Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : MASA - potrzebna pomoc

Szatan Serduszko
21-04-09, 15:44
Witam!

Mam 191 cm wzrostu, waze jedynie ~75 - 80 kg.
Nigdy nie cwiczylem jakos intensywnie na silowni, po prostu nie jestem nawet poczatkujacy mozna powiedziec. Niestety nie stac mnie na zakup sprzetu do cwiczen do domu.

Chcialbym w szybkim czasie nabrac masy miesniowej.
mam w domu hantelek xD
Czy moglbym szybko nabrac masy dzieki jakiemus preparatowi cwiczac hantelkami robiac pompki i tym podobne cwiczenia codziennie?
Sila jest na 2 planie, sily chce nabrac gdy nabiore masy cwiczac przez dluzszy czas. Na razie zalezy mi tylko na masie.

Prosze o udzieleniu pomocy zupelnie zielonemu xD
Widzialem ze sa takie srodki MEGA MASS czy cos czy to dobre jest?

Z gory dziekuje.
Pozdrawiam =)

know1126
21-04-09, 15:56
a masz mozliwosc chodzenia na silke, czy tylko w domu?
na silowni of coz lepiej bo po to to jest, ogolnorozwojowe, duzo jedz,odpowiednio, do tego moga byc takie preparaty wlasnie uzupelniajace.

Szatan Serduszko
21-04-09, 16:01
No właśnie nie mam dostepu do silowni mam hantelek 5 kg do tego jakies pompki i tego typu cwiczenia.
Czy z jakimis odzywkami typu MASS XXL szybka w taki sposob przybiore na masie, ewentualnie prosze o pomoc jakiej odzywki uzyc w tej sytuacji?

sensei92
21-04-09, 19:29
Witajcie! Jetem tutaj nowy na forum i znalazłem teamt Szatana. Słuchaj ja również nie jestem zaawansowanym cwiczącym, a cwicze jakies dwa miechy. Ćwiczyłem w domu i powiem ci tak wszystkie cwiczenia robilem prawie zle techniczne ato bardzo ważne, a tydzień temu poszedłem na prawdziwą siłownie i tam mi wszystko pokazali wszystkie błędy. Ok ale przejde do odzywek. Ja odradzam ci kupowania sztucznych pomp do poszerzenia się w klacie xD, jedyne co radze to jest dużo białka z produktów zwierzęcych( napewno znajdziesz je w domu) a dopiero mozesz sobie kupic jako dodatek i jeszcze raz dodatek jakieś Gainery weglowo-białkowe. Bo nic ci nie przyjdzie z tego ze kupisz sobie MASS XXL musisz sam naturalnie zbudowac swoje mięśnie.
Jedz duzo serów, serków homogenizowanych i wiejskich, pij mleko i wcinaj mięso. POzdro
Mam nadzieje ze moja wypowidz pomoze komus

Jolly
21-04-09, 19:38
Hantelką 5 kg nie zrobisz masy. Masa idzie z dużych wolnych ciężarów typu ciągi, siady, wyciskanie.

//Jolly

sensei92
21-04-09, 19:41
Ale ja niewidze problemu niech Szatan zrobi sobie obciążenia np z wody okolo 1 litr to 1 kg wiec niech kupi sobie pelno butelek i naleje wody i połączy xD

Jolly
21-04-09, 19:46
Ile kupi?, 50?. No bez przesady.

//Jolly

sensei92
21-04-09, 19:54
hehe ale Jolly nie musi, ale to jest taka kombinacja jeżeli brakuje sprzętu i obciążeń mój trener z silowni tak mi doradził . Że on tez tak zaczynał.

Jolly
21-04-09, 19:55
Jakoś nie bardzo mogę to sobie wyobrazić :P. Wyciskanie na klatę butelkami. :D

//Jolly

michal_f
21-04-09, 19:57
Jakoś nie bardzo mogę to sobie wyobrazić :P. Wyciskanie na klatę butelkami. :D

//Jolly

zaklada na kija od miotły dwie beczki po 50 kg i jazda:lol:

Jolly
21-04-09, 19:59
I po kiju ;]

//Jolly

sensei92
21-04-09, 20:09
tzn wydaje mi sie ze kombinowanie obciążen na początku to dobrze niz psuc sobie zdrowie z odzywkami na samym początku ;]

michal_f
21-04-09, 20:13
tzn wydaje mi sie ze kombinowanie obciążen na początku to dobrze niz psuc sobie zdrowie z odzywkami na samym początku ;]

dobrze myslisz :smile: radz sobie a z czasem zakup jakiegos zlomu troche ;)

sensei92
21-04-09, 20:15
tzn ja niemusze kupowac zlomu ;D bo chodzę od tygodnia na profesjonalną silkę a w domu mam jedynie hantle , sztange, i praktyczne tyle ;]
Pozdro pompy ;]