Zobacz pełną wersję : BCAA po białku.
Słyszałem ze bcaa nie mozna brać z białkiem bo wtedy zamienia się ono w zwykłe białka (nie rozgałęziooneee) :) Czy to prawda?
2. Pytanie:
Czy jak zjem posiłek a w nim białko o 14:30 to czy o 15 moge juz wcinać bcaa? Czy za wczesnie jeszcze?
Aminokwasy rozgałęzione to aminokwasy rozgałęzione i jeśli chodzi o budowę to nic się nie może zmienić.
Odpowiedź 2: Raczej nie widze sensu stosowania BCAA przed treningiem jeśli 1,5h wcześniej zjadłeś posiłek bogaty w białko bo ono jeszcze wtedy "działa". Ja biorę pod koniec treningu lub tuż po.
0,5h*
1,5h zresztą też :razz:
Damian st-ce
23-04-09, 18:44
Ja jem posiłek przed treningowy godzinę przed treningiem, a 15 minut przed biorę Bcaa ok. 5g. Taka sama dawka rano i zaraz po treningu.
ja na swoich Purple Wrath nawet mam napisane, że mam przed treningiem brać :)
Aminokwasy rozgałęzione to aminokwasy rozgałęzione i jeśli chodzi o budowę to nic się nie może zmienić.
Odpowiedź 2: Raczej nie widze sensu stosowania BCAA przed treningiem jeśli 1,5h wcześniej zjadłeś posiłek bogaty w białko bo ono jeszcze wtedy "działa". Ja biorę pod koniec treningu lub tuż po.
Wiesz jak się trawią aminokwasy? Rozpadają sie na mniejsze kawałki ;) Dlatego chyba nie ma sensu brac tych rozgalezionych razem z nie rozgalezionymi.
ja biore 7g 30min. przed treningiem.
Wiki nie ucz ojca dzieci robić :) Nie chcesz słuchać, twoja strata.