albo inny fast food zeby dostarczyc tluszczow nasyconych do organizmu. wbijaj w dzial dieta i na pewno cos dla siebie znajdziesz, sa tam gotowe diety

edit. aa i oczywiscie sam makaron albo ryz nie moze byc. zawsze z jakims bialkiem - kurczak, wolowina, jajka, tunczyk, ryba

pawlik6666
30-04-09, 13:16
A jeśli będę jechał :
makaron+(jajka lub kurczak)+mleko czy serek jakiś
ryż+(jajka lub kurczak)+mleko czy serek jakiś

I tak ciągle + to co tam w domu będę miał na obiad co jakiś czas.Lub jakieś kanapki.Da mi to coś ?Czy bez stosu urozmaiceń nie da rady ?

pawlik6666
30-04-09, 13:26
I jeszcze jedno pytanie czy bazować się na makaronach ,jajach,ryzu.I jeśc go w kulko i na okrąglo ? Czy jak bede chciał zjeść kanapki czy zupę to jak najbardziej ?

reman
30-04-09, 13:50
Powiedz mi kolego czy tak ciezko jest uzyc wyszukiwarki lub google??
nie wierze ze niktorym ludzia sprawia to tyle problemu.

pawlik6666
30-04-09, 16:35
Dobra jakby to forum było moim pierwszym forum na którym nie znalazłem tego czego chciałem.Nie liczę na jakieś układanie diet tylko nawet "tak" lub "nie".Żebym wiedział co mam robić.No ale jeśli sprawiam Ci kłopot lub innym to dzieki za pomoc.

klocur
30-04-09, 19:05
wiesz, wiadomo ze nie ma opcji caly czas trzymac restrykcyjnej diety, ale jak jesz cos "lekkiego" typu zupa czy cos to dorzuc do tego cos z bialkiem/weglem wg uznania. w robieniu masy jest o tyle lepiej ze mozesz sobie popuscic troszke ;]

pawlik6666
01-05-09, 11:27
A takie jeszcze pytanie mam ... Jak jestem taki chudy to jak zaczne pożądnie jeść to od razu mam ćwiczyć ? Jakieś pompki brzuszki itd ? Czy poczekać aż będe grubszy i dopiero coś działać ? To ma jakies znaczenie ?

MolderDist
01-05-09, 19:46
Ćwiczyć masz cały czas.

Te posiłki takie jak mówiłeś trzymaj ale do tego nie wachaj się jeść słodyczy, pizzy, fast foodow itp. byleby podstawowa dieta był a to jako dodatki! Tobie to może tylko pomoc bo potrzebujesz w choooj kalorii.

Vegeto86
01-05-09, 22:19
Pizze ani fast foody mu nie dadza miesnia tylko bedzie w tluszcz obrastal co ty gadasz w ogole:/ sie cwiczy trza duzo jesc proste ale nie odzywiac sie takim czyms.

pawlik6666
02-05-09, 08:05
I tak nie jem fast fodow.Będę dorzucał do tego co jem dużo jajek ,ryżu,makaronu,serków,mleka.I robił brzuszki i pompki.Jak będzie kasa to kupie gainera żeby wspierać się szczególnie w szkole.Jak nie to będę jechał na tamtym systemie.I zobaczymy ile co mi da.

W każdym bądź razie Serdeczne Dzięki Chłopaki.

MolderDist
02-05-09, 14:38
Vegeto - zamilcz jeżeli nie wiesz oco chodzi.

On potrzebuje dużej nadwyżki kalorycznej. Musia zadbać o podstawowe porządne posiłki a dodatkowe kalorie z pizzy czy innych śmieci jemu akurat nie przeszkodzą.