Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Białka- typujemy najlepsze ;)

Symu
27-04-09, 16:50
Ostanio przeglądałem oferte kilku sklepów z suplami no i szczerze przyznam że nei wiem jakie białko wybrać. Dawać swoje typy tutaj liczy się cena, jakość, pewność składu. Od razu mówie że ostrowia i pochodne odpadaja :)

Whey maxx jest ok ale po 7kg jednego smaku trochę się nudzi :D
gold whey- gruubo za drogi

Moje typy to polskie białeczka bo skład jest pewny , jakość ok, cena juz bardziej konkurencyjna niz USA, tylko jak ze smakiem.

whey protein complex smak kawowy z olimpa
whey protein concentrat xtreme smak owoce lesne

Probowal ktos??

fornis
27-04-09, 17:01
Prolongatum z biogenixa skald ma niezly 82g bialka nie jest zle, cena na stronce za 150 zl kupisz ponad 2kg mialem go 3 kilo jako uzupelnienie diety i podeszlo mi to bialko ogolnie dobre.

Symu
27-04-09, 17:05
wolalbym wheya badz jego mixy, wydaje mi sie ze czuje duza roznice w dzialaniu albo sobie wkrecam.

Pro lo poza tym smakwoo nie podchodzi mi;D

fallenursus
27-04-09, 17:05
ja uzywam KAIZEN 100%whey bardzo dobra cena jak na 100%whey isolat i tylko pol grama wegla na jedna miarke. 35g bialka:)
oprucz tego bardzo mi smakowal dymatize mialem kubelek z 3ema smakami czekoladowy,vanilia i truskawka,wszystkie byly dobre.Optimum jak mowisz, u nas tez bardzo podrozalo, zwsze je tylko kupowalem bo niestety jednak najlepszy profil:)

fornis
27-04-09, 17:08
Pro mi bardzo podeszlo smakowo a jaki smak miales symu

Symu
27-04-09, 17:10
u nas jest z kaizena 100% whey ale mix- ale to jest dobra opcja ;) pisac dalej

Dymatizowi nie ufam aczkolwiek smaki bialek, rozpuszcalnsoc itd idealne.

Fornis jadlem chyba 3 podstawowe smaki czeko, wanilia, truskawka... ale glowy sobie uciac nie dam. Mam spaczone kubki smakowe amerykanskimi białkami.

slim shady
27-04-09, 17:12
OPTIMUM NUTRITION - 100% Whey Gold Standard
Syntrax - Nectar
Whey Maxx
Vitalmax ( chyba większość białek dobrych)

Firma Fit Best może być alternatywą białka mają w dobrym smaku i rozpuszczalności i ceny nie najgorsze.

Symu
27-04-09, 17:14
ON, nectar drogi
Do fit best 0 zaufania mam

slim shady
27-04-09, 17:26
Trudno teraz znaleźć dobre i tanie białko ;)

pan.wiesiu
27-04-09, 17:28
dymatize elite whey protein 2,270g za 130zl - 76%b - czekolada - dopiero 2 razy jadlem, wiec smaczny ;)
nitroprogen 1800g za 120zl - 72%b - wanilia - uzupelnialem nim bialko przy zimowej redukcji - polecam głownie ze wgl. na smak (zjadlem 1800g i mi sie nie obrzydl)
to moje typy, aczkolwiek z bialka z puszki rzadko korzystam.
moim nr 1 jest lodowka ;)

pozdrawiam;
wiesiek

ps; dlaczego symu nie masz zaufanie do dymatize?

fallenursus
27-04-09, 17:37
bo podobno maja mniej bialka jak napisali :P

ja tam mniej zaufania mam do syntraxa niz do dymatize....no ale
jesli juz wogole idziemy na smak, to najlepsze co pilem smakowo to bylo optimum nutrition MRP Vanilla Custard. ale to meal replacement, czyli jakby posilek w plynie.skladniki zajebiste wsumie duzo bialka i wogole.a smak..o ku...jakie dobre z mleczkiem jak i z woda :)

Rush
27-04-09, 18:19
Hi-tec anabolic protein polecam.Normalnie koło 80 zł kg ale czesto produkty hi teca mozna kupić w promocjach.

Smak wanilia bardzo dobry,91% białka.

slim shady
27-04-09, 18:25
hi tec miał afere z białkiem bo badania pokazały mniejszą zawartość białka niż zapewniał producent, teraz juz chyba wszystko jest ok ale odzyskac zaufanie bedzie cięzej

Symu
27-04-09, 18:28
Fallenursus MRP z optimumw Polsce poza zasięgiem cenowym 90% forum myślę w tym i mnie ;) jeżeli wogole jest na rynku.

Hmm syntrax trudno powiedzieć coś o tej firmie matrixa miałem to wybitnie mi nie podszedł, nectar już lepiej. Wiem że sowjego czasu ta firma miała mocno przesrane na bb.com, ogolny bojkot.

Hi-tec pod wzgledem walkow na bialku wygral z wszystkimi :D zrobili bulka z izolatu wlasnie anabolic protein :P

Dymatize 2x w testach wypadl slabo, 1 raz dobrze. Pomińmy w takim razie firmy co do ktorych sa jakiekolwiek watpliwosci tj. syntrax i dymatize.

Kaizen w Polsce działa jako jeden z niewielu importerow w 100% legalnie dlatego myślę że można im zaufać.
No i kusza mnie te polskie bialka tj. szczegolnie activlab.

fallenursus
27-04-09, 18:34
ta.ceny bialek strasznie poszly w gore. Podobno chinczyki wykupuje bialko na pasze dla bydla. jak bralem jeszcze optimum 100% to cena byula 29$ teraz za te pieniadze niestety tylko LG Lipotropic Protein i czasami American Whey na specjalu, tez bardoz dobra, ale strasznie slodkie czekoladowe bialko maja.Kiedys kupowalem na necie w usa, teraz sie juznie oplaca bialek wyrywac bo za przesylki wala dosc wysokie sumy powyzej 2kg szmaciarze.
Njataniej to u mnei ten Kaizen w normalnym supermarkecie. W sklepach z odrzywkami go jakos niemaja.Efka kaizen'a tez dobra:)
Labrada robi tez bardzo dobre bialka i MRP, kiedys mi sie udalo bo zamowilem i mi wcisneli co innego(pomylka byla na necie) ale musieli naprawic, i mialem za darmo 120 opakowan Lean Body, zajebiste.Sam bym nigdy tego nie kupil bo nawet dla mnie za drogo:) 500$ ich to kosztowalo z przesylka ;P

Symu
27-04-09, 18:42
No tak kaizen chyba kanadyjski?? :)

Efke kazienowa kolesiowi dupneli na cle. Labrady chyba w zyciu nic nie mialem.

wujas007
27-04-09, 18:59
Co do bialek to gaspari MYOFUSION dobre bialko.

luo
27-04-09, 19:53
nitroprogen czekolada, b.dobra rozpuszczalność i smak

Symu
27-04-09, 20:01
a jeszcze co do cen białek i te pirdoły że chińczycy wykupują serwatke. Może to i keidyś była prawda, taka nagła podwyżka była ale z tego co się orientuje to ceny sweet wheya już wróciły do normy a bialeczka nie ;)

mały huba
27-04-09, 23:05
MRM Metabolic Whey: Wanilia i czekolada doskonałe w smaku, rozpuszczalności. Świetny zapach, dodatek enzymów. Można po 160 dostać, także w porównaniu z Whey Gold cena w porządku.

Symu
27-04-09, 23:07
MRM keidys danwo probowale. Widze że nitroprogen tez sie cieszy powodzeniem . Czekolada treca jest super.