PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne przedramie

YoDa
28-04-09, 19:15
Mam taki problem:
Ćwicze sobie hantelkami bicepsy jakieś 2 miechy temu założyłem po 10 kg na każdy gryf i zauważyłem że moje przedramie odczówa dużo bardziej ten ciężar niż biceps, stwierdziłem dobra "robie dalej to sie w końcu wyrówna" no ale troche czasu upłynęło a tu dalej to samo...
Teraz takie pytanie Mam robić coś na przedramie dodatkowo? Bo do tej pory nie robiłem bo stwierdziłem że na początku i tak przy innych ćwiczeniach urośnie.
I jeszcze jedno jak mam coś robić na to przedramie to mają to być ćwiczenia izolowane, czy raczej nie?

Proszę o radę i wyrozumiałość jak coś napisałem niejasno :smile:

yaro09
28-04-09, 19:25
jesli przy cwiczeniu bica przedramie za bardzo to odczuwa, to widocznie zle cos robisz. podczas cwiczen skupiaj sie bardziej na napinaniu bica. mozesz tez zminic cwiczenie (jesli tego nie robisz) na uchwyt młotkowy sztangą albo sztangielkami na (stojąco lub na modlitewniku):

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp#3

wtedy sam zaobserwujesz czy to cos da.

jesli chodzi o przedramie to wiadomo ze tez automatycznie cwiczysz przedramie przy cwiczeniu bica (tak samo jak np przy robieniu klatki na lawce automatycznie cwiczysz triceps). ale wiadomo ze to nie wystarczy, wiec jesli jest taka potrzeba to wprowadz do swojego treningu osobne cwiczenie przedramion:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp#11

pozdro

Jolly
28-04-09, 19:38
Oczywiście że przedramię dodatkowo. Najlepiej ruchy nadgarstków podchwytem w superserii z nachwytem, oraz ściskanie ściskaczy. Przedramie musi być silne.

//Jolly

YoDa
28-04-09, 19:45
Robiłem i młotkowo i podchwytem i ze skrętem nadgarstka itd

A co do tych ćwiczeń na przedramię to wrzucić to w ten sam dzień co biceps czy w inny?

yaro09
28-04-09, 19:48
ja bym wrzucil w ten sam dzien, bezposrednio po bicu, zeby dodatkowo "dobic" przedramie

Jolly
28-04-09, 19:49
W zależności od planu, przy fbw będzie po bicu.

//Jolly

YoDa
28-04-09, 20:20
Dzięki chłopaki jak by coś nie szło to będę pisał.
Dzięki