Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stałe suple na mase

Piorun
28-04-09, 08:15
Chciałbym sie dowiedziec, ktore suple mozna stale stosowac, a ktore pomagaja w zdobywaniu masy i ktore nie traca swojej roli i wpływu na organizm z czasem.

-wspieram sie odzywką białkową
-oraz witaminami, minerałami (Zestawy dla sportowcow selen, cynk, magnez, b6)

-kredke poykalem az do czasu kiedy siedowiedzialem ze to raczej jednorazowa zabawa wiec zostawiam to na pozniej

Co jeszcze oprócz wspomnianego białka i witamin mozna bezpiecznie i na STAŁE właczy do suplementacji i diety?

-nie potrzebuje substancji psychoaktywnych (rozbudzacze)
-chiał bym uniknąc wsyzstkich dsrodkow ktore nie wspomagaja budowy czystej masy a jedynie "pompuja" itp

Co polecacie?
glutamina? bcaa? sa jakies srodki zawierajace glutamine i bcaa w jednym? moze cos jeszcze?

Cielu7
28-04-09, 09:32
bcaa i gluta jest produkt nazywa sie Bcaa Xtra
możesz dodać jeszcze gainer i oczywiście trzymać dietę

luo
28-04-09, 10:00
"-kredke poykalem az do czasu kiedy siedowiedzialem ze to raczej jednorazowa zabawa wiec zostawiam to na pozniej"
Kreta jest na cykle, a nie jednorazowa;) średnio 6-8 tyg

"Co jeszcze oprócz wspomnianego białka i witamin mozna bezpiecznie i na STAŁE właczy do suplementacji i diety?"
gainer/bulk/białko, bcaa, olej MCT.

Ale dieta to podstawa, od niej zaczynasz. Dopiero potem dobierasz suple i odrzywki

Piorun
28-04-09, 10:16
Dopóki nie przystopuje mi przyrost masy to odpuszam se kredke,
bo narazie idze bardzo dobrze, a pozatym nalykalem sie tego wczesniej
wiec niech organizm sobie odpocznie

Diete mam dobrze dopracowana (uzupelniana bialikiem) i zgrana z treningami teraz szukam co by tu do tego dorzucic

gainery
- jakos nie jestem przekonany do kupowania weglowodanow, skoro naprawde łątwo mozna tego sporo dostarczyc w diecie i to dobrej jakosci

bulk
-balko juz mam w diecie i w odzywkach, podobnie jak wegle

bcaa
- to wezme ale wlasnie szukam czegos kompletnego