Zobacz pełną wersję : Spalacze
Witam, jestem po raz pierwszy na forum i pewne pytanie, mam nadzieje ze ktos mi podpowie :) Otoz mam 160 cm wzrostu i 50 kg wagi. Chce zaczac trening na silowni i schudnac ok 5 kg- raczej nie wiecej. Planuje kupic jakis spalacz czytalam sporo o clenburexin chcialam go polaczyc z l-carnityna ale ogolnie nie wiem czy to dobry pomysl. Najlepiej oczywyscie zeby nie bylo efektu jo-jo. Jesli chodzi o moje odzywianie jem w miare regularnie, najgorsze w mojej diecie sa slodycze ktore lubie ale oczywiscie wiem ze musze je ograniczyc do minimum. Mam nadzieje ze ktos udzieli mi profesjonalnej porady, pozdrawiam
grzechu-82
21-04-09, 16:17
Przy redukcji podstawą jest dieta ( ale to powie Ci tutaj każdy), dobrze ułożona z odpowiednią liczbą aerobów szybko przynosi efekty(wiem z własnego doświadczenia) , spalacze to tylko dodatek , ale moim zdaniem godne polecenia są: venom, lipo-6, animal cuts tight(ten stary),thyroterm wszystkie sprawdzone przeze mnie i dają dobre efekty. U mnie ponad -5kg w miesiąc oczywiście z dietą.
dzbanekzwd
21-04-09, 21:09
ojj termogeniki to już w ostateczności. myśle że l-karnityna i cla będzie dobre (oczywiście j.w. z dobrą dietą)
wyjscia masz dwa - albo ukladasz i trzymasz diete, czego pewnie nie zrobisz i wtedy nie bedizes zpotrzebowal niczego do szczescia. wyjscie nr. 2 - suple przyspieszajace przemiane materi, metabolizm, podnoszace temperature ciala i zarazrm pobudzajace - takie zalozenie jest przy preparatach termogenicznych. clenburexin sam w sobie jest ok, i mozesz go laczyc z l-karnityna. powinno to ograniczyc uczucie laknienia i pochamowac troche jedzenie. do twojego planu dnia dodaj powiedzmy 15-20 min. rowerka wieczorem albo rano - rowniez powinno pomoc, slodyczne to puste kalorie ktore odkladaja sie w miejscach gdzie chcesz sie ich pozbyt. jesli nei chcesz powaznie brac sie za chudniecie nie ma sensu rozpisywac treningu ani diety. puki co stosuj sie do tego
wyjscia masz dwa - albo ukladasz i trzymasz diete, czego pewnie nie zrobisz i wtedy nie bedizes zpotrzebowal niczego do szczescia. To jest Ona nie On:D tak dla wyjaśnienia. Nie kupuj żadncyh spalaczy pobiegaj, rojeździj na rowerze nie stosuj diety tylko zachowuj ogólnie przyjęte standardy żywieniowe Posiłki o stałych porach nie podjadanie między posiłkami i odstaw słodycze czipsy i napoje gazowane w 2l butelce orangady jest 60łyżek cukru a np w 250ml pepsi 4łyżki chyba nie muszę mówi jaki cukier ma wpływ na wygląd naszej sylwetki ? . śniadanie powinno składać się z produktów mlecznych i powinno dawać nam do 30% podaży energi 2 śniadanie produkty które łatwo przenosić i przechowywać aby nie ulegały psuciu się. sałatka owocowa, chleb razowy z wędliną i pomidorem 10%, Obiad z 2 dań z czego 2 danie powinno składać się z produktu wysoko białkowego(ryba, mięso) oraz dodatku skrobiowego(makaron, kasza, ryż, ziemniaki), 35%Podwieczorek i tu dobra informacja dla Ciebie może on być w formie słodkiej budyń kisiel itp. 5%, kolacja sporzyta do 2h przed snem aby procesy nocnego trawienia nie zakłucały nocnego odpoczynku. Powinny być lekko strawne.20% Pozdrawiam źródło to mój zeszyt od podstaw żywienia :D