Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początek- Sprzęt, dieta, początek, suple

Gruszek
20-04-09, 17:00
Mam 17 lat, 176 cm wzrostu i ważę 73 kg. Mam zamiar zrobić sobie siłkę na chacie. Możecie mi doradzić co i jak? Jestem kompletnie zielony. Myślałem żeby na początek kupić sobie:
-ławkę
-sztangielki
-drążek
-2x gryf (łamany i zwykły)

Planowałem zmieścić się tak w 700zł. Taki zestaw będzie dobry na początek? Co polecacie? Możecie mi podać jakieś dobre ćwiczenia na sylwetkę... I oczywiście dietę(tylko jakąś w miarę wypłacalną ;p). Co jeżeli chodzi o suplementy? Mam alergie. Czy to bardzo utrudnia sprawę? Lepiej ładować w odżywki czy jechać na sucho? Z góry dzięki za pomoc ;p

Jolly
20-04-09, 19:11
Według mnie lepiej pójść na siłkę, przynajmniej porządny sprzęt masz. Plan ogólnorozwojówka, lub fbw[podwieszone w dziale trening]. Supli na początek nie polecam, ew. uzupełniacze diety[białko, gainer]

//jolly

marbo-sport_pl
24-04-09, 13:24
Witam!
Zapraszam cię do zadania pytania w naszym dziale o sprzęcie do ćwiczeń :)
http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=27

1910
26-04-09, 11:15
Ja bym Ci na początek polecał iść na jakąś siłownię publiczną, ewentualnie do kolegi, na początku nie będziesz miał dobrej techniki, sporo błędów popełniać, na siłce zawsze Ci ktoś pomoże, zwróci uwagę. :) ale jak masz dobrą technikę, wiesz co i jak to taka siłka domowa to fajna sprawa.

Suple na początek odpuść, bo na początku bez tego będą eleganckie przyrosty.