Zobacz pełną wersję : bieganie + silownia (+odzywka) = jaki rezultat?!
Siema, mam pytanie. Biegam i chodze na silownie i nie wiem czy dobrze robie bo chce zgubic brzuszek a przy tym troche poleciec w miesnie, gownie klata + biceps:surprised:.
Moj plan wyglada nastepujaco:
06:00 - 07:00 bieganie [od 30min do godzin ( od 3km do 7km)]
08:00 sniadanie + nitrobolon2
16:00 obiad
18:00 mala kolacja przed silownia + nitrobolon2
18:00 - 19:30 silownia
(czasami pobiegam tez wieczorami).
i oczywiscie po silowni cos lekkiego. Staram sie byc na diecie typu ryz, kasze, piersi z kurczaka, itd itp .
Prosze o porade ;]
dzieki
PS: sorry, ale nie mam Polskich znakow :errf:
Hmm... temat poruszany kilku krotnie...SZUkaj!
Ale odpowiadając na pytanie, oczywiście można biegać i chodzić na siłownie (sam tak robię) z tym, że nie powinieneś biegać w dni które chodzisz na siłownie, jeśli zależy Ci na nabraniu masy to stosuj odpowiednią nadwyżkę kaloryczną... Widzę że już nitro stosujesz ;/ i zwiększ trochę ilość tych posilków,
Przy takiej intensywności biegania (2 razy dziennie) nie liczyłbym na super efekty...
napisz moze konkretnie jak trenujesz na silowni... ile serii jakie cwiczenia itp
1. NIGDY nie biegaj na czczo. Rozumiem ze pogląd o bieganiu na czczo jest szeroko rozpowszechniony w sieci, ale to czit. Zdecydowanie odradzam. Posiłek białkowo-węglowy i dopiero możesz biegać.
2. Nie biegaj w dni siłowe. Zrób sobie przeplot.
3. Zastosuj jakiś dobry antykatabolik typu bcaa, czy hmb.
4. Rób dobrą rozgrzewkę przed bieganiem i siłką.
Jak będziesz postępował wg. ww. pktów to nic ci się nie stanie.
//Jolly
no dzieki, a co tej wypowiedzi:
Przy takiej intensywności biegania (2 razy dziennie) nie liczyłbym na super efekty...
2 razy dziennie i nie liczyłbyś na super efekty... chodzi Ci ze mam biegać częściej :| ?
chodziło mu o to że przy takiej intensywności dużo niepójdzie Ci w mase, o ile cokolwiek pójdzie. Taka intensywność to nawet na rzeźbę za duża;). Oczywiście biorąc pod uwagę troche dłuższe bieganie
masz tu fajny trening co do biegania http://bieganie.pl/index.php?cat=19&show=1&id=547 to jest trening Puma, polecam masz tam jeszcze inne opcje do wyboru !!
możesz biegać w ten sam dzień co chodzisz na siłownię wtedy najpierw trening siłowy ,a później np. odżywkę białkową przyjmujesz po bieganiu .
Jeśli nie bierzesz SAA to nie przesadzaj z tym bieganiem.
Dobry jest trening obwodowy z małymi przerwami jeśli chcesz schudnąć.
I posiłki z dużą ilością białka,które samo w sobie działa termoregulacyjnie co dodatkowo pomoże ci spalić kalorię i ochroni mięśnie...
Przed porannym bieganiem polecam Ci BCAA...
slim shady
29-04-09, 16:41
1. Ustal diete
2. Zamiast nitro zwykłe mono by wystarczyło a tak to Cie spompuje
3. Bcaa/NAG
4. Dla szybkich efektów biegałbym 5-6 razy w tygodniu albo zastosował interwały
5. Panowie jak to jest redukcja to nawet lepiej jak pobiega i to nawet odrazu po siłowni, dietą i antykatabolikami się zabezpieczy i będzie dobrze
6. Pamiętaj o tłuszczach
7. Masz dużo białka w diecie ?
8. Poleciałbym na klasycznym splicie 4 razy w tygodniu
9. wapń i ocet jabłkowy, Omega 3 (czyli tłuszcze)
Zamiast długich biegów lepsze na spalanie kalorii są sprinty z przerwami przechodzącymi do truchtu lub marszu szczególnie jeśli budujesz jednocześnie masę mięśniową .
i to co kolega nad moim postem :)
slim shady
29-04-09, 16:46
Zamiast długich biegów lepsze na spalanie kalorii są sprinty z przerwami przechodzącymi do truchtu lub marszu szczególnie jeśli budujesz jednocześnie masę mięśniową .
i to co kolega nad moim postem :)
czyli interwały ;) w zależności od zaawansowania powinno się stosować
tak ,tak miałem napisać wcześniej ,ale nie dało się edytować ;)
czytając wszystkie wasze posty, to stwierdziłem, ze odstawie nitro na razie... bo mam za mały staż, i zobaczyłem, że to głupot brać w moim przypadku. Zaopatrzę się w dużo białeczka i będę tylko na tym trenował ( w dodatku ze tam kolega wspomniał, że chroni masę , w trakcie spalania ) . :)
Będę biegał w dni nie treningowe rano , a w dni treningowe wieczorem.
Ulepsze moją diete i dodam w niej więcej białka.
Zamiast zwykłego biegania to interwały.
CEL: lekko podejść w masę i sile... a przy tym wystarczająco schudnąć . TRUDNE, ale wykonalne ;)
mam nadzieje ze w 2,3 miesiące zobaczę rezultat , chociaż trochę ;))
Dzieki Wszystkim
jak by miał ktoś pod ręka rozpisane te interwały , albo linka, to bym był wdzięczny :)