PDA

Zobacz pełną wersję : Witam / Pytanie

bezel
21-04-09, 16:31
Witam, chciałbym się Was poradzić co brać jak brać i kiedy oraz jaką dietę stosować. Zaczynam właśnie chodzić na siłke ( już kiedyś coś ćwiczyłem na sucho ale to było już dawno) teraz zamierzam się ogarnąć na poważnie.
Mam 183 cm wzrostu , 97 kg wagi i 19 lat. Ziomki mówią mi żebym zaczął brać HMB, tyle że ja nie chce zrzucić wage tylko zamienić to na masę mięśniową . I właśnie w tym moje pytanie, jaki środek jest skuteczny (np. mietki / nitrobolon) i jaka dieta .

bezel
21-04-09, 16:54
+ chciałbym dodać iż zależy mi w dość szybkim tępie powiększyć swoją posturę.

wukio
21-04-09, 17:48
W tym sporcie nie ma nic szybko, chyba, że się za koks weźmiesz ale to i tak efekty nie są tak szybkie jak by się chciało ;) Innej rady niż redukcja a potem masa bądź odwrotnie nie ma. HMB Ci nic nie da, jeżeli już to jakiś spalacz na zrzucenie fatu (do tego oczywiście porządna dieta).

Symu
21-04-09, 17:51
Nooo musialbys sie zdecydowac albo zrzucasz tluszcz, albo budujesz miesnie. Recomp juz wyzsza szkola jazdy :)

bezel
21-04-09, 18:33
No dobra a jest jakis srodek np. normalnie na silke chodze regularnie + biore cos na spalanie tluszczu i na miesnie ?

wukio
21-04-09, 20:17
Tak kolorowo nie ma raczej. Suplementy suplementami, to są tylko dodatki, prawdziwa siła tkwi w diecie. Ja osobiście radziłbym Ci najpierw zbić fat, możesz użyć spalacza, nie zaszkodzi, ale najważniejsze jest ograniczyć w diecie węglowodany i tłuszcze, zwiększyć podaż białka. Do tego treningi aerobowe (bieganie, pływanie, jazda na rowerze itd)- na samej siłowni sadła nie zrzucisz ;) Potem przerzucić się na masówkę- dieta z większą ilością węgli+ trening masowy na siłowni. Możesz też zrobić odwrotnie, ale wtedy bardzo zaleje Cię tłuszczem przy masówce i będzie go jeszcze więcej do spalania przy wycince ;)

Symu
21-04-09, 20:40
NO niestety jak kolega wyżej Ci mowi nie ma tak łątwo :) Najpierw zabierz się za ułożenie dietki, potem treningu, zaczinj biegac a nastepnie pomysl o suplach .

Jolly
21-04-09, 21:04
Ziomki mówią mi żebym zaczął brać HMB, tyle że ja nie chce zrzucić wage tylko zamienić to na masę mięśniową .
Nie da się zamienić fatu na mięsień. Możesz ćwiczyć lejąc na redukcje, wtedy będziesz piekielnie silnym grubasem, lub zredukować i dopiero ćwiczyć.

//Jolly

bezel
21-04-09, 21:37
możesz użyć spalacza, nie zaszkodzi,

mozecie zapodac jakas nazwe tego spalacza ?

strejt
21-04-09, 21:51
Trening trening ostry trening i beda efekty wiadomo nic samo ani szybko nie przychodzi trzeba pracowac i ostro jechac ;) co do spalacza polecam Thermal Cora albo Thermal Pro Revolution poczytaj dzial Trening oraz Dieta tam napewno cos znajdziesz ciekawego ;) powodzenia zycze