Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czas na efekty?

jarkoo6
29-04-09, 17:54
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. przybyłem tu z nadzieją że uzyskam pomoc.
Zacznę od samego początku. Mam 17 lat i dopiero zaczynam przygodę z kulturystyką, trenuje ok 5/6 miesięcy. Posiadam ławkę (zmiana stopnia nachylenia, rozpiętki, i część do ćwiczenia nóg), drążek do podciągania, gryf łamany i prosty, obciążenia 50 kg (chcę za pewien czas dokupić więcej).
Trenuje karate 3 razy w tygodniu po 1,5h i trzy razy w tygodniu po godzinie na swoim sprzęcie. Ważę 70 kg (mój cel to ładna budowa ciała i waga wahająca się miedzy 75/80 kg).
Na dobrą dietę nie mogę się nastawić, ponieważ chodzę do szkoły, a w niej mogę jeść kanapki i innego typu szybkie przekąski. Staram się nadrobić w domu. Mam problem z planem treningowym (na masę). Tej masy nigdzie nie widzę. W ciągu 5 miesięcy przytyłem ok. 4 kg.
Chcę osiągnąć w miarę krótkim czasie zadowalające mnie efekty. Proszę wiec o ułożenie planu treningowego na masę. Prosiłbym też o rady które miały by mi pomóc. Z góry bardzo dziękuje.:yawn:

Rokr91
29-04-09, 18:08
Przecież wszystko jest na forum...

slim shady
29-04-09, 18:14
ale czemu w szkole mozesz jesć tylko kanapki bo nie rozumiem ? zainwestuj kilka groszy w pojemniki z zamknieciem, naprawde warto

z tym obciążeniem nie wiem czy długo pociągniesz mase

przeczytaj podwieszone w dziale dieta i sam cos skomponuj i wrzuc do oceny tak samo z dietą

Pozdro

galanter
29-04-09, 18:17
kup sobie gainera

jarkoo6
29-04-09, 18:20
Chętnie kupie. Tylko właściwie jakiego?

slim shady
29-04-09, 18:21
po co ma się faszerować sztucznym żarciem ? normalne jedzenie wychodzi wiele taniej i zdrowiej,

galanter
29-04-09, 18:27
bo jesli ktos pisze ze chodzi do szkoly i to mu przeszkadza trzymaniu diety tzn ze mu sie poprostu niechce:) a gainer w jakims stopniu pomoze mu uzupełnic braki
jesli chodzi o gainera to ja stosuje mutant masa, wiem ze jest drogi ale moim zdaniem jest bardzo dobry

wojtas3
29-04-09, 18:47
chodzę do szkoły więc nie mogę trzymać diety jak mnie to wkurwia co to ma do rzeczy? naprawdę nie rozumiem przerwy co 45mninut piszcie nie chce mi się trzymać diety a nie nie mogę:twisted:

slim shady
29-04-09, 18:51
też chodze do szkoły ....

galanter
29-04-09, 18:55
i co slim shady dajesz rade przestrzegac diety? czy podobnie jaki inni uwazasz ze w szkole nie jest mozliwe trzymanie diety:) dla mnie to proste poprostu sie niechce:)

slim shady
29-04-09, 19:03
trzymanie diety nie sprawia mi żadnego problemu, ryż do miseczki + jakieś źródło białka, kilka porcji, robie szejka z odzywki + dodatek różnych źródeł tłuszczy zebym w diecie nie miał braków tłuszczów, orzechy włoskie w woreczku obrane i gotowe do spożycia, jak się wprawi to można kombinować z posiłkami ;) i jeszcze nie zauważyłem żeby ktos nawet próbował się zaśmiać albo zadrwić !!!

know1126
29-04-09, 19:08
...bo by dostał po gębie i tyla:smile:

galanter
29-04-09, 19:14
czyli zgodzisz sie ze mna ze to poprostu lenistwo, dlatego napisalem autorowi zeby kupił sobie gainera napewno mniej problemu sprawi mu zrobienie szejka niz przygotowanie odpowiednich posiłków :)

slim shady
29-04-09, 19:19
zgadza się to kwestia lenistwa(chociaz nie zawsze), gainer może byc jak ktoś nie może zrobić posiłku

know1126
29-04-09, 19:43
i kwestia przyzwyczajenia-zmiana nawykow zywieniowych, zeby to czego sie nie chce robic stalo sie naturalne, tok myslenia zmienic nalezy.

jarkoo6
30-04-09, 17:16
Dzięki za podpowiedzi. Podajcie mi przykłady szybkiego jedzenia które mogę spokojnie zabierać i jeść w szkole. Orzechy już są :P

slim shady
30-04-09, 17:33
gotujesz ryż wieczorem, rano wrzucasz do miseczki + np. twaróg, serek wiejski, pierś z kurczaka, kasze, tuńczyka

pimols
01-05-09, 12:06
gotujesz ryż wieczorem, rano wrzucasz do miseczki + np. twaróg, serek wiejski, pierś z kurczaka, kasze, tuńczyka
dokladnie ale jak ja slysze siara mi jesc ryz w szkole etc to zalosne jest jak cholera w koncu jem,cwicze dla siebie nie na pokaz i wyjebane na innych

Slim dobrze radzi

pozdro.

Jolly
01-05-09, 20:08
Dzięki za podpowiedzi. Podajcie mi przykłady szybkiego jedzenia które mogę spokojnie zabierać i jeść w szkole. Orzechy już są :P
Ryż
Banan
Ser
Kiełbasa
Kanapki

i wymieniać setki.

//Jolly