Zobacz pełną wersję : Dieta na mase 2900kcal
Śniadanko:
Płatki owsiane 90g + twaróg półtłusty 120g + śmietana 18% 50ml + maliny 50g + jagody 50g + miód 15ml
2 Śniadanko:
Serek wiejski 200g + 20g orzechów + 70g wafli ryżowych + 100g actimela
Posiłek przed treningowy:
Ryż brązowy 80g + pierś z kurczaka 150g + 50g zielonej sałaty + 150g pomidora.
Podczas treningu:
30g carbo
Po treningu:
100g banana + 30g białka
Posiłek po treningowy:
Ryż biały 80g + kukurydza 100g + tuńczyk 120g + oliwa 20g
Przed snem:
150g twarogu półtłustego
Dieta pisana na szybko dla kolegi, zerknijcie
Wzrost 175
wiek 17
waga 74kg
ja sie tam jeszcze za duzo nie znam, dopiero zglebiam tajniki tego sportu:)
ale twarog to bym rzucil na wieczor,przed snem i to chudy a nie poltlusty; po co smietana? sam,lub plus ciut chleba razowego,pelnoziarn. a do platkow odrobina mleka.
Twaróg jest na wieczór = przed snem. Półtłusty możebyć, albo chudy z oliwą z oliwek. Tak jest nawet lepiej bo wydłuża sie czas wchlanialnosci białka...
Co do mleka to nie potrzebuje, wole dolozyc sera i platkow. Mleko nie jest jakims super rozwiązaniem :P.
powiedzcie mi moi drodzy jak wy możecie jeść kur...a 100g płatków przecież tego jest tyle że masakra ja jak ziem połowe tego to mam odruch wymiotny i już po prostu niemoge rano ich jeść może macie jakąś rade?
Ja moge zjesc i 200g :) Nie wiem, to chyba zalezy od organizmu, indywidualnie dla kazdej jednostki. Ja jestem endo, lubie jesc, szybko tyje. Ty pewnie jestes ekto, nie lubisz jesc i wolno tyjesz :) PRoste :D
Nie ma na to rady... Ewentualnie mozesz sprobowac jakis srodkow na pobudzenie łaknienia.
Widze że sporo węgli z warzyw dałeś, prawie jak na redukcji;)
"Posiłek po treningowy:
Ryż biały 80g + kukurydza 100g + tuńczyk 120g + oliwa 20g"
podziel na dwie porcje oliwę np jedna tutaj a druga na kolacje
Dożuć jakieś orzechy/pestki/siemie lniane oprócz zdrowych tłuszczy roślinnych dostarczysz również cenne mikroelementy w tych nasionach
Rano dałbym zamiast twarogu jaja, no ale to wedle uznania
ps.też niemam problemu z płatkami owsianymi;) oczywiście ich niegotuje tylko zalewam mlekiem bo ugotowane tylko pęcznieją..
Tą oliwę podzielić na 2 porcję, jedna 15ml, druga 5ml. Czy po 10ml?
Wiki nie ja lubię jeść i dużo jem ale płatki to parzcież nie jedzenie:whistle: rzygać mi się chce jak je widze
Tą oliwę podzielić na 2 porcję, jedna 15ml, druga 5ml. Czy po 10ml?
ja bym dał po 10ml albo tylko w ostatnim 15ml ale to zależy od braków. W przedostatnim masz ryż biały(domyślam się że chodzi Ci o zwykły) zastąp go lepiej ryżem paraboiled albo brązowym(trochę dłużej się go gotuje ale mniejszy IG). Jak wyżucisz z posiłku po treningu oliwe a dasz w ostatnim 15ml to zamiast jeść 80g ryżu daj 100g(chodziło Ci o gotowy tuńczyk w oliwie czy sam dodajesz oliwe?) tylko uważaj żeby przedostatni posiłek niebył za późno bo ryż pójdzie w fat(ja np. przedostatni mam 2h przed snem a ostatni czyli ryż+oliwe 0,5h przed snem, więc jem też tylko koło 70g ryżu)
Wiki nie ja lubię jeść i dużo jem ale płatki to parzcież nie jedzenie:whistle: rzygać mi się chce jak je widze
hehe to dodaj jakichś owoców np jagody czy orzechy albo nawet zwykłe rodzynki czy miód;) ja też nieprzepadam za samymi płatkami ale z dodatkami jest już ok
Specjalnie dałem ryż biały (zwykły) po treningu, bo ma wieksze IG.
Ja płatki jem z twarogiem, śmietaną, truskawkami i miodem. Inaczej nie wchodza...
Specjalnie dałem ryż biały (zwykły) po treningu, bo ma wieksze IG.
ok, to w sumie też jest rozwiązanie bo przyspieszasz transport papu do mieśni, ja od czasu do czasu daje kakao bezpośrednio po treningu
Ja płatki jem z twarogiem, śmietaną, truskawkami i miodem. Inaczej nie wchodza...
nigdy jeszcze niejadłem płatek z twarogiem i truskawkami, jutro chyba trzeba będzie spróbować;)
Palce lizać, spróbuj, a później będziesz już tak jadł cały czas :D
Ale jak pisałem tą dietę to dałem jagody i maliny, bo mój kumpel truskawek nie lubi :D. Dzisiaj właśnie tak spróbowałem... Jeszcze lepiej.
Szymon1992
26-04-09, 19:22
niezłe