Zobacz pełną wersję : Witam / Pytanie
Witam, chciałbym się Was poradzić co brać jak brać i kiedy oraz jaką dietę stosować. Zaczynam właśnie chodzić na siłke ( już kiedyś coś ćwiczyłem na sucho ale to było już dawno) teraz zamierzam się ogarnąć na poważnie.
Mam 183 cm wzrostu , 97 kg wagi i 19 lat. Ziomki mówią mi żebym zaczął brać HMB, tyle że ja nie chce zrzucić wage tylko zamienić to na masę mięśniową . I właśnie w tym moje pytanie, jaki środek jest skuteczny (np. mietki / nitrobolon) i jaka dieta .
+ chciałbym dodać iż zależy mi w dość szybkim tępie powiększyć swoją posturę.
W tym sporcie nie ma nic szybko, chyba, że się za koks weźmiesz ale to i tak efekty nie są tak szybkie jak by się chciało ;) Innej rady niż redukcja a potem masa bądź odwrotnie nie ma. HMB Ci nic nie da, jeżeli już to jakiś spalacz na zrzucenie fatu (do tego oczywiście porządna dieta).
Nooo musialbys sie zdecydowac albo zrzucasz tluszcz, albo budujesz miesnie. Recomp juz wyzsza szkola jazdy :)
No dobra a jest jakis srodek np. normalnie na silke chodze regularnie + biore cos na spalanie tluszczu i na miesnie ?
Tak kolorowo nie ma raczej. Suplementy suplementami, to są tylko dodatki, prawdziwa siła tkwi w diecie. Ja osobiście radziłbym Ci najpierw zbić fat, możesz użyć spalacza, nie zaszkodzi, ale najważniejsze jest ograniczyć w diecie węglowodany i tłuszcze, zwiększyć podaż białka. Do tego treningi aerobowe (bieganie, pływanie, jazda na rowerze itd)- na samej siłowni sadła nie zrzucisz ;) Potem przerzucić się na masówkę- dieta z większą ilością węgli+ trening masowy na siłowni. Możesz też zrobić odwrotnie, ale wtedy bardzo zaleje Cię tłuszczem przy masówce i będzie go jeszcze więcej do spalania przy wycince ;)
NO niestety jak kolega wyżej Ci mowi nie ma tak łątwo :) Najpierw zabierz się za ułożenie dietki, potem treningu, zaczinj biegac a nastepnie pomysl o suplach .
Ziomki mówią mi żebym zaczął brać HMB, tyle że ja nie chce zrzucić wage tylko zamienić to na masę mięśniową .
Nie da się zamienić fatu na mięsień. Możesz ćwiczyć lejąc na redukcje, wtedy będziesz piekielnie silnym grubasem, lub zredukować i dopiero ćwiczyć.
//Jolly
możesz użyć spalacza, nie zaszkodzi,
mozecie zapodac jakas nazwe tego spalacza ?
Trening trening ostry trening i beda efekty wiadomo nic samo ani szybko nie przychodzi trzeba pracowac i ostro jechac ;) co do spalacza polecam Thermal Cora albo Thermal Pro Revolution poczytaj dzial Trening oraz Dieta tam napewno cos znajdziesz ciekawego ;) powodzenia zycze