Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie do bardziej doświadczonych .

Lillie
25-04-09, 12:16
Cześć .
Mam na imię Lillie , jestem tu nowa , więc nie wiem czy powstał podobny post pod mój , ale to się wytnie :happy:.
Mam 17 lat , ważę 71 kg i 166cm wzrostu .
Chciałabym jakoś wyrobić sobie biceps na rękach , umięśnić brzuch i uda .
Może pomożecie mi w jaki domowy sposób mogłabym sobie je wyćwiczyć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam .

Lillie .

Trother
25-04-09, 12:39
ale w jakim celu chcesz wyćwiczyć te mięśnie? uprawiasz jakiś sport? czy chcesz poprostu zrzucić na wadze?

Voice666
25-04-09, 12:59
Zapraszam do działu trening tam wszystko jest co i jak żeby być pięknym i mieć wielkie bicepsy. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to tam dostaniesz na nie odpowiedzi.

slim shady
25-04-09, 13:23
rozumiem, że chcesz starcić na wadze i uwidocznić sylwetke

Fehu
25-04-09, 14:40
Cześć .
Mam na imię Lillie , jestem tu nowa , więc nie wiem czy powstał podobny post pod mój , ale to się wytnie :happy:.

Lillie .

Mieszkam blisko Wrocławia możemy razem poćwiczyć :whistle: (joke)

Bardziej serio..
Co do mięsni bicepsa do czego Ci one potrzebne? Co do brzucha zależy w jakim jest obecnym stanie xD jeśli masz tłuszczyk to uprawiaj aeroby (czyt. bieganie etc.) jeśli nie masz to a6w, abs

Lillie
25-04-09, 14:46
No chciałabym stracić przede wszystkim na wadzę , co do sportów to nie mam jakiś wybranych których ćwiczę , może oprócz ASG i codziennego roweru . Jestem dość leniwą kobietą , która raczej próbuję swoich sił , lecz nic mi nie wychodzi tak jakbym chciała ...:sick:
Myślałam o podnoszeniu jakiś ciężarków czy czegokolwiek ...
Chcę tylko umięśnić swoje ciało .

Lillie
25-04-09, 14:47
Mieszkam blisko Wrocławia możemy razem poćwiczyć :whistle: (joke)

Bardziej serio..
Co do mięsni bicepsa do czego Ci one potrzebne? Co do brzucha zależy w jakim jest obecnym stanie xD jeśli masz tłuszczyk to uprawiaj aeroby (czyt. bieganie etc.) jeśli nie masz to a6w, abs

Biegać nie mogę , ty może nie masz problemów z biustem , ale ja raczej mam się na co skarżyć :P

michal_f
25-04-09, 14:47
napewno chodzi ci o umiesnienie ? a moze ujedrnienie ?

Lillie
25-04-09, 14:55
napewno chodzi ci o umiesnienie ? a moze ujedrnienie ?

umięśnienie xD

Fehu
25-04-09, 17:55
Z tym biustem nie kminie ale lecimy dalej xD
Jeśli chcesz schudnąć (a przypuszczam ze chcesz to zrobic do wakacji) to musisz się nastawić na aeroby. Specem w tej dziedzinie na forum to jest Jolly
Jeśli nie możesz biegać to może jazda na rowerze, pływanie czy tam jakiś aerobik..
A co do umięśnienia pewnie chcesz facetów lać po łbie... wiesz swojej płci poleciłbym domowy trening Domatora ale Kobiecie to nie wiem co polecić

kubaCK
25-04-09, 18:37
Z tym biustem nie kminie ale lecimy dalej xD
Jeśli chcesz schudnąć (a przypuszczam ze chcesz to zrobic do wakacji) to musisz się nastawić na aeroby. Specem w tej dziedzinie na forum to jest Jolly
Jeśli nie możesz biegać to może jazda na rowerze, pływanie czy tam jakiś aerobik..
A co do umięśnienia pewnie chcesz facetów lać po łbie... wiesz swojej płci poleciłbym domowy trening Domatora ale Kobiecie to nie wiem co polecić
zapewne ma duzy biust i bieganie sprawia jej trudnosc... ale z tego co slyszalem sa staniki ktore usztywniaja piersi i swobodnie mozna biegac...

Jolly
25-04-09, 18:49
Wklej fotkę biustu, może coś zaradzimy. :P

A tak na serio to jak kubaakorona mówi, są usztywniające staniki, nawet nie drogie. Odwiedź sportowy sklep. Poza tym aeroby to też pływanie, rower, orbiterki... Kończąc: wagę zrzucisz dietą, wydolnościówki to tylko wspomagacze.

Alternatywa może być też trening siłowy, ale jakoś średnio to widzę u kobiety :)

//Jolly

Lillie
25-04-09, 23:41
Drodzy chłopcy ..
Powiem szczerze do bólu , nie będę owijała w bawełnę .
Z moim rozmiarem tak czy siak nie tylko mi będzie biust latał ale i inne części ciała , więc nie ma co się angażować w bieganie xD
W dietach mam efekt jo -jo schudnę 5 kg przytyję 10 :sick:
A mięśnie mi potrzebne też dla własnej satysfakcji , bym się czuła bezpiecznie.
Najwyżej zapiszę się na basen i aerobik .
Może chociaż wiecie ile będzie trwało wyrobienie widocznego bica ?:happy:

slim shady
25-04-09, 23:52
WIęc dieta to podstawa, dam Ci kilka rad dzięki którym powinnaś zrzucic to co Ci przeszkadza :
Jak narazie wstrzymałbym sie ze spalaczami, musisz w swoje życie wprowadzic diete i intensywne cwiczenia aerobowe, unikaj fast foodow słodyczy, słodkich i sztucznych napojów, ogranicz w swojej diecie węglowodany i tłuszcze, zwiększ ilość spozywanego białka, jedz często ale w małych ilościach 5-6 posiłków dziennie, im blizej nocy tym mniej węglowodanow w posiłku, pij wode,zieloną herbate, jedz dużo warzyw i owocow.
Zmien nawyki żywieniowe np. białe pieczywo na ciemne, ziemniaki na brązowy ryż itp
Nie podjadaj, musisz obliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne i spozywac mniej kalorii.

Co do ćwiczeń to uprawiaj ćwiczenia aerobowe(bieganie rowerek,pływanie,steper,piłka nożna,siatkówka,koszykówka,box itp) ale jak zaczynasz biegać i masz problemy z wagą łatwo jest o kontuzje stawów, najlepiej jakbyś zaczeła od basenu, spacerów, potem dopiero zabrac sie za reszte tych cwiczen.
Aeroby uprawiaj 3-4 razy w tygodniu minimum 30-40 minut ( po 30 minutach organizm zaczyna pobierac energie z tłuszczu) Jak masz problemy z wykonaniem tak długiego treningu to zaczynaj od 10-15 minut i co jakiś czas wydłuzaj długość trwania

ps. zacznij od rowerka a najlepszą alternatywą jest basen, a te diety z damskich czasopism to mozna o kant dupy rozbić, na siłowni możesz robić trening ogólnorozwojowy albo ACT

adonis18
26-04-09, 00:54
jakby co to nie biegaj na wałach bo masa zboków tam grasuje.
basen jest najlepszą opcją. rozumiem że mięśnie to akurat nie jest twój nawiększy problem...
mięśnie dają tylko pozorne poczucie bezpieczeństwa (wiem co mówie). po prostu nie chodź nigdzie sama i tyle a jak ktoś cie będzie zaczepiał to krzycz na cały głos i uciekaj. jak ktoś cie szarpie to nie krzycz "niech mi ktoś pomoże" bo każdy to oleje myśląc ż eto nei do niego. wybie rasz konkretną osobę - najlepiej faceta w policyjnym mundurze :)
napisz mi najlepiej na priv ocokaman bo tak ogólnikowo to ciężko będzie coś pomóc

szatan z tobą :rockon:

Jolly
26-04-09, 08:11
A mięśnie mi potrzebne też dla własnej satysfakcji , bym się czuła bezpiecznie.
+2cm mięśnia w bicu nic ci nie da.

Co do twojej diety jo-jo to po prostu po skończeniu właściwej trzeba się pilnować. Odchudzanie to zmiana nawyków żywieniowych na całe życie (!!)

Jak mówiłem, alternatywą może być trening siłowy z ujemnym bilansem kalorycznym. Jeśli chodzi o spalanie tłuszczu jest to dużo skuteczniejszy system niż aeroby, ponieważ mięśnie spalają tłuszcz podczas regeneracji, a aeroby są za mało intensywne żeby takie zjawisko występowało, w dodatku trzeba mieć dobra kondycję aby dojść do tego tłuszczu.

Apropo aero zauważyłem że na necie krąży jeden mit.

po 30 minutach organizm zaczyna pobierac energie z tłuszczu
Generalnie nie jest to sztywna zasada. Przez pierwsze ~20min spalane jest 20% tł i 80% węgli. Przez 20-40min 50/50, od 40min 80% tł, 20% węgli...

Jeśli biorąc pod uwagę efektywność spalania tłuszczu to lista będzie taka:
-Brak pożywienia.
-Ostry trening siłowy.
-Interwały.
-Lekki Trening siłowy.
-Aeroby
-Reszta ćwiczeń aerobowych.

//Jolly

Fehu
26-04-09, 09:30
Generalnie nie jest to sztywna zasada. Przez pierwsze ~20min spalane jest 20% tł i 80% węgli. Przez 20-40min 50/50, od 40min 80% tł, 20% węgli...
O takich proporcjach to nie wiedziałem, wujek Jolly znów się postarał
Żeby nie było, że off to myślę, że na basenie możesz się trochę krepować dlatego stawiam na ten aerobik

slim shady
26-04-09, 10:38
tak wiem ale według mnie po 30 minutach zaczyna sie spalanie właściwe ;)

Jolly
26-04-09, 10:54
No tak, bo te 20% z i tak małej liczby to bardzo mało, a za właściwe można przyjąć te 50%...

//Jolly

Lillie
26-04-09, 12:17
Z tą dietą nie jest aż tak strasznie , raczej po prostu zmienię nawyki żywieniowe i będę je stosowała jako zwykłe pożywienie.
Na basenie nie mam się co tak aż wstydzić , jest aquapark we Wrocławiu to pójdę zobaczę co i jak :P
Tylko wiecie jak to z babami jest , ja mam raczej słomiany zapał do wszystkiego i chciałabym teraz , natychmiast być szczupła , silna itp .
Ale tak naprawdę to najważniejszym problemem moim to wola .
Nie jest zbyt silna i za często sięga po coś słodkiego :silenced:.
Ekhem chyba takie są kobiety :lol:

Dzięki za rady :smile:

Ave :rockon:

Fehu
26-04-09, 12:28
No i siur,. powodzenia

Lillie
26-04-09, 17:25
Potem się pochwale moimi osiągnięciami :P

Jolly
26-04-09, 17:33
No silna wola to podstawa, i nie tylko kobiety mają z tym problemy :)

Pozdrawiam.

//Jolly

Trother
27-04-09, 11:04
Cześć .

Lillie .

Moim zdaniem podstawą domowych sposobów w redukowaniu tkanki tłuszczowej jest najprostsza aktywność ruchowa jaką jest bieganie więc zacznij od tego potem rozciąganie a dopiero potem ćwiczenia typu brzuszki przysiady możesz kupić sobie jakieś sztangielki i ćwiczyć nimi biceps triceps barki i robic rozpiętki bo to w jakiś sposób zastępuje baterflaya na nogi rób wykroki ze sztangielkami oraz na skośne brzucha odchylanie się w bok ze sztangielkami i pamiętaj że jakiekolwiek ćwiczenie w twoim przypadku musi składać się z 4 serii i dużej liczby powtórzeń tzn 25....krótkich przerw oraz używania małego ciężaru i podstawą jest ograniczenie węglowodanów oczyszczonych i pustych kcal głównie znajdujących się w słodyczach i fastfoodach jedz zdrowe domowe jedzenie

Lillie
27-04-09, 15:11
Hm . ok, rozumiem już na czym mam się opierać mam nadzieję że mi się uda i to poskutkuje ;)

fallenursus
27-04-09, 17:12
Biegać nie mogę , ty może nie masz problemów z biustem , ale ja raczej mam się na co skarżyć :P

zdjecia albo klamiesz!

:twisted:
:lol:

Jolly
28-04-09, 07:50
fallenursus: Idź sobie spamować na doping, ok? ;/

//Jolly

fallenursus
28-04-09, 15:06
Jolly troche poczucia humoru by Ci sie przydalo , boj ak widac kolezanka go ma.

Jolly
28-04-09, 16:27
Ale ja nie mam!!, a konkretnie nie lubię jak ktoś mi spamuje z błędami w dziale :yawn:. Napiszesz jeszcze jeden bezsensowny post w moich działach to dostaniesz z osta.(żeby nie było ze nie ostrzegałem)

//Jolly

fallenursus
28-04-09, 16:38
Ale ja nie mam!!, a konkretnie nie lubię jak ktoś mi spamuje z błędami w dziale :yawn:. Napiszesz jeszcze jeden bezsensowny post w moich działach to dostaniesz z osta.(żeby nie było ze nie ostrzegałem)

//Jolly
jednego czy znowu 3 naraz?

Jolly
28-04-09, 19:36
3 naraz.

//Jolly