PDA

Zobacz pełną wersję : Co dalej !!?

ppp
29-04-09, 14:37
Witam, jak już był taki temat to przepraszam, ale aktualnie mam słaby dostęp do Internetu i nie mam za dużo czasu aby szukać tematu związanego z moim pytaniem.
Wiec tak: Mam 21 lat i ćwiczę od około pół roku dopiero teraz zaczynam stosować jakieś odżywki, i kupiłem na początek MASS XXL 2 kg ! I tu rodzi się moje 1 pytanie, czy jak robie sobie „koktajl” to mogę go np. wlać w słoik i wypić po 3 może 4 godzinach w pracy ? czy nie straci żadnych swoich właściwości itp. ??
A 2 pytanie to: Co dalej ? Czy po skończeniu MASS XXL brać ? dokupić tego więcej ? Może jakaś kreatyna, a jak tak. to jaka !!??

luo
29-04-09, 14:44
1. Lepiej by było jakbyś wsypał do shakera jedną porcję i wziął wody/mleka do butelki i wymieszał
2. na początek sklep jakąś diete i jak będziesz miał "mniejszy" posiłek to dodawaj gainera/bulk/białko proporcjonalnie do braków. Na krete troche za wcześnie, kup za pół roku. Na razie sama dieta spokojnie wystarczy.
Poczytaj troche podwieszonych w dziale dieta np to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391

Trother
29-04-09, 14:45
Spokojnie możesz go wlać w słoik i nic mu się nie stanie ale zamiast gainera lepiej kupić kreatynę i trzymać dietę a suplemeny uzupełniające brać wtedy gdy nie mamy możliwości zjedzenia dobrego posiłku
Kreatyna Olimpu mega caps

lovelas69
29-04-09, 14:45
jeżeli masz braki w diecie to stosuj dalej gainera... nie polecam robić 4 godziny przed wypiciem odżywki proponowałbym wziąć w plecak: słoik, do środka nasypać już odżywkę bądź do woreczka foliowego i butelkę z wodą. Przed samym wypiciem przygotować sobie te cuda.
Na kreatynę za wcześnie.

P.S Postem kolegi wyżej nie zaprzątaj sobie głowy.

ppp
29-04-09, 21:50
No wlasnie dlatego to biore, bo w pracy nie zawsze mozna zjesc dobry posilek a siedze tam 8-10 godzin, ok dzieki. Aha bo za jakis czas zmieniam mieszkanie i moj dostep do internetu bedzie naprawde minimalny, wiec jak bede mial kupowac za jakies np 4 misiace kreatyne to jaka najlepiej ??

reman
29-04-09, 21:52
co do pytan tak ja wyzej jest napisane, ale nie przesadzajcie ze po pol roku cwiczen nie moze dorzucic sobie kreatynki ;)

luo
29-04-09, 22:01
co do pytan tak ja wyzej jest napisane, ale nie przesadzajcie ze po pol roku cwiczen nie moze dorzucic sobie kreatynki ;)

napoczątku nietrzeba krety bo sam rośniesz, wystarczy dobra micha. Pierwszą krete najlepiej wziąść jak już będzie dieta dobrze zaklepana i trening konkretny, niema sensu robić na odp**rdol

Wracając do pytania to jak masz kase to kup takie mono universala:
http://www.allegro.pl/item620699433_universal_creatine_500g_cena_hurtowa .html

jak troche słabiej z hajsem to bież zielonego vitala: (taniej wychodzi kupić 1,2kg akurat na 2 cykle będzie)
http://www.allegro.pl/item623178949_vitalmax_monohydrate_creatin_1200g_k reatyna_100.html

albo mono z olimpa

bierz
5g rano jakieś pół godziny przed treningiem
5g po treningu albo w dni nietreningowe 8h po pierwszej porcji
no i do tego sporo wody jakieś 3-4 litry dziennie musi być

niewula
29-04-09, 22:06
luo po oc on ma kupowac mono co ma 1200g co on ma se zrobic cykl na 4 miesiace?