PDA

Zobacz pełną wersję : insulina

xxmłodyxx
22-04-09, 12:51
a więc mam pytanie czy insulina jest bezpieczna???kolega brał i urósł do 189cm i ma 19 lat a jego starszy brat ma tez około 180...czytałem ze insulina potęguje działanie HG

fallenursus
22-04-09, 13:22
a więc mam pytanie czy insulina jest bezpieczna???kolega brał i urósł do 189cm i ma 19 lat a jego starszy brat ma tez około 180...czytałem ze insulina potęguje działanie HG
insulina ma 0 WPLYWU NA WZROST! INSULINY SIE NIE BIERZE NIGDY SAMEJ,ZAWSZE Z HGH+T3,MYSLE ZE W TYM WIEKU INSULINA BY CIE ZABILA, ----KURWA SERIO,
ps. wtf? gdzie voldek od zamykania i usuwania takich zeczy?!:pray:

urlich28
22-04-09, 13:30
Niedługo 10 latki beda pytali o insuline. Ku... co sie porobiło.

Pakerek001122
22-04-09, 13:33
Niedługo 10 latki beda pytali o insuline. Ku... co sie porobiło.

Kazdy ma prawo sie zapytac poto jest to forum?? Zeby takim desperatom odradzac takie srodki... Kto pyta ten nie bladzi.

lg team
22-04-09, 13:52
slin to sliski temat,
mysle ze niebardzo dla wiekszosci tutaj,

NIKOLIS 168
22-04-09, 14:03
słyszałem od znajomych ze nie którzy mdleli na cyklu na tym środku... ogolnie trzeba miec duze doświadczenie i non stop kontakt ze znajomym lekarzem bo insulina jest najbardziej niebezpiecznym ze wszystkich dostępnych środków dopingujących. Nieumiejętne użycie tego środka może wywołać bezpośrednie zagrożenie życia, może prowadzić bardzo szybko do uszkodzenia mózgu, śpiączki, a nawet do śmierci. Trzeba miec jakies carbo non stop przy sobie... Ogolnie nie brałbym tego, wiecej na ten temat wypowie sie vold który robil cykle na tym srodku i bardzo sobie chwalił...

xxmłodyxx
22-04-09, 14:46
właśnie wiem ze może zabić i dlatego się pytam...fallenursus jak bys chciał wiedziec to insulina poteguje działanie hormonu wzrostu...a moze są jakies inne zeczy np arganina..podobno cos daje ale przosze o wypowiedzi na ten temat

ciaastek91
22-04-09, 14:49
ale o co ci chodzi z tym potegowaniem dzialania hgh?
to i tak nie bedzie mialo zadnego wplywu na rosniecie w gore.

fallenursus
22-04-09, 14:54
właśnie wiem ze może zabić i dlatego się pytam...fallenursus jak bys chciał wiedziec to insulina poteguje działanie hormonu wzrostu...a moze są jakies inne zeczy np arganina..podobno cos daje ale przosze o wypowiedzi na ten temat

kolego nie klucmy sie.

The mean maximal GH concentration in response to insulin-induced hypoglycemia for all the subjects (n = 16) was 31.1 ±3.6 ng/ml (±SEM) on day 1 of the control period and 23.4 ±3.1 (SEM) on day 2, not statistically significant.
A significant decrease in the maximal peak GH response (n = 8) after insulin-induced hypoglycemia was observed at 8 and 12 hr after HGH administration was terminated with mean peak values for GH of 4.6 &plusmn;1.3 ng/ml and 10.4 &plusmn;1.9 ng/ml, respectively (P < 0.01). A progressive return to control values was noted between 12 and 24 hr. The GH responsiveness of the saline-treated group (n = 5) was unchanged from that observed during the control period.

dlaczego biora, hgh z insulina? bo insulina obniza jego poziom. dlaczego biora cytomel? bo hgh obniza jego poziom. prosze nie lap sie za insuline bez opieki lekaza bo w najlepszym wypadku zostaniesz cukrzykiem, a w najgorszym -pierdolnierz w kalendasz.
Moze chodzi ci o INSULINE LIKE GROWTH FACTOR? igf-1? ale to nie insulina kolego...

fallenursus
22-04-09, 14:59
ale o co ci chodzi z tym potegowaniem dzialania hgh?
to i tak nie bedzie mialo zadnego wplywu na rosniecie w gore.

to zalezy od wieku pacjenta i czy ma juz pozrastane growth plates? nie wiem jak to po polsku:(

fallenursus
22-04-09, 16:56
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18284

parodia.
ciekawe czy to ten sam wujek ci powiedzial o tej insulinie?
zacznij robic mc i przysiady to zaczniesz rosnac.
mc i przysiady najlepiej wplywaja na produkcje hormonu wzrostu

vold
22-04-09, 17:07
insa nie ma nic wspólnego ze wzrostem, brałem 2 lub 3 razy juz nie pamiętam, cel - masa nie wzrost i jako dodatek do cyklu, zdecydowanie odradzam i powiem że teraz bym juz nie pojechał na insie za duża odpowiedzialność i ryzyko, chwila nieuwagi i brak wiedzy itp, może prowadzić do śmierci.

Trzymajcie się od tego z daleka!

fallenursus
22-04-09, 17:12
krutko czy dlugo dzialajacego slina brales? i dlaczego taki wybor?samego slina czy przy hgh? jak dlugo?jaka dawka? ile przy tym przyrosles?

ciekawia mnie relacje ludzi ze slinem :)
najlepszy tucznik pod sloncem wkoncu :)

vold
22-04-09, 17:17
Wiadomo że krótką, jakie dawki juz nie pamietam, zastosowałem bo nie mogłem przekroczyć pewnej wagi, a czy się udało czy nie to nie ważne.

Zresztą insa była tylko dodatkiem do wielu innych środków.

fallenursus
22-04-09, 17:22
Wiadomo że krótką, jakie dawki juz nie pamietam, zastosowałem bo nie mogłem przekroczyć pewnej wagi, a czy się udało czy nie to nie ważne.

Zresztą insa była tylko dodatkiem do wielu innych środków.

to oczywiscie zrozumiale ze insa tylko jako dodatek do SAA bez saa nigdy niespotkalem. Uhm sa potwierdzenia ze dluga insa lepiej wplywa na przyrost. Ale to naprawde trzeba uwazac.Bez gluco-tabsow w kieszeni raczej nie mozna spacerowac :)

Criplo
22-04-09, 19:31
a tak z ciekawosci (teoria) gdyby dac inse do np. propa solo to co ? masa by poszla lepiej ?

fallenursus
22-04-09, 19:58
a tak z ciekawosci (teoria) gdyby dac inse do np. propa solo to co ? masa by poszla lepiej ?

slin jest dodawany do cyklonow jako transporter papu do miesnia.

reszty sie domysl ;)

Criplo
22-04-09, 20:13
teoretycznie sama insa powinna dawac lepszy regen np. transport po treningu - a praktyka mowi co innego - bo zalewasz sie tluszczem ;<

fallenursus
22-04-09, 20:19
teoretycznie sama insa powinna dawac lepszy regen np. transport po treningu - a praktyka mowi co innego - bo zalewasz sie tluszczem ;<
aha, to ci co nie umieja jesc,i sie boja T3 :P to nie atak ani prowokacja :twisted:

insa to nie zabawka jak wymienili wyzej. [przy tym trzeba sie znac na kazdym innym wspolpracujacym srodku. Saa,tarczyca,hormon wzrostu i weidziec co,jak,kiedy brac zeby naprawde byly efekty takie jak powinny byc.NI wspomne juz o treningu.

mysle ze to jede klocki lego ktorych sie boje :)nieraz bylem hypo, bo trenuje o 4am, naczczo, moge sobie tylko wyobrazic co sie moze dziac jak slin wskoczy w akcje..

pomeran
22-04-09, 21:22
dlaczego biora, hgh z insulina? bo insulina obniza jego poziom. dlaczego biora cytomel? bo hgh obniza jego poziom.

Albo się popraw albo wytłumacz mi dlaczego twierdzisz że insulina obniża poziom hgh, skoro obniża poziom hgh to po chuj niby ja wszyscy kulturyści biorą

fallenursus
22-04-09, 21:49
Albo się popraw albo wytłumacz mi dlaczego twierdzisz że insulina obniża poziom hgh, skoro obniża poziom hgh to po chuj niby ja wszyscy kulturyści biorą

branie slina bez hgh i hgh bez slina,(+cytomel oczywiscie) jest bezsensem.Te 3 srodki bardzo dobrze ze soba wspolpracuja.

prztlumacz sobie ten paragraf z poprzedniej strony po ang. co przekopiowalem z pubmed'a.
wynika z tego ze dzialanie hgh sie obniza przy podawaniu slina

A significant decrease in the maximal peak GH response (n = 8) after insulin-induced hypoglycemia was observed at 8 and 12 hr after HGH administration was terminated with mean peak values for GH of 4.6 &plusmn;1.3 ng/ml and 10.4 &plusmn;1.9 ng/ml, respectively (P < 0.01). A progressive return to control values was noted between 12 and 24 hr. The GH responsiveness of the saline-treated group (n = 5) was unchanged from that observed during the control period.

a ludziom ktorym zamiast slina podawali saline(0 pojecia jak to po polsku) poziom dzialania zostal bez zmian.

pubmed jest bardzo ciekawa stronka :) niestety nie znam zadnych polskch takich.
niegdy nie uzywalem insuliny, poprostu powtarzam wczesniej przeczytane wiadomosci. Wiem na tyle zeby sie do niej nie dobierac :)

profesjonalny kulturysta niepowie ci nigdy co naprawde bierze. ajak poszczegonly srodek dziala ogolnie mozna sie dowiedziec z neta

fallenursus
22-04-09, 21:54
a po chu.. biora? to chyba logiczne transport masy rzarcia prosto do miesni. bez dodatkowych anabolikow,t3,slina, bardzo ciezko przerobic 10 000 kalori na mieso.nie wiem moze ja juz logicznie nie mysle :)

pomeran
22-04-09, 22:12
Może nie bezpośrednio mi ale mojemu koleżce porządny kulturysta powiedział co brał i wiem ze brał hgh i duże dawki insuliny mówił że sie musiał bardzo pilnować i bał sie położyć spać jak nie zjadł kostki czekolady

Criplo
22-04-09, 22:13
no a bez hgh i t3 insa solo w jakims testem ? ma 0 dzialanie ? pzdr bo sa sprzecznie teorie

pomeran
22-04-09, 22:26
no a bez hgh i t3 insa solo w jakims testem ? ma 0 dzialanie ? pzdr bo sa sprzecznie teorie

Jeśli już ktoś się zdecyduje na insulina to bez hgh niech nawet nie zaczyna

fallenursus
22-04-09, 22:39
Jeśli już ktoś się zdecyduje na insulina to bez hgh niech nawet nie zaczyna

tia..a porzadny hgh to juz nie drobne ze skarbonki niestety:evil:

pomeran
22-04-09, 22:50
I biorąc insulinę w większych dawkach pamiętać trzeba że spóźnisz sie z posiłkiem i możesz mieć poważne problemy typu śpiączka czy cukrzyca, niby od czego Coleman ma cukrzyce nie chce mi się wieżyc że ja miał od dziecka

xxmłodyxx
23-04-09, 16:14
autor tematu i tak nie urosnie w gore:lol:

tak a niby czego???

fallenursus A CO TO JEST INSULIN LIKE GROWTH FACTOR???

i tak napprawde szczeze powiedzcie mi czy lepiej zeby teraz przestał cwiczyc czy cwiczyc cały czas????i czy napszykład arganina cos pomoze bo cos czytałem na ten temat...mase i mięsnie mozna zdobyc ale wzrostu juz nie...i dlatego prosze o szczere odpowiedz

fallenursus
23-04-09, 16:18
masz dopiero 14 lat. Masz jeszcze dosc duze szanse na wzrost nie weim oco ta panika wogole;) nie jaraj fajkow tylko:)
IGF-1 lr3

www.google.pl :twisted:

urlich28
23-04-09, 16:35
Do autora, kup sobie jakas odzyweczke, trenuj, jedz porzadnie a urosniesz. Nie potrzebne tobie zadne ssa. Wszystko przed Toba.

xxmłodyxx
23-04-09, 19:30
http://www.allegro.pl/item617122958_uruchom_hormon_wzrostu_arginina_orni tyna_lizyna.html

a co myslicie o tym???

fallenursus
23-04-09, 19:33
http://www.allegro.pl/item617122958_uruchom_hormon_wzrostu_arginina_orni tyna_lizyna.html

a co myslicie o tym???

na tym dziale ludzie jedza grzmoty, a sraja piorunami.
o suple prosze sie pytac w dziale o suplach :twisted:

NIKOLIS 168
23-04-09, 20:33
Ja w wieku 14-16lat to dopiero zacząłem tak naprawde rosnac w góre, jak znajde moj bilans to dokładnie napisze...

xxmłodyxx
23-04-09, 21:26
NIKOLIS 168 no to czekam...

Criplo
23-04-09, 21:30
hah mylalem ,ze masz 140i problem ja mialem w wieku 15lat 172 (nie mam wczesniejszego wpisu) teraz mam 194 i 23lata

Siena8
24-04-09, 23:24
Do autora, kup sobie jakas odzyweczke, trenuj, jedz porzadnie a urosniesz. Nie potrzebne tobie zadne ssa. Wszystko przed Toba.

Do autora, zostaw kulturystyke na później bo jesteś za młody, a jak już to bez żadnych supli o dopingu już nie mówiąc, ale ty i tak oczywiście będziesz wiedział lepiej i zrobisz jak chcesz bo musisz być większy od kolegów w klasie !!! W sumie Ci się nie dziwie 14lat, uhuhuhu w sile wieku już jesteś ;)

skajłoker
24-04-09, 23:41
w twoim wikeu tez miałem tyle teraz mam 185,5 i 18 latpozdro

wojtas3
25-04-09, 01:24
jedzą grzmoty a srają piorunami ten tekst zwalił mnie z nóg :yawn:

Jolly
26-04-09, 20:57
Spox :lol:

xxmłodyxx
18-05-09, 21:44
sory ze odswiezam stary temat ale nie opłacalo sie zakładac nowego....i jeszcze raz moje pytanie....czy insulina nawet w bardzo małych dawkach szkodzi??? bo łepek mi mówił ze 3ml to na pare strzał bedzie

KowalX
18-05-09, 21:52
sory ze odswiezam stary temat ale nie opłacalo sie zakładac nowego....i jeszcze raz moje pytanie....czy insulina nawet w bardzo małych dawkach szkodzi??? bo łepek mi mówił ze 3ml to na pare strzał bedzie

a co chcesz się za to brać w wieku 14lat?

xxmłodyxx
18-05-09, 21:59
ja chce urosnąc bo juz pierdolca dostaje jak stoje z łepkami z klasy i huj z tego ze jestem najszerszy jak jestem prawie najnizszy...ja mam 168-69 a oni po 172-79

pablo91prg
18-05-09, 22:05
Ja bym do psychologa sie wybrał na Twoim miejscu, bez obrazy oczywiscie.

xxmłodyxx
18-05-09, 22:16
a myslisz ze nie chciałem...ale tak na serio takie pytanie jeszcze...czy moze byc tak ze rosne fazami???np kiedys tez byłem najmniejszy w podstawówce puzniej urosłem w 6 klasie ze byłem prawie najwyższy a teraz znowu stoję...

KowalX
18-05-09, 22:29
a myslisz ze nie chciałem...ale tak na serio takie pytanie jeszcze...czy moze byc tak ze rosne fazami???np kiedys tez byłem najmniejszy w podstawówce puzniej urosłem w 6 klasie ze byłem prawie najwyższy a teraz znowu stoję...

spoko do 15 roku życia byłem niski,że masakra,a w liceum mnie wyrzuciło...
a ja niedawno jeszcze 1cm urosłem ,a niby w tym wieku to już się nie rośnie...

ps.
twoi rodzice są niscy?Po tym możesz wiele zobaczyć ...

xxmłodyxx
18-05-09, 22:49
mama ma 170cm ale jej ojciec ma 177 a tata ma 177 ale dziadek był chyba wyzszy bo i bracia taty są wyszsi

pomeran
18-05-09, 22:56
twoi rodzice są niscy?Po tym możesz wiele zobaczyć ...

Bardziej po dziadkach niż po rodzicach wzrost można mieć, moi rodzice są niscy a ja mam 190cm rodzice są ok 15-20 cm niżsi ode mnie, kuzynów mam jeszcze wyższych ode mnie a wujek tez jest niski za to dziadek był wysoki
Co do rośnięcia fazowego to kazdy tak ma że przez jakiś czas ma przestój ja w wieku 15lat miałem 185cm miałem przestój i po jakimś czasie znowu zacząłem rosnąć

KowalX
18-05-09, 23:06
Bardziej po dziadkach niż po rodzicach wzrost można mieć, moi rodzice są niscy a ja mam 190cm rodzice są ok 15-20 cm niżsi ode mnie, kuzynów mam jeszcze wyższych ode mnie a wujek tez jest niski za to dziadek był wysoki
Co do rośnięcia fazowego to kazdy tak ma że przez jakiś czas ma przestój ja w wieku 15lat miałem 185cm miałem przestój i po jakimś czasie znowu zacząłem rosnąć

a ja mam wzrost po ojcu ,bo dziadkowie niscy ,ale nie wiem może jeszcze dalsza rodzina nie mam pojęcia

ale myślę ,że chłopak ma jeszcze dużo czasu na wzrost

Riddick23
18-05-09, 23:08
wymiekam jak to czytam....14 lat i takie mysli..za inse chce sie brac... chłopcze bedziesz jeszcze rozwijal sie do 21 roku zycia...14 lat to dopiero poczatek...bez jaj ku...!!! rozciagaj sie , gimnastykuj,o silce jeszcze nie mysl za bardzo ,Twoje kości i stawy jeszcze się nie wykształciły odpowiednio, więc ćwiczenia siłowe nie są wskazane. A jak juz tak bardzo zależy Ci na sile to - drążek, pompki, brzuszki,hantle,bez szalenstw z obciazaniem kregoslupa!!!wyciskanie na barki i inne ćwiczenia stojące, działające na szkielet osiowy(kręgosłup, czaszka, mostek) niesa odpowiednie w tym wieku
(martwy ciag ,przysiady ze sztanga itd nie dla ciebie jeszcze) twoj organizm produkuje teraz tyle hormonu wzrostu że szok!!!,Niestety wzrost zależy też od genów, choć oczywiście można go zahamować poprzez zły tryb życia. dobrze sie odżywiaj,owoce , warzywa, a nie cola,chipsy...nie pal fajek,prowadz zdrowy tryb życia,unikaj używek!!! A jeżeli już cwiczysz to nie podnoś zbyt duzych cieżarów np. na klate max wage swego ciala!!!Najlepiej małe cieżary i nabieraj techniki wykonywania,ladnie miesnie sie pokażą wtedy a nie szalenstwa jakies!!! Przemysl to a za jakiekolwiek saa dopiero po 21roku życia,To tyle z mojej strony...myśl o przyszlości....bo możesz przegrac życie szybko myśląc jak do tej pory....życze zdrowia no i rozwagi.

slim shady
18-05-09, 23:19
czlowiek rozwija się do 25 roku zycia

Azek
21-05-09, 12:38
Niemartw sie, male jest przeciez piekne :) ja koncze w tym roku 20 lat i mam niecale 172 :) i nie narzekam :P moze kiedys malem z tym problem.. bo zawsze bylem strasznie niski i chudziutki jak szedlem do 1 liceum wazylem 54 kg i mialem okolo 165cm wzrostu :P Teraz tez jestem niski ale nie robie sobie z tego nic, masz plusy, ze jezeli sie dopakujesz to odrazu bedzie u Ciebie widac :D hehe pozdrawiam i nie bierz sie za te swinstwo o ktorrym pisales! pozdrawiam