Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co brac zeby nie wygladac smiesznie...

Arasek931
21-04-09, 09:09
Hey...
jestem świeżakiem w sprawach odzywek:errf:...
wiec pomyslalem ze zajerejstruje sie na jakims forum kulturystycznym i poradze sie<te forum polecil mi kumpel:lol:>
--------------------------------------------------------------------------
Cwicze od plowy stycznia tego roku. Cwiczylem na suchara do 8 kwietnia az kupilem sobie gainer 737<biore go 2 razy dziennie, waze 55 kg i dlatego go biore, mieze 176>. Wedlug moich obliczen starczy on na okolo 1,5 misiaca. I tu zaczyna sie moj problem. Wedlug wielu zrodel wynika ze moge na nim przybrac od 4,5 do 6 kg... no i nie wiem czy potyma barc dalej jakiegos gainera lub bialko czy kupic Nitrobolon 2 i kreatyne.
Zastanawiam sie nad tym, bo nie chce wygladac jak jakis chrust z malymi mulami. Mi chodzi o to zeby dobrze przybrac na mase i wtedy brac cos na rzezbe i efekty byl by niezly.

Prosze o porady wszystkich wtajemniczonych w tych sprawach.
Z gory dzieki.

wukio
21-04-09, 09:28
Jak na razie to gainer, ale tylko jako uzupełnienie diety, bez niej nawet kilograma na nim nie przybierzesz ;) Za kreatynę itp możesz się zabrać dopiero za jakiś czas, teraz nawet nie zauważysz jej działania ;)

Nyczek
21-04-09, 11:28
tak jak kolega wyzej napisal dieta! narazie suple sobie odpusc.I pamietaj ze w tym sporcie najwazniejsza jest cierpliwosc , przy twojej wadze to myslenie o rzezbie narazie bym sobie wybil z glowy przed toba jeszcze bardzo duzo pracy

niewula
21-04-09, 12:34
a wiec tak tego gainera to mogles brac nawet jak zaczoles swoja kariere na silowni bo to jest tylko uzupelnie diety
jesli juz ci sie zastaly miesnie i nie rosna to mozesz sobie zapodac kreatyne ale nie zaczynaj od konca po co chcesz nitro skoro to juz jest stack zaczynaj od mono potem jablko i coraz mocniejsze ,mono np vitalmaxa zielonego jak chcesz mozesz do tego wziasc glutamine ale tylko wtedy jesli ci juz nie rosnie na sucho bo jesli rosnie to wykorzystaj potencjal swojego ciala

milosc309
21-04-09, 19:59
bez obrazy niewula ale co Ty gadasz, gość ćwiczy od połowy stycznia a teraz jest ~połowa kwietnia a Ty mu piszesz "jesli juz ci sie zastaly miesnie i nie rosna to mozesz sobie zapodac kreatyne" wątrpie żeby mu się zastaly przy tej wadze i stażu...

Arasek931
22-04-09, 12:40
Oko wszystko ladnie pieknie piszecie... ale jak bym nie chodzil jeszcze do szkoly to bym juz dawno mial diete:)
a jak czytalem w necie jakies dietki to one mi nie psuja bo u nas w budzie nie mozna jesc na lejbach...<od pon do pt mam od 7.50 do 15 lekcje>
no chyba ze jest jakas dieta ktora mi by pasowala.

poradzcie chlopaki a za odp dzieki:)

niewula
22-04-09, 13:32
milosc309
klania sie czytanie ze zrozumieniem a jak nie rozumiesz slowa " jesli" to twoj problem

gangster
22-04-09, 14:13
masz w szkole chyba jakies przerwy nie? Nie ma diety ktora by pasowala tak zeby nie jesc od rana do poludnia. Musisz dostarczac posilki w odstepach okolo 3 godz.Sam gainer nie wiele Ci pomoze jak nic nie jesz.

Jolly
22-04-09, 20:56
Bierzesz kłapacza do szkoły, filozofia?

Kłapacz=Kanapka.

//Jolly

Arasek931
23-04-09, 11:46
no pewnie....

to mowisz ze zwykle zarcie i co 3 h??

Jolly
23-04-09, 12:01
Tak, ewentualnie jakiś serek do szkoły...

//Jolly

wojtas3
23-04-09, 12:53
Arasek931 ale mnie wkurwiają ludzie którzy piszą że nie mogą trzymać dietę bo do szkoły chodzą to właśnie macie lajcik przerwa co 45minut ja mam przerwe co 3,5h i to kruciutką a jakoś diete trzymam naprawdę żałosne narzekanie:twisted:

Arasek931
24-04-09, 14:28
spoko spoko...

przeciez na samamy poczatku napisalem ze nie jestem zorientowany w tych spr.
Uwazniej czytaj:D

1910
26-04-09, 11:08
Póki co biorąc pod uwagę Twoje wymiary nie ma sensu brać odżywek. Z siłownią jak z życiem w niektórych aspektach - trzeba czasu i cierpliwości. Ćwicz dalej, a postępy będą, ale teraz kreatyna Ci wiele nie da. Co do gainerów to koniecznie dieta, bez niej nic Ci on nie da, zwłaszcza, że widzę po wadze i wzroście, że jesteś ektomorfikiem.

Arasek931
18-05-09, 13:56
z ta waga to sie pomylilem...
waze 65 a nie 55 kg ..
skumalem sie dopiero po tym jak 1910 napisal ze jeste ektomorfikiem:surprised:

KowalX
18-05-09, 14:19
dalej jakiegos gainera lub bialko czy kupic Nitrobolon 2 i kreatyne.
Zastanawiam sie nad tym, bo nie chce wygladac jak jakis chrust z malymi mulami. Mi chodzi o to zeby dobrze przybrac na mase i wtedy brac cos na rzezbe i efekty byl by niezly.

jak chcesz kup sobie kreatynę z nitro możesz jeszcze się wstrzymać...

odzywki białkowe możesz brać przez długo czas,ale ja bym robił przerwy niech bebechy odpoczną po tej chemii ;)

nie ma sensu brać odżywek... teraz kreatyna Ci wiele nie da. Co do gainerów to koniecznie dieta, bez niej nic Ci on nie da

nie zgadzam się

kreatyna da efekty tym bardziej ,że ma pół roku za sobą czuję już w jakiś stopniu swoje ciało...

bez diety gainer również sporo zdziała nawet polecam przy problemach z dietą...

jeśli zmasujesz przejdź na czysty izolat serwatki ...

w przyszłości:
a jak z dietą będzie dobrze uzupełniaj aminokwasami(jest to przetrawione białko,szybciej się wchłania jednak w tym przypadku lepiej jak z dietą jest cycuś...)

bld
18-05-09, 15:45
zebys sie nie zdziwil jak nie zrobisz na tym gainerze tych obiecanych 6kg :)

hans1237
18-05-09, 16:17
no pany to jest smiech na sali ze w szkole nie da sie jesc!!!!!tam są super warunki do odzywiania sie,ja zarłem na lekcji miałem ławke jak szwedzki stół,nauczycielka ma hu...do gadania tylko jej to trzeba wytłumaczyc,pani biore leki i musze pod godzinami jesc...... problem to mam ja bo pracuje 900m pod glebą i tam jedzonka oprócz kanapki nie wezne niestety.

KowalX
18-05-09, 16:33
zebys sie nie zdziwil jak nie zrobisz na tym gainerze tych obiecanych 6kg :)

hehe 6kg może nie zrobi nie wiem jak na niego podziała :)

ja jak nigdy nie mogłem przytyć to jak jadłem przez 2tygodznie bulk + ostra dieta to musiałem zaprzestać brać odżywkę ,bo przekroczyłem planowaną masę hehe i zbijać trzeba było :D