Zobacz pełną wersję : Porada dla początkującego
Witam
mam 20 lat 185 cm wzrostu i 75 kg wagi, ćwiczę już od gimnazjum a od pół roku systematycznie, stosuje się do diety którą kiedyś znalazłem na tym forum :)
jaką odżywkę polecilibyście na początek: żeby przybrać na wadze nie zapominając o wzroście siły ;p
Prosiłbym o rzetelną poradę
Pozdrawiam
jak na sam poczatek to jakies mono polecal bym z universal do tego jakis gainerek , witaminki , bcaa
tak jak wyzej, a jesli chodzi o gainerka to polecam mutant massa jest naprawde dobry, pozdro
Jak na początek to te pieniądze, które byś włożył w odżywki włóż w porządne żarcie.
Hehe... dobrze powiedziane ;) chociaż czasem nawet chudzielec może jeść jak zapaśnik sumo i nie będzie przybierał na wadze :p wszystko zależy od przemiany materii i tak dalej ale na mase to jak ktos juz tam powiedział mutant mass i białko w proszku
Jak dostarczy odpowiedniej ilości składników odżywczych to będzie rósł. Dieta jest najważniejsza, potem dopiero trening. Dobrze voice669 mówi. Odstaw suple, a porządnie zjedz.
//Jolly
jeśli chodzi o jedzenie to jem dość sporo niczego sobie nie odmawiam... pracuje i jestem kawalerem, także na wiele mogę sobie pozwolić... ale i tak jestem szczupły, za szybka przemiana materii;/
To jedz jedzenie wartościowe, a nie co popadnie. W dziale dieta wszystko jest, wystarczy jak poszukasz. A odżyweczki swoją drogą. Osobiście też szamam białko, ale to tylko uzupełnienie diety a nie dieta sama w sobie.
A jak chcesz już się wziąć za odżywkę, to proponuję mono tak jak Nyczek, ale z Olimpu. Jest bardzo tanie, a stosowałem je 3 razy i za każdym razem byłem naprawdę zadowolony.